Usta oyuncu Yıldız Kenter yaşamını yitirdi | Yıldız Kenter kimdir?

Usta oyuncu Yıldız Kenter, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Usta tiyatrocu akciğer rahatsızlığı sebebiyle yoğun bakıma kaldırılmıştı.

Usta oyuncu Yıldız Kenter kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Tiyatromuzun usta ismi Yıldız Kenter 92 yaşında tedavi gördüğü hastanede yaşama veda etti. Akciğer tedavisi gören Kenter bir süredir yoğun bakımda idi.

Bir süredir evinde tedavi gören Kenter'i geçen Ekim ayında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ziyaret etmişti.

YILDIZ KENTER KİMDİR?

11 Ekim 1928 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Asıl adı Ayşe Yıldız'dır. Annesi İngiliz Olga Cynthia Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını aldıktan sonra adı Nadide Kenter olarak değişmiştir ve babası Türk diplomatı Ahmet Naci Kenter'dir.

Ankara Devlet Konservatuarı Yüksek Bölümünü sınıf atlayarak bitirdi. On bir yıl Ankara Devlet Tiyatrosunda çalıştı. "Rockefeller" bursu kazanarak, American Theatre Wing, Neighbourhood Play House ve Actor’s Studio’da oyunculuk ve oyunculuk öğretiminde yeni teknikler üzerine çalışmalar yaptı. Ankara Devlet Konservatuvarı'na hoca olarak atandı.

1959'da Devlet Tiyatrosu’ndan ayrıldı. Muhsin Ertuğrul ile bir yıl çalıştı. Kardeşi Müşfik Kenter ve eşi Şükran Güngör ile Kent Oyuncuları Topluluğunu kurdu. Daha sonraki yıllarda sürekli olarak Amerika Birleşik Devletleri ve Birleşik Krallık'ta "Değişen Eğitim Metotları" ve "Oyunculuk Metotları" üzerine çalışmalar yaptı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Yıldız Kenter'e veda: Onun kaybı bir çöküş...
Yıldız Kenter için ilk tören Kenter Tiyatrosu'nda
Usta tiyatrocu Jale Birsel hayatını kaybetti

Güncel Haberleri