Zeybekci: Maalesef CHP marjinallere doğru kaydı

AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci, CHP'li rakibi Tunç Soyer'in adaylığının kamu vicdanını rahatsız ettiğini ileri sürerek, "Maalesef CHP'nin marjinallere doğru kaydığını görüyoruz" dedi.

NTV'de yerel seçim projelerine ilişkin soruları yanıtlayan Nihat Zeybekci, İzmir'in en büyük sorununun çöp ve katı atık olduğunu söyledi.

Zeybekci, "Onbinlerce mesaj geldi ve vatandaşlarla konuştuk. En büyük problem altyapı problemi. Çöp ve katı atık, kanalizasyon ve yağmur suyu, trafik. Yeşil alanlar ve spor alanlarıyla ilgili sıkıntılar. Bu problemer başı çekiyor" dedi. 

Zeybekci, "İzmir geri gitti, ekonomik anlamda da geri gitti. Kocaeli, Bursa ve Antalya, İzmir'i geçecek diyor rakamlar. 31.12.2019'da İzmir'e 9 ay sonra gelen bir vatandaşımız, 'acaba başka yere mi geldik' diyecek kadar İzmir'i değiştireceğiz. Ulaşım, mimari estetik, kentsel dönüşüm…" ifadesini kullandı.

'İZMİR, EN RİSKLİ DEPREM BÖLGESİNDE'

İzmir'in en riskil deprem bölgesinde olduğunu söyleyen Zeybekci, "Maalesef deprem haritamız imar planlarımıza işlenmemiş, ilk bunu yapacağız" diye konuştu. 

Zeybekci, projeleriyle ilgili şunları söyledi:

"46 km'lik ikinci bir çevre yolu. İlk 2 yılda 28 adet köprülü kavşak yapacağız. En çok tıkanan yerler, arkası da gelecek. İlk 9 ayda hiçbir vatandaşımız 'benim sokağımda çukur var' demeyecek, bunu halledeceğiz."

İZMİR'İN ÇÖP SORUNU

Zeybekci'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Türkiye'de ve dünyada böyle problemlerle konuşulan şehir kalmadı. İzmir, tıbbi atıklarını bile Manisa'ya gönderiyor. Çöp alanında yükseklik 100 metreyi buldu. Vahşi ve ilkel bir alan. Oradaki köpekler bile zehirli ortamdan öyle değişmişler ki mutasyona uğramışlar; birbirlerini yer hale gelmişler. Sızan su derelerden akarak tabiatı zehirliyor. En önemli önceliğimiz bu, 1.5 yılda çözeceğiz. 2020'nin sonunda İzmir'in çöp katı atık sorunu kalmayacak, söz veriyorum. 

Turizm… Turizm İzmir'de hemen hemen yok. Antalya'nın rakamlarıyla aradaki fark ortada. Antalya gibi her şey dahili istemiyoruz ama sağlık, kongre, kültür, ticaret turizmi istiyoruz. Avantajlıyız, 12 aya yayabiliriz. Spor turizmi için Antalya'dan çok daha büyük avantaja sahibiz ama yer gösteremiyoruz ki gelene.

BİR ZAMANLAR 5 SÜPER LİG TAKIMI VARDI

Bir zamanlar 5 Süper Lig takımı vardı. Türkiye'deki altyapı ile İzmir'in altyapısı aynıydı. Türkiye ileri gitti, biz aynı yerde kaldık. Göztepe Alsancak stadları devam ediyor. 2019-20 sezonunun ikinci yarısına yetişecekle umarım ama Karşıyaka Stadı'nda olmadı bu. Belediyenin mantığı birkaç eksiklik üzerinden yapımı durduruldu. Mahkemenin iptal sebeplerini hallettik. 

Her 25 bin nüfusun olduğu yere kapalı spor salonu, 50 bine ulaştığında yüzme havuzu ve gençlik merkezi. Onlarca sentetik standartlara uygun çim sahalar. Böyle yaparsanız şehirden şampiyonlar çıkar. Asıl mega projemiz, Atatürk Stadı'nın olduğu yere, 55 bin kapasiteli yeni olimpiyat stadı ve yanına Türkiye'nin en büyük veledromunu yapmak.

CHP MARJİNALLERE DOĞRU KAYDI

(Tunç Soyer'in adaylığı) Kamu vicdanı çok rahatsız. Türkiye'ye kasteden çukur eylemleri ortada. Buna devletin vermiş olduğu tepki ortada. Onlarla beraber olamadıklarını ve devletin yaklaşımına üzüldüğünü söylediğini hep beraber gördük. Bölücü terör örgütünü kınamayan HDP'nin mitinginde de aynı yönde açıklamaları oldu. HDP'nin eş genel başkanı İzmir'e geldi ve 'bizim evet diyeceğimiz aday üzerinde uzlaşacağız' dedi. Terör örgütünün partisi, CHP aday açıklayana kadar bekledi ve ertesi gün sabah 'adayımız budur' dedi. Kamu vicdanını rahatsız eden bir durum bu. Maalesef CHP'nin marjinallere doğru kaydığını görüyoruz."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Nihat Zeybekci: İzmir muasır medeniyetler yarışında geride kaldı
Zeybekci: Belediye kafelerinde alkol satışını neden kaldıralım?

Güncel Haberleri