Geniz akıntısı nasıl geçer? Geniz akıntısına ne iyi gelir?

Geniz akıntısı genellikle mevsim geçişlerinde ortaya çıkan ve kişinin yaşam kalitesini düşüren bir rahatsızlıktır. Geniz akıntısı devam ederse öksürüğe ve farenjite yol açabilir. Evde uygulayacağınız doğal yollarla bu duruma çare bulabilirsiniz. İşte bilmeniz gerekenler…

 

Geniz akıntısı, fazla mukusun boğaza doğru akmasıdır. Geniz akıntısı, kuru, kirli ve soğuk havalarda, mevsim geçişlerinde ve kişinin bağışıklık sisteminin düştüğü zamanlarda daha çok olur. Uygulayacağınız basit yöntemlerle bu rahatsızlığınıza çare bulabilirsiniz. İşte tüm bilgiler…

NEDENLERİ

Sigara içmek ya da sigara içilen ortamda bulunmak,
Nezle ya da grip olmak,
Alerji,
Burundaki yapısal bozukluklar,
Keskin parfüm kokuları,
Temizlik malzemelerinin kokusu,
Baharatlı yiyecekler,
Gebelik,
Sinüzit,
Üst solunum yolları enfeksiyonu,
Burun spreyleri,
Havasız ortam,
Beyin ve omurilikte meydana gelen deformasyon,
Burun kanallarındaki değişimler.

BELİRTİLERİ

Nefes almada zorlanma,
Boğazda oluşan ağrı, kaşıntı ve gıcık hissi,
Geceleri artan öksürük,
Balgam,
Kulak enfeksiyonları,
Baş ağrısı,
Hapşırma,
Mide bulantısı,
Koku algılamada zorlanma,
Koyu renk burun akıntısı.

DİĞER SAĞLIK KONULARI İÇİN TIKLAYIN

NE İYİ GELİR?

Sıvı tüketmek: Bol su içmek geniz akıntısına iyi gelmektedir. Su burundaki mukus tabakasını inceltir. Suyun dışında bitki çayları da hava yollarını rahatlatır.

Sigaradan uzaklaşmak: Sigara hava yollarını tıkar ve tahriş eder. Böylece geniz akıntısına neden olur. Geniz akıntısı olan kişiler sigara içmemeli, sigara içilen ortamdan da uzak durmalıdır.

Buhar: Geniz akıntısı olan kişiler sıcak buharı soluyarak mukusları yumuşatabilirler. Sıcak buhar solumak geniz akıntısına iyi gelir.

Alerjiye dikkat: Kişinin geniz akıntısı alerjiden kaynaklanıyorsa kişi alerjisine dikkat etmelidir. Bahar aylarında polenlerden kaynaklanan alerji durumunda açık havada fazla bulunmamak ya da maske takmak alınabilecek önlemlerdendir.

Temizlenmek: Burunda biriken mukusu suyla temizlemek geniz akıntısına iyi gelecektir.

Bulunduğunuz ortamı nemlendirin: Özellikle kış aylarında kapalı mekanlarda uzun süre vakit geçirildiğinden geniz akıntısı olmaktadır. Bu nedenle bulunulan ortamın nem oranının ayarlanması gerekir. Kalorifere ıslak havlu koyabilir ya da kalorifer üzerine koyabileceğiniz 1 bardak suyla bulunduğunuz ortamı nemlendirebilirsiniz.

Sağlıklı yiyecekler: Geniz akıntısının yaşandığı dönemlerde meyve sebze tüketimi artırılarak bağışıklık sistemi güçlendirilmelidir. Geniz akıntısı olan kişiler baharatlı yiyeceklerden uzak durmalıdır.

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Ayak burkulması nasıl geçer? Ayak burkulmasına ne iyi gelir?
Adet sancısına ne iyi gelir? Adet sancısı nasıl geçer? Regli geçirecek yöntemler
Kulak ağrısı nasıl geçer? Kulak ağrısına ne iyi gelir?

Hayat Haberleri