Ayak mantarı nasıl geçer? Ayak mantarına ne iyi gelir?

Ayak mantarı, ayaklarda kaşıntı ve döküntüye neden olan bir deri hastalığıdır. Ayak mantarı bulaşıcıdır. Ayakkabı, terlik veya çoraplar başka kişilerle kullanılıyorsa mantar birbirlerine geçebilir. Evinizde uygulayabileceğiniz basit malzemelerle bu rahatsızlığınızı tedavi edebilirsiniz. İşte bilmeniz gerekenler…

 

Ayak mantarı, günümüzde pek çok kişinin başına gelebilen tedavi edilmediğinde tırnaklarda ve ciltte bozulmalara neden olan bir rahatsızlıktır. Ayak mantarı oluşmadan önce ayağın ıslak kalmamasına, ayakkabının kalitesine ve çorap seçimine dikkat edilmelidir. İlaç kullanmadan bu rahatsızlığınızı evinizdeki malzemelerle tedavi edebilirsiniz. İşte tüm bilgiler…

NEDENLERİ

Başkasına ait ayakkabı, terlik veya çorabı kullanmak,
Yün çorap giymek,
Her gün aynı ayakkabının giyilmesi,
Sıcak havalarda ayakların hava almaması,
Dar ayakkabı seçimi,
Uzun süre spor yapmak,
Yıkandıktan sonra ayakları iyi kurulamamak,
Spor salonu, hamam ve yüzme havuzlarında yere çıplak ayakla basmak,
Ortak kullanılan pedikür setleri,
Bağışıklık sisteminin zayıf olması,
Diyabet.

NE İYİ GELİR?

Deniz tuzu: Antibakteriyel özelliğe sahip olan deniz tuzu, ayaklardaki mantarı önler. 1 bardak deniz tuzunu, sıcak bir su içerisine döküp ayaklarınızı suyun içerisine koyun. Yarım saat sonra ayaklarınızı iyice kurulayın. Mantarın etkisinin geçeceğini ve yayılmasının önleneceğini göreceksiniz.

Karbonat: Büyük bir kap içerisine ılık su koyun ve yarım fincan karbonat dökün. Günde 2 kez 15 dakika boyunca ayaklarınızı bu suda bekletin. Karbonat, ayak mantarını iyileştirmenin en etkili yollarındandır.

Karanfil: Ilık su içerisine 6 damla karanfil ekleyin ve ayaklarınızı bu da 20 dakika bekletin. Karanfil, küf ve mantarları engeller. Aynı zamanda ayakta oluşan ağrılara ve şişliklere de iyi gelir.

SAĞLIKLA İLGİLİ DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

Sarımsak: 3 diş sarımsağı ezin ve bir kap sıcak suda karıştırın. Ayaklarınızı bu suda yarım saat bekletin. Haftada 2 sefer yapacağınız bu uygulama ile ayağınızdaki mantarlar büyümeden duracaktır.

Çay ağacı yağı: Çay ağacı yağını, Hindistan cevizi yağı ya da doğal zeytinyağı ile seyrelterek bir pamuk yardımıyla ayağınıza sürün. Çay ağacı yağı, ayak parmakları arasındaki ayak mantarını rahatlattığı yapılan çalışmalarla tespit edilmiştir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Çocuklarda kabızlık nasıl geçer? Çocuklarda kabızlığa ne iyi gelir?
Öksürüğe ne iyi gelir? Öksürük nasıl geçer? Evde hazırlanacak tarifler
Nefes darlığı neden olur? Nefes darlığı nasıl geçer?

Hayat Haberleri