Türkiye’deki göçmen hareketliliğinde rekor

Türkiye üzerinden Avrupa ülkelerine geçmeye çalışan göçmen hareketliliği rekor seviyeye ulaştı. Göç İdaresi Genel Müdürlüğü sadece Eylül ayında 67 bin 371 göçmenin yakalandığını duyurdu. Rakamın bir rekor olduğunu duyuran Göç İdaresi 2019’un 10 ayında yakalanan düzensiz göçmen sayısının ise 336 bin 707 olduğunu belirtti.

Türkiye’den Avrupa ülkelerine son aylarda artan göçmen  geçişleri alınan bütün önlemlere rağmen devam ediyor. Eylül ayında güvenlik güçlerinin Türkiye sınırları içinde yakaladığı düzensiz göçmen sayısı tüm zamanların rekorunu kırdı. Yaşanan göçmen hareketliliği ile ilgili son rakamları Göç İdaresi Genel Müdürlüğü açıkladı. Müdürlük düzensiz göçle mücadele kapsamında bu yılın Ocak ayından bugüne kadar toplam 336 bin 707 düzensiz göçmenin yakalandığını duyurdu. 2019 yılının Ocak ayından bugüne kadar 336 bin 707 düzensiz göçmen yakalandığı belirtilen Göç İdaresi Genel Müdürlüğü açıklamasında, “Sadece Eylül ayında 67 bin 371 düzensiz göçmen yakalanarak tüm zamanlarda bir ayda yakalanan en üst seviye ulaşıldı. Düzensiz göçmen yakalamasında Eylül ayında en üst seviyeye çıkan güvenlik güçleri, Ekim ayına da hızlı başladı.

Bu konuda taviz verilmeden alınan önlemler sayesinde geçen hafta ülkemizde 16 bin 789 düzensiz göçmen yakalandı. Ekim ayında yakalanan göçmen sayısının ise 70 bini aşması bekleniyor. Yakalanan düzensiz göçmenlerin; yüzde 30’u Edirne, Kırklareli, Tekirdağ’da, yüzde 23’ü İstanbul’da, yüzde 22’si İzmir, Çanakkale, Balıkesir, Muğla, Aydın, Antalya ve Mersin’de yakalanmıştır” denildi. Açıklamada, 12 Ekim itibariyle 2019 yılında toplam 72 bin 29 düzensiz göçmenin ülkesine dönüşünün sağlandığı bildirildi. 

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Güncel Haberleri