Üniversite tercihleri ne zaman açıklanır? 2019 YKS tercihleri başladı

2019 YKS tercihleri 23 Temmuz 2019 Salı gününden itibaren başladı. Tercih işlemlerinin başlamasıyla birlikte adaylar, 23-29 Temmuz tarihlerinde üniversite tercilerini yapacak. Tercih yapan öğrenciler, ‘Üniversite tercihleri ne zaman açıklanır?’ sorusuna yanıt arıyor. İşte 2019 YKS tercih takvimi…

 

15-16 Haziran 2019’da yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YKS) sonuçları 17 Temmuz’da açıklanmış, tercihler için de 23-29 Temmuz 2019 takvimi gösterilmişti. Tercih takviminin başlamasıyla birlikte aldıkları puan ve başarı sıralamasına göre tercih yapan adaylar, ‘2019 YKS yani üniversite tercihleri ne zaman yapılacak?’ sorusuna yanıt aramaya başladı. Tüm bu üniversite tercihleri açıklanma tarihleri ise karar.com’da yer alıyor…

ÜNİVERSİTE TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Tercih sonuçlarının hangi tarihte açıklanacağı ile ilgili henüz net bir açıklama yapılmış değil. Yerleştirme sonuçları ÖSYM’nin resmî internet adresi olan https://sonuc.osym.gov.tr’den paylaşılacak.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN?

YKS sonuçlarına göre bir programa kaydolan adayların kayıt işlemleri 19-23 Ağustos 2019 tarihlerinde alınacak. Elektronik kayıtlar da 19-21 Ağustos 2019 tarihleri itibarıyla gerçekleştirilecektir. Kayıt hakkı elde eden öğrencilerin, kayıt için aşağıda paylaşılan belgelere sahip olarak kayıt süresi içinde ilgili üniversitelere başvurmaları gerekiyor. Bu zaman içinde kayıt için başvurmayan ya da kayıt işlemlerini bitiremeyen öğrenciler kayıt haklarını kaybetmiş sayılacaktır. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır.

Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı elde eden fakat ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme ya da tek ders sınava girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtları yapılacaktır. Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini, 31Aralık 2019 tarihine dek yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri durumunda asıl kayıtları yapılacaktır. Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgelemeyenlerin geçici kayıtları silinecek ve bu durumda olup belirlenen tarihlerde geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtları yapılmayacaktır.

KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER NELER?

Aday ek puandan yararlanarak yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.) Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı veya onaylı örneği ya dayeni tarihli mezuniyet belgesi, Katkı payının/öğretim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge, 2 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf, Kayıttan önce belirlenip üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgelerin aslı veya üniversite onaylı suretleri gerekir.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Güncel Haberleri