Yedek astsubaylık başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Başvurularda son gün

Yeni askerlik sisteminde var olan yedek astsubaylık uygulamasına kısa süre içerisinde binlerce aday başvuruda bulundu. Bu yönde alınan yedek astsubaylık başvuruları 20 Ağustos itibarıyla son buluyor. Peki, yedek astsubaylık başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar…

 

TSK’nin ihtiyacına göre değişen ihtiyaç, zaman ve imkânlar göz önüne alınarak öngörülebilir olarak kurgulanan yeni sistemle yaratılan yedek astsubaylık sistemine başvurular, 20 Ağustos 2019 itibarıyla sona eriyor. Adaylar da, ‘Yedek astsubaylık başvuru sonuçları ne zaman açıklanır?’ sorusunu sorguluyor. Gelişmeler ise karar.com’da yer alıyor…

BAŞVURULAR 20 AĞUSTOS’TA BİTİYOR

Yeni askerlik sistemi kapsamında yaratılan uygulamalara yönelik başvuru işlemleri askerlik şubeleri veya e-devlet sistemi üzerinden gerçekleştiriliyor. Yedek subay ve yedek astsubaylık ile ilgili sahip olanlardan 201 yılında silah altına alınmak isteyip yoklaması bulunmayanlar, temmuz ayı içerisinde yoklamalarını yaptırıp yedek subay, bedelli askerlik, erbaş/er ve yedek astsubay tercihlerini gerçekleştirdi. Söz konusu yükümlülerin hak kaybının engellenmesi adına da müracaat süresi 20 Ağustos'a kadar uzatılmıştı.

YOKLAMASI BULUNANLAR BU TARİHE DİKKAT

2019 yılında sevke tabi olup yoklaması olanlar da 16 Temmuz-31 Ağustos 2019 tarihlerinde e-devlet üzerinden ya da askerlik şubesinden yedek subay, bedelli askerlik, erbaş/er veya yedek astsubay tercihlerini gerçekleştirecek.

YEDEK SUBAY BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

İki ya da üç senelik meslek yüksek okulu mezunu yoklama kaçaklarından yedek astsubay olmak isteyenlerden seçilmeyen yükümlüler, askerlik hizmetini erbaş/er olarak tamamlayacak. Yedek subay başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair detaylar belli olur olmaz sayfamızda yer alacak.

KİMLER BAŞVURUDA BULUNABİLİR?

Bedelli askerliğin kalıcı duruma getirildiği uygulama doğrultusunda yükümlüler ilk başta e-devlet kanalıyla ya da askerlik şubesine müracaatta bulunarak yoklama işlemlerini bitirmesinin ardından bedelli uygulamasından faydalanmak isteyip istemedikleri yönünde karar veriyor.

Bedelli askerlikten yararlanmak isteyenler, ödemelerini yapmalarının arkasından celp tercihlerini belirliyor.

Kurada çıkmamaları hâlinde erteleme hakkı bulunan yükümlüler, askerliklerini erteleyebiliyor veya eğitim durumlarına göre yedek astsubay, yedek subay ya da er/erbaş olarak vatani görevlerini yapıyor.

GELİŞMELER İÇİN TIKLAYIN

Bedelli askerlikten faydalanmak istemeyen yükümlülere da çeşitli seçenekler sunuluyor. Lisans ve üstü mezunlara yedek subaylık şansı verilirken, meslek yüksek okulu mezunlarına da yedek astsubaylık hakkı tanınıyor. Lisans ve üstü mezunlar da yedek astsubaylık uygulamasından faydalanabiliyor.

Yedek subay ve yedek astsubaylar askerlik görevlerini 12 ay olarak yerine getiriyor.

Yedek subay veya yedek astsubay olmak istemeyenlerin yanı sıra lise ve altı mezunları da zorunlu askerlik hizmetini 6 ayda erbaş/er olarak tamamlayabiliyor. Söz konusu sürenin sonunda Mehmetçiğe "ikinci 6 ay için istekli olarak askerlik hizmetine devam etmek ister misiniz" diye soruluyor.

Bu kapsamda kabul edenler ikinci altı ay için askerliğe devam ediyor, etmeyenler ise terhis oluyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Güncel Haberleri