Üs üste kar tatili haberleri geliyor (Hangi il ve ilçelerde yarın okullar tatil?)

Yoğun kar yağışının etkili olduğu il ve ilçelerden kar tatili haberleri gelmeye devam ediyor. Son dakika haberlerine göre, Kahramanmaraş'ın 5 ilçesi ve Adıyaman'ın Sincik ilçesinde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime yarın ara verildi.

Alınan bilgiye göre, Kahramanmaraş'ta etkili olan kar ve olumsuz hava şartları nedeniyle Göksun, Afşin, Çağlayancerit, Nurhak ve Dulkadiroğlu ilçesinin Bertiz Mahallesi'ndeki okullarda yarın eğitime ara verildi.

KARAYOLU KAPANDI

Kentin kuzey bölgesinde dünden beri etkisini sürdüren kar yağışı ve tipi nedeniyle kapalı olan Kahramanmaraş-Kayseri kara yolunun Kayseri istikameti ulaşıma açılamadı.

Kar yağışının sürdüğü bölgede Kayseri istikametine gidecek yolcu otobüsü, tır ve otomobiller yolun açılması için bekletiliyor.

Büyükşehir Belediyesi, Göksun Belediyesi ve Karayolları ekipleri, yolun açılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Sürücüler ve vatandaşlar yolun açılması için otogar, taziye evi, yurtlar ve ilçe merkezinde bekliyor.

MAHSUR KALDILAR

Göksun Kaymakamı Ejder Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kayseri istikametinin dün öğlen sonrasından itibaren kapalı olduğunu söyledi.

Elbistan ve Kahramanmaraş kara yolunun zaman zaman açılıp kapandığını dile getiren Demir, "İlçe merkezimizde yaklaşık 18 yolcu otobüsü, otomobil ve ağır tonajlı araçlarla birlikte bine yakın vatandaşımız bulunmaktadır. Kahramanmaraş Valiliği koordinasyonunda ilçemizdeki kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ile vatandaşlara sabah kahvaltısı, öğle ve akşam yemeği ikram edilmektedir." dedi.

Demir, tipi ve fırtına nedeniyle kapanan Kayseri kara yolunun açılması halinde vatandaşlara geçiş izninin verileceğini belirtti.

Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın ise kara yolları ekiplerinin hız kesmeden çalışmaya devam ettiğini söyledi.

SİNCİK'TE EĞİTİME KAR ENGELİ

Adıyaman'ın Sincik İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aydın, devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle ilçe merkezi ile köylerdeki tüm okullarda eğitime yarın ara verildiğini kaydetti.

Adıyaman'ın Çelikhan ilçesinde etkisini artıran kar yağışı nedeniyle köy yolları ulaşıma kapandı, taşımalı eğitim yapan okullar 1 gün tatil edildi. İlçede etkili olan kar yağışı bir çok köy ve mezra yolunu kapattı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Resul Acar, taşımalı eğitimin 1 gün tatil edildiğini açıkladı. Açıklamada, "İlçe’de yoğun kar yağışı ve yolların kapalı olmasından dolayı taşıma Merkezi ve köy okullarımızda (17 ocak Perşembe günü) yarın için tatil kararı alınmıştır" dedi.

TOKAT'TA DA YARIN OKULLAR TATİL

Tokat’ta da yoğun kar yağışı nedeniyle 17 Ocak perşembe günü ilk ve orta dereceli okullarda bir gün süre ile eğitime ara verildi.

Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün hava tahmin raporlarında bildirilen meteorolojik veriler doğrultusunda eğitime ara verildiği kaydedildi. Açıklamada, “Öğrencilerimizin sağlığı ve ulaşım güvenliği için, 17 Ocak 2019 Perşembe günü (yarın) resmi ve özel anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerimiz ile birlikte özel eğitim, özel öğretim okul ve kurumlarımız ve yaygın eğitim kurumlarımızda il geneli eğitim öğretime 1 gün süre ile ara verilmiştir”denildi.

Öte yandan Tokat’ta etkili olan kar yağışı nedeni ile 623 köy yolundan 469’u ulaşıma kapandı.

AKSARAY

Aksaray’da gün boyu etkisini artırarak devam eden kar yağışı akşam saatlerinde yerini tipi ve buzlanmaya bıraktı. Hava sıcaklığının akşam saatlerinde daha da düşmesi ile birlikte özellikle karayollarındaki ulaşımda buzlanma ve tipi nedeniyle sıkıntılar yaşandı. Aksaray - Adana karayolu kar yağışı, buzlanma ve tipi sebebiyle çift yönlü olarak trafiğe kapatılırken, Aksaray - Ankara, Konya ve Nevşehir karayollarında da yük araçlarına trafiğe kapatıldı. Araçlar polis ekiplerince dinlenme tesislerine yönlendirilirken, polis ekipleri geniş güvenlik önlemleri aldı.

Aksaray’da gün boyu devam eden kar yağışı hayatı her alanda olumsuz etkilerken, Aksaray Valiliği tarafından akşam saatlerinde yapılan açıklamayla okulların Perşembe günü de tatil edildiği duyuruldu. Vali Ali Mantı yaptığı açıklamada, “Kar yağışı, buzlanma ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Aksaray il genelinde eğitim kurumları 17 Ocak Perşembe günü 1 gün tatil edilmiştir. Hamile ve engelli kamu çalışanlarının ise 1 gün idari izinli sayılacaktır” dedi.

ÇORUM

Çorum ve Samsun'da olumsuz hava koşulları nedeniyle 3 ilçede eğitime yarın ara verildi.

Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bazı ilçelerde kar yağışının etkili olduğu bildirildi.

Açıklamada, olumsuz hava şartları nedeniyle Mecitözü ve Ortaköy ilçelerindeki ilk ve orta dereceli okullarda yarın eğitime bir gün ara verildiği belirtildi.

SAMSUN

Samsun Valiliği'nden yapılan açıklamada da yoğun kar dolayısıyla Asarcık ilçesindeki okullarda yarın eğitime ara verildiği duyuruldu.

Valilik ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağını vurguladı.

MUŞ

Muşt'ta yoğun kar yağışı nedeniyle yarın eğitime ara verildi, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personel de idari izinli sayıldı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, "17 Ocak 2019 Perşembe günü Muş il merkez ve bağlı köyler ile Varto ilçe merkezi ve bağlı köylerinde eğitime gün süre ile ara verilmiştir. Ayrıca Muş merkez ve Varto ilçemizdeki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelin idari izinli sayılmalarına karar verilmiştir" denildi.

YOZGAT

Yozgat'ta kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle okullar bir gün süreyle tatil edildi.

Valilikten yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı, tipi ve buzlanma nedeniyle, il genelindeki Milli Eğitim Bakanlığına bağlı tüm özel ve resmi eğitim kurumlarında 17 Ocak Perşembe eğitime ara verildiği bildirildi.

Açıklamada, hamile, engelli ve kronik hastalıkları bulunan kamu personelinin de idari izinli sayılacağı ifade edildi.

KONYA

Konya'da etkili olan kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle 12 ilçedeki okullarda eğitime bir gün ara verildiği açıklandı.

Edinilen bilgiye göre, yoğun kar yağışı, tipi ve buzlanma nedeniyle Seydişehir, Ereğli, Taşkent, Ahırlı, Yalıhüyük, Doğanhisar, Derbent, Hadim, Güneysınır, Karapınar ve Emirgazi ilçeleri ile Halkapınar ilçesinin Delimahmutlu ve Çakıllar mahallelerinde ilk ve orta dereceli okullar bir gün (17 Ocak Perşembe) süreyle tatil edildi.

Halkapınar ilçe merkezinde ise sadece taşımalı eğitim gören öğrenciler için eğitime bir gün ara verildi.

UŞAK

Uşak Valiliğinden yapılan açıklamada, il genelinde önceki gün etkili olan kar yağışı sonrası oluşan buzlanma ve olumsuz hava koşulları dolayısıyla Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda eğitime bugün bir gün süreyle ara verildiği bildirildi. 

Öğrencilerin sağlığı ve ulaşım güvenliği için alınan kararın resmi ve özel tüm eğitim kurumları kapsadığı ifade edildi.

UŞAK

Uşak Valiliği dün akşam saatlerinde başlayan ve devam eden kar yağışı ve ardındın köy yollarıyla şehir merkezi ara sokaklarında meydana gelen buzlanma nedeniyle, il genelinde 17 Ocak 2019 Perşembe günü eğitime bir gün ara verildiğini bildirdi.

Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, “Öğrencilerin sağlığı ve ulaşım güvenliği için; ilimiz merkez ve ilçelerinde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı her tür ve derecedeki resmi ve özel örgün ve yaygın eğitim kurumları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, özel öğretim kursları ile diğer kamu kurum ve kuruluşlara ait kreş ve okul öncesi eğitim kurumlarının 17.01.2019 Perşembe günü 1 gün süreyle tatil edilmesini karar verilmiştir” ifadeleri kullanıldı.

KARABÜK

Karabük'ün Eskipazar ve Ovacık ilçelerinde yoğun kar yağışı ve buzlanma tehlikesine karşı yarın okullar ilçe genellerinde ulaşımda yaşanabilecek aksaklıklar göz önünde bulundurularak 17 Ocak günü 1 gün süreyle tatil edildi. Ovacık ilçesinde ayrıca engelli ve hamile çalışanlar bir gün süreyle idari izinli sayılacak.

AMASYA

Amasya’da kısmen etkili olan kar yağışı sonucu oluşan don ile buzlanma riski sebebiyle Hamamözü ilçesi hariç il merkeziyle diğer ilçelerde taşımalı sistem öğrenciler için 17 Ocak Perşembe günü okullar tatil edildi.
Amasya Valisi Dr. Osman Varol, sosyal paylaşım sayfasından konuya ilişkin açıklama yaptı.
Bahsi geçen ilçelerdeki hamile, engelli kamu görevlilerinin don ve buzlanmadan kaynaklı olası kazalara maruz kalmamaları için aynı gün idari izinli sayıldığı bildirildi.

GÜMÜŞHANE

Gümüşhane Valiliği, kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Merkez, Kürtün, Torul ve Köse ilçelerindeki tüm okullarda, Kelkit ve Şiran ilçelerinde de taşımalı eğitime 1 gün süreyle ara verdi.

Konuyla ilgili kurumun web sitesinde yer alan açıklamada, “Valiliğimizce, meteorolojik verilere dayalı olarak yapılan değerlendirme sonucu, ilimiz Merkez, Kürtün, Torul, Köse ilçelerinde yaşanan aşırı soğuklara bağlı buzlanma ve beklenen kar yağışı nedeniyle herhangi bir olumsuzluğa veya mağduriyete meydan vermemek amacıyla tüm resmi, örgün ve yaygın eğitim kurumları ile özel eğitim veren resmi ve özel okul, kreş ve kurumların tamamında eğitim-öğretime 17 Ocak 2018 Perşembe günü 1 gün süre ile ara verilmesi uygun görülmüştür” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada ayrıca Kelkit ve Şiran ilçelerinde ise taşımalı eğitime 1 gün süreyle ara verilmesinin uygun görüldüğünü belirtilerek, aynı gün tüm ilçelerdeki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personelin de idari izinli sayılacağı dile getirildi.
Gümüşhane’de kar yağışı nedeniyle 16 Ocak Çarşamba günü de il genelinde taşımalı eğitime ara verilmişti.

MANİSA

Manisa'nın bazı ilçelerinde taşımalı eğitim yapılan okulların yarın tatil edildiği bildirildi.

Manisa Valiliğinden yapılan açıklamada, 5 ilçede dün etkili olan kar yağışı sonrası olumsuz hava şartları ve buzlanma tehlikesi nedeniyle bazı mahallelerde 17 Ocak Perşembe eğitime ara verildiği belirtildi.

Açıklamada, taşımalı eğitimin uygulandığı Ahmetli'de 3, Turgutlu'da 13, Salihli'de 5, Alaşehir'de 19 ve Sarıgöl'de ise 2 mahallede okullarda yarın eğitim yapılmayacağı kaydedildi.

AJANSLAR

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Güncel Haberleri