TİKA'dan Afganistan'daki ihtiyaç sahiplerine yardım

TİKA Mezar-ı Şerif Ofisi, Afganistan'ın kuzeyinde bulunan Cüzcan vilayetindeki 100 sığınmacı aileye gıda yardımında bulundu.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Mezar-ı Şerif Ofisi, Afganistan'ın kuzeyinde bulunan Cüzcan vilayetindeki bin sığınmacı aileye gıda yardımında bulundu.

TİKA Mezar-ı Şerif ofisinden yapılan açıklamada, TİKA Başkanlığınca acil gıda yardım programı kapsamında, Faryab vilayetinin Kurgan, Şirintegap, Devletabat, Kaysar ilçeleri ile Sar-ı Pul vilayeti Kohistanat ve Gusfendi ilçelerinden çatışmalar ve olumsuz mevsim koşulları nedeniyle evlerini terk ederek Cüzcan vilayetine sığınan bin aileye gıda yardımı yapıldığı bildirildi.

Okul ve çadırlarda zor koşullar altında yaşam mücadelesi veren ailelere un, pirinç, sıvı yağ, çay, toz şeker, salça, barbunya ve tuzdan oluşan yardım paketlerinin dağıtıldığı belirtilen açıklamada, gıda desteği alan ailelerin, Türkiye ve Türk halkına yaptığı yardımlarından dolayı teşekkür ettiği kaydedildi.

KABİL/AA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

TİKA'dan Azerbaycanlı öğrencilere siber güvenlik eğitimi

Güncel Haberleri