Çukur Kadir kimdir? Mahsun'un babası Kadir'in hikayesi | Çukur'a katılan Menderes Samancılar kimdir?

Çukur Kadir kimdir? Mahsun'un babası Kadir'in hikayesi dizi severler tarafından merak ediliyor. Çukur'da Mahsun'un babası Kadir'e hayat veren Menderes Samancılar kimdir? Menderes Samancılar Asmalı Konak dizisi ile dikkatleri çekmişti. Yeşilçam'ın usta ismi Menderes Samancılar Çukur'da Mahsun'un babası Kadir rolüyle izleyici karşısında olacak. İşte Kadir'in hayat hikayesi ve Menderes Samancılar hakkında merak edilen detaylar...

Mahsun'un babası Kadir'in hikayesi ve 'Çukur Kadir kimdir?' sorusunun yanıtı haberimizde. Yeşilçam'ın usta ismi Menderes Samancılar, Çukur dizisinde Mahsun'un babası Kadir karakterine hayat verecek. Peki Çukur'a katılan Menderes Samancılar kimdir? Kadir ve Mahsun'un Çukur'da karşılaşması izleyicileri ekran başına kilitledi. Duygu dolu hikayesi ile dikkatleri çeken Kadir ve Mahsun ile ilgili merak edilen detaylar haberimizde.

ÇUKUR KADİR KİMDİR? 

Çukur dizisinde 24. bölümde Menderes Samancılar Mahsun'un babası Kadir olarak diziye dahil oldu. Mahsun'un babası yoksul bir köylü olarak diziye dahil oldu. Mahsun'u takip eden Kadir'i Mahsun kaçırıyor ve sorguluyor. Kadir Mahsun'a 'adın Fikret değil mi bir de doğum leken var' diyor. Mahsun babasını sorguluyor ve kıbrıs'a benzeyen 'lekenin nerede olduğunu' soruyor. Kadir ise 'leke'nin göğsünde' olduğunu söyleyerek gerçekleri söylediğini belirtiyor. Kadir Mahsun'a 'seni çok aradık, kaçıranları yakaladık ama seni bulamadık' diyor ve oğluna onu nasıl kaybettiklerini açıklıtyor. Ama Kadir sözünün sonunda 'anam babam' diyor.  

MENDERES SAMANCILAR KİMDİR?

Menderes Samancılar, 1 Mayıs 1954 tarihinde Adana'da 8 çocuklu bir ailenin son çocuğu olarak doğdu. Orta birinci sınıfta okuldan ayrıldı. Bir mensucat fabrikasında işçi olarak çalışmaya başladı. Fabrikada çalışıyorken de kütüphaneden, Anton Çehov'un, Rıfat Ilgaz'ın, Yaşar Kemal'in kitaplarını alıp okuyordu. 1974 yılında bir gazetenin açtığı fotoroman kralı yarışmasında birinci olunca 2 yılda yirminin üzerinde fotoromanda başrol oynadı. 1975 yılında, yönetmenliğini Yılmaz Duru'nun yaptığı İnce Memed Vuruldu filmiyle sinemaya adım attı. 

Oyunculuğunun yanı sıra senaryo, şiir ve şarkı sözü yazarı olarak çalışmalarını sürdürdü. Sinema için Kara Çarşaflı Gelin, Sis, Zıkkımın Kökü, Dönersen Islık Çal, Soğuk Geceler, Bereketli Topraklar Üzerinde filmlerinde rol aldı. 1989 yılında Sis filmiyle Antalya Film Festivali'nde en iyi erkek oyuncu, Adana Altın koza'da zıkkımın kökü filmiyle en iyi erkek oyuncu ödüllerini aldı. Uluslararası birçok yapımda oynadı. Edebiyat dergilerinden yayınlanan şiirlerinin yanı sıra öyküler de yazdı. Asmalı Konak, Selvi Boylum Al Yazmalım, Urfalıyım Ezelden, Rüzgarın Hatıraları gibi sayısız projede yer aldı. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Çukur Veli Cevher kimdir? Vartolu'ya sürpriz yapan Veli Cevher dost mu düşman mı? Onur Saylak kimdir

Hayat Haberleri