‘Gişede patlayan’ milyon dolarlık filmler

Her film çekilmeye ilk başlandığı andan itibaren gişe rekorlarını alt üst etmek için yola çıkıyor. Bunun için milyonlarca dolarlık bütçeler de oluşturulsa da bazı filmler gişede rekor kırmak yerine bomba gibi patlayıp darma duman oluyor. Johnny Depp, Keanu Reeves gibi usta isimlerin yer aldığı Yalnız Kovboy, 47 Ronin de bu filmler arasında.

Büyük bütçeli bütün filmler yönetmen “Kamera!” dediği andan itibaren aylarca basında “Milyon dolarlık bütçe” anonslarıyla, izleyici rekorları kırmak hevesiyle yola çıkar. Fakat bazıları yapılan bütün o şaşalı PR çalışmalarına, görülmemiş sinema tekniğa haberlerine, sinemada ilk kez vurgularına rağmen vizyona girdikten sonra gişede hazin bir sona imza atar.  Sinema dünyasının son on yılına gişe rekoru yerine ‘batış’ hikayeleriyle damga vuran, adını ‘israf’ listesinin ilk beş sırasına yazdıran, Johnny Depp, Eddie Murphy, Keanu Reeves gibi oyuncuların bile kurtaramadığı bu başarısız filmlerden ilk beşini derledik. Derlerken bu filmlere harcanan bütçeyi de topladık: Tam 915 milyon dolar.  

Yılın değil, sinema tarihinin en başarısızı  

John Carter (2012) 

Yönetmenliğini Andrew Stanton’un üstlendiği filmde Taylor Kitsch, Samantha Morton, Mark Strong rol alıyor. 363 milyon dolar bütçe ile çekilen film gişeden sadece 284 milyon dolar hasılat elde etti.    


John Carter

Ezberledik bu ‘Western’ hikayelerini 

Yalnız Kovboy (2013)  

Gore Verbinski’nin yönettiği, başrolünde Johnny Depp, Armie Hammer, Tom Wilkinson gibi ünlü oyuncuların yer aldığı 250 milyon dolarlık bütçeyle çekilen ‘The Lone Ranger-Yalnız Kovboy’ filmi, gişede 150 milyon dolar hasılat elde ederek 100 milyon dolar zarar etti.  

Halbuki bu filmin yapılmışı vardı 

47 Ronin (2013) 

Carl Rinsch’in yönettiği filmde 1999’da Matrix’le ünlenen Keanu Reeves baş rolü oynuyor. 170 milyon dolara mal olan film gişede 151 milyon dolar yaptı, 19 milyon dolar zarar etti. 

Bu kale John Wayne’i de batırmıştı 

Alamo (2004) 

Yönetmen John Lee Hancock imzasını taşıyan, başrolünde Dennis Quaid, Billy Bob Thornton, Jason Patric’in oynadığı 145 milyon dolarlık yapım gişede 25,8 milyon dolarla deyim yerindeyse yere çakıldı.  

Bilim kurguda ‘Avatar’ gibi ol 

Pluto Nash’in Maceraları (2002) 

Ron Underwood’un yönettiği, Eddie Murphy’nin baş rolde olduğu  100 milyon dolar bütçeli film gişede 7,1 milyon dolar hasılatla listemizin en sonunda. Belki de bütün başarısız filmler listesinin en sonunda. Bilim kurgu türündeki film, 21. yüzyılın sonunda,Little America isimli bir Ay kolonisinde yaşayan Pluto Nash’ın hikayesini aktarmaya çalıştı ama olmadı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Online platformlara rağmen sinema filmlerinin gişe gelirleri arttı
The Irishman'in Netflix rekoru... Bir haftada 26 milyon kişi izledi

Hayat Haberleri