Zemheri nedir ve ne zaman başlayacak? Sıcaklıklar 4 5 dereceye kadar inecek

Havaların iyiden iyiye soğuması ve kar yağışlarının başlamasıyla eskilerin çokça kullandığı ifade Zemheri ayı ne zaman başlıyor sorusunu gündeme getirdi. Bu aya girilmesiyle hava sıcakları 10-15 dereceye kadar azalıyor. Peki, zemheri ne zaman başlayacak? İşte, ayrıntılar…

Zemheri ayının gelmesi ve hava sıcaklığının da hayli düşmesiyle hastalıkların da artması gözlemleniyor bu ayda. Zemheri gelmeden tedbirlerini almak isteyen vatandaşlar zemheri ayının ne zaman başlayacağını merak ediyor. İşte, Zemheri ayının başlaması ile ilgili detaylar…

ZEMHERİ NEDİR?

Zemheri, Arapça’da kış anlamına gelen “zem” ile Farsça’da uğultu olarak adlandırılan “harir” kelimelerinin birleşmesi ile “Zemheri” kelimesi ortaya çıkmıştır.

Halk arasında Aralık sonlarında başlayıp Ocak sonuna kadar geçen süre zemheri ayıl olarak isimlendiriyor. Bu ayda sıcaklık dalgalarının yoğun bir değişmesi gözlemleniyor. Bu da beraberinde hastalıkları getiriyor.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Zemheri ayı 21 Aralık itibarıyla başlayıp 31 Ocak’a kadar süren 40 günlük zamana verilen isimdir. Dolayısıyla Zemheri 21 Aralık itibarıyla başlamış olacak.

Bu ayda havalar çok soğuk geçer. Dondurucu soğuklar dolayısıyla dere, akarsular, içme suları, motorlu taşıt yakıtlar ve az sayıda da olsa insan donmaları meydana gelmektedir. Bu ayda insanlar çok fazla hastalık yaşamaktadır. Bu ayda insanlar oldukça dikkat etmelidir. Giyimlerini kalınlaştırmalıdır.

Zemheri ayının gelmesi ile birlikte hava sıcaklığında 10-15 derece arasında bir düşüş yaşanıyor. Şu an 15 derece civarında olan hava sıcakları 5 derecelere veya 0 derecelere düşmektedir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Zemheri ne demek? Zemheri ayı nedir ne zaman başlar? Zemheri ayı ne zaman biter?

Güncel Haberleri