Yarıyıl (15 tatil) tatili ne zaman? MEB takvimine göre 2020 sömestr tarihi

MEB, milyonlarca öğrencinin merak ettiği 15 tatili veya yarıyıl tatilinin ne zaman yapılacağı netlik kazandı. Takvimin açıklanmasının ardından öğrenci ve velileri 15 tatili heyecanı sardı. Peki, 15 tatili ne zaman başlayacak? İşte 2019-2020 eğitim yılı sömestr tarihi…

 

15 tatili, yarıyıl veya sömestr tatili MEB tarafından son dakika olarak açıklandı. 2019’da ilk kez farklı ara tatil uygulamasına geçildi. Toplamda 4 defa tatil yapacak öğrenciler ilk ara tatile 18 Kasım’da başladı. Peki, sömestr ne zaman başlayacak? Gelişmeler karar.com’da…

YARIYIL TATİLİ NE ZAMAN?

18-22 Kasım ilk ara tatilin ardından; 15 tatil ya da sömestr adıyla da bilinen yarıyıl tatili 20-31 Ocak tarihleri arasında yapılacak. Hafta sonları ile birlikte 16 gün tatil yapılacak. İkinci dönem eğitim-öğretim dönemi 3 Şubat itibari ile başlayacak.

İKİNCİ ARATATİL NE ZAMAN?

2019-2020 yılında ilk defa uygulanan ara tatil uygulamasının ikincisi ise 6-10 Nisan 2020'de olacak, hafta sonları ile birlikte 9 gün olacak. 13 Nisanda tekrar eğitime başlanacak.

YAZ TATİLİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

2019-2020 eğitim-öğretim dönemi ikinci ara tatilin bitiminin ardından 11 haftalık bir eğitim sonucunda okullar yaz tatiline girecek. 19 Haziran 2020 tarihinde yaz tatili başlayacak.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

BAKAN’DAN AÇIKLAMA

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 15 Kasım Cuma günü başlayacak ara tatile ilişkin Twitter hesabından videolu mesajını paylaştı. İşte açıklaması:

Sevgili velilerimiz;

Ara tatillerde eğitime ara vermiyoruz. Çocuklarımızı hayattan öğrenmeye, gönderiyoruz, demiştik. Yarın akşam itibarıyla, 81 ilin ara tatil faaliyetlerini, anaokulu, ilk, orta ve lise düzeylerinde 'http://aratatil.meb.gov.tr ' internet adresinden görebilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

İstanbul'da ara tatil için 700 etkinlik
Ara tatil uyguluması milyonlarca öğrenciyi sevindirdi, ücretli öğretmenleri üzdü
Ucuz tatil vaadiyle 2 milyon liralık vurgun yaptılar

Güncel Haberleri