Çocuklarda öksürük nasıl geçer? Çocuklarda öksürüğe ne iyi gelir?

Çocuklarda öksürük nezle ve grip zamanlarında daha çok görülür. Çocuklarda öksürük, boğazda meydana gelen tahrişten de olabilir ya da bir hastalık belirtisi de olabilir. Bu duruma evde yapabileceğiniz yöntemlerle çare bulabilirsiniz. İşte bilmeniz gerekenler…

 

Çocuklarda öksürük, mevsim geçişlerinde ve kışın en yaygın görülen hastalıklardandır. Çocuklarda öksürük, kuru ve balgamlı olmak üzere 2 şekilde kendini gösterir. Bu rahatsızlık 3-4 gün sürebildiği gibi 3-4 hafta kadar da görülebilir. Doğal yöntemlerle öksürüğün etkisini azaltabilirsiniz. İşte tüm bilgiler…

ÖKSÜRÜK

Öksürük çocuklarda en sık görülen hastalıklardandır ve akciğer enfeksiyonlarında veya üst solunum yollarındaki balgamın sökülmesiyle ortaya çıkar. Boğazda rahatsızlık hissi veren öksürük, aileleri de endişeye düşürür. Çocuklarda öksürük 4 haftaya kadar da görülmektedir. Çocuklar kış aylarında fazla miktarda mukuslarını yutar ve salgıları boğazda birikerek öksürüğe zemin hazırlar.

NE İYİ GELİR?

Bol sıvı aldırın: Nemli kalan boğazda öksürük azalır. Bol miktarda su içilmesi öksürüğe iyi gelecektir.

Çocuğu dinlendirin: Çocuğunuzda öksürük görülüyorsa fiziksel aktivitelerden uzak tutun. Dinlenmek vücudun daha çabuk iyileşmesini sağlar.

Pastil kullanın: Doğal pastiller boğazı yumuşatır ve boğazın kuruma hissini giderir. Pastil konusunda aileler çocuğun boğazına kaçma riskine karşı dikkat etmelidir.

Gargara: 1 su bardağı ılık suyun içerisine koyacağınız yarım çay kaşığı tuzla çocuğunuza gargara yaptırın. Gargara boğazın arkasında biriken mukusu ve öksürüğü azaltacaktır.

Bal: 1 yaşından büyük çocuklara 1 çay kaşığı vereceğiniz bal, öksürüğü azaltacaktır. Bal ve zencefille macun yapmanız da etkili olacaktır. Çocuk balı direkt yutamıyorsa ılık su içerisine karıştıracağınız suyu içirin.

Yastığını yükseltin: Öksürük mukusun, düz ceminde geniz arkasına akması nedeniyle özellikle geceleri daha çok görülür. Bu nedenle geceleri 2 yastık kullanın. Böylelikle öksürük azalacaktır.

Bulunduğunuz ortamı nemlendirin: Kışın kapalı mekanlarda daha çok vakit geçirilmesi burun tıkanıklığına neden olur. Bu nedenle kalorifer üzerine koyacağınız ıslan bir havlu ya da bir kap su bulunduğunuz ortamı nemlendirecektir.

SAĞLIK İLE İLGİLİ DİĞER KONULAR İÇİN TIKLAYIN

NE ZAMAN DOKTORA GİTMELİ?

Öksürme sırasında ağızdan kan geliyorsa,
Çocuk öksürdükten sonra bayıldıysa,
1 aydan küçük bir bebekse,
Öksürme sırasında dudakları ve ağzının rengi koyulaşıyorsa mutlaka doktora gidilmelidir.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Karın ağrısı nasıl geçer? Karın ağrısına ne iyi gelir?
Grip nasıl geçer? Gribe ne iyi gelir?
Geniz akıntısı nasıl geçer? Geniz akıntısına ne iyi gelir?

Hayat Haberleri