Yeni bedelli ücreti ne kadar? Kalıcı bedelli ücreti, başvuru koşulları | Askerlik son durum

Yeni bedelli ücreti ne kadar? Bedelli askerlik kalıcı hale getirildi ve artık isteyen herkes bedelli askerlik yapabilecek. Bedelli askerlik ücreti ne kadar? Uzun dönem askerlik ne kadar askerlik maaşı alacak? Yapılan bedelli askerlik uygulaması ile yıllardır bu haberi bekleyen milyonlarca kişi askerlik görevlerini bedelli olarak yerine getirmişti. İlkokul ve lise mezunları da bedelli askerlik yapabilecek mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, isteyen herkesin bedelli askerlik yapabileceğini açıkladı. Peki bedelli askerlik ücreti ne kadar? İşte detaylar...

Bedelli askerlik ne kadar? Yeni bedelli sisteminde herkes bedelli askerlik yapabilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıladığı kalıcı bedelli uygulaması sonrası binlerce kişi 'Yeni bedelli ücreti ne kadar?' sorusunu sormaya başladı. Birçok platformda çeşitli rakamlar telaffuz edilmeye başlandı. 6+6 askerlik sisteminde de uzun dönem askerliğini 6 ay yapan askerler dilerse 6 ay daha askerlik yapıp maaş alabilecekler. Peki bedelli ücreti ne kadar, uzun dönem askerlik maaşı ne kadar? İşte yeni askerlik sistemiyle ilgili son gelişmeler.

YENİ BEDELLİ ÜCRETİ NE KADAR? ŞUBAT 2019

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, uygulanan bedelli askerliğin artık kalıcı hale getirildiğini açıkladı. Herkese bedelli askerliğin ücreti ne kadar olacak? Kimler ne kadar bedelli askerlik ücreti ödeyecek? İlkokul ve lise mezunları da bedelli askerlik yapabilecek mi? 

Kulislerde bedelli askerlik için yurt dışında yaşayan Türklerin yararlandığı dövizli askerlik uygulamasındaki gibi 2 bin euro (yaklaşık 12 bin TL) üzerinde durulduğu ancak yığılmanın önlenmesi için bedelli askerlik miktarının bunun üzerinde olabileceği dile getiriliyor.

Henüz resmi olarak bedelli askerlik ücreti açıklaması yapılmadı. Yapılan çalışmalar tamamlandığında resmi duyurunun yapılacak. Bu yıl gerçekleştirilen bedelli askerlik alımları için ödenen rakam 15 TL idi. Kimler bedelli askerlik yapabilir? Kimler bedelli askerlik ücretini ne kadar ödeyecek? Sorulaırn yanıtları önümüzdeki günlerde net olarak ortaya çıkacak.

KALICI BEDELLİ VE 6+6 ASKERLİK SİSTEMİ | ASKERLİK SON DURUM

Cumhurbaşkanı Erdoğan merakla beklenen askerlik düzenlemesi ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Zorunlu askerlik eğitimi, lise ve lise altı mezunu erler için askerlik süresi 6 aya düşüyor. Bedelli askerlik ise kalıcı hale getirilip herkesin yapabileceği bir sisteme dönüştürülüyor. İlkokul ve lise mezunları da bedelli askerlik yapabilecek mi? 

Zorunlu askerlik eğitimi, lise ve lise altı mezunu erler için askerlik süresi 6 aya düştü diyebiliriz. Dileyen erler 6+6 ay olarak askerliğini yapabilecek. 6 aylık zorunlu eğitim bittikten sonra erler dilerse 6 ay daha bu süreyi uzatması söz konusu. Ve bu süre içerisinde de kıta eğitimi dahilinde belirli bir maaş alması da söz konusu olacak. Bu tüm meslek grupları için de geçerli olacak. 

İKİ YILLIK MEZUNLARI DA YEDEK ASTSUBAY OLACAK

2 yıllık meslek yüksek okulu mezunları için 12 aylık yedek astsubaylık uygulaması olacak. Bunlara iki aylık eğitimde harçlık, 10 ay kıta hizmetinde maaş verilecek. Bitince isteyen sözleşmeli olarak devam edebilecek.

Meslek yüksek okullarına yedek subaylık Türk Silahlı Kuvvetleri'nde ilk kez uygulanacak bir sistem olarak dikkat çekiyor. Bunların hepsinin bir kontenjanı var. TSK, beşer yıllık periyotlar halinde yaptığı toplantılarda ihtiyaç miktarını belirliyor ve seçmeler yapılıyor.

Üniversite mezunları için bu konuda değişen bir husus yok, üniversite mezunları yine istedikleri takdirde 12 aylık yedek subay olarak hizmetlerine devam edebilecekler.

ASKERLİK SÜRESİ 6 AY OLACAK

Lise ve altı mezunu erlerden bahsedecek olursak bu gençlerimiz 6 ay zorunlu askerlik yaptıktan sonra kendi istekleri doğrultusunda ikinci 6 ay da askerliğe devam ederlerse maaş alacaklar ve böylelikle yeni bir meslek kapısı doğmuş olacak. İstedikleri takdirde de profesyonel asker olarak TSK'daki hizmetlerine devam edebilecekler.

KALICI BEDELLİ GELİYOR

Bedelli askerlik konusunda bedelin ne kadar olacağı ve yaş sınırının olup olmayacağı vatandaşlar tarafından merak ediliyordu. Bu konu da artık bir esasa bağlandı. Bedelli askerlik sürekli hale getirildi ve 20 yaşını geçip askerlik çağına gelmiş her vatandaş bedelli askerlikten yararlanabilecek. Bedelli askerlik konusundaki rakam da sabit bir tutara getirilecek.

YEDEK SUBAY MAAŞLARI NE KADAR?

Yeni askerlik sisteminde yer alacak yedek astsubaylık maaşları hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı. 2018 astsubay maaşları ise şöyle: İçişleri Bakanlığı bünyesinde yer alan Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde bulunan Türk Silahlı Kuvvetleri, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde görev yapan astsubayların maaşları kıdemlerine göre değişmektedir. Astsubayların aldıkları net maaş genel olarak 4 bin lira ile 5 bin TL arasında değişiklik göstermekte olup bu tutara kıdem, tazminat, sınıf, görev, aile, çocuk vb. gibi durumlarında dahil edilmesi ile maaşlar daha da yükselebilmektedir.

Yeni bedelli ücreti ne kadar? Bedelli askerlik kalıcı hale getirildi ve artık isteyen herkes bedelli askerlik yapabilecek. Bedelli askerlik ücreti ne kadar? Uzun dönem askerlik ne kadar askerlik maaşı alacak? Yapılan bedelli askerlik uygulaması ile yıllardır bu haberi bekleyen milyonlarca kişi askerlik görevlerini bedelli olarak yerine getirmişti. İlkokul ve lise mezunları da bedelli askerlik yapabilecek mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, isteyen herkesin bedelli askerlik yapabileceğini açıkladı. Peki bedelli askerlik ücreti ne kadar? İşte detaylar...

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Bedelli askerlik celp dönemleri değişti! 2019 Bedelli askerlikte son durum
2019 Yedek astsubay maaşları ne kadar?
6+6 askerlik sistemi ne? Herkes bedelli sistemi nedir? Lise mezunları bedelli yapabilecek mi

Güncel Haberleri