Hakan Peker kimdir? Hakan Peker nereli ve kaç yaşında?

Magazin severler ‘Hakan Peker kaç yaşında ve oğlu kim?’ sorularına yanıt arıyor. Yılların yaşlandıramadığı ender sanatçılardan olan Hakan Peker’in biyografisi merak ediliyor. Tüm bu aradıklarınız ise karar.com’da yer alıyor…

Çocukluk yıllarında tam bir dans tutkunu olan Hakan Peker kaç yaşında, oğlu kim? Soruları, sanatçıyı sevenler tarafından araştırılıyor. Yıllarca görünümünden hiçbir şey kaybetmeyen ve bundan dolayı da magazin dünyasının imrenerek baktığı sanatçılardan olan Hakan Peker’in biyografisi, yaşı, hayat hikayesi ve ailesi ile ilgili bilgiler araştırılıyor. İşte o detaylar…

HAKAN PEKER KİMDİR?

Hakan Peker, 1963’te İstanbul'da hayata gözlerini açtı. Çocukluk dönemlerinden beri tam bir dans tutkunu olan Hakan Peker’in gençliği, eğlence mekânlarında geçti. Seyyal Taner ve Deniz Erkanat'ın dansçısı olarak profesyonel çalışmalar yapan Hakan Peker, magazin gündemi tarafından yakından takip edilen isimler arasında yer alıyor. 1981’de Türkiye Dans Yarışması’nda birinci olan Hakan Peker için dans çok önemliydi, ancak en büyük hayali, ismini şarkıcı olarak da duyurmaktı.

POP SÖYLEMEYE KARAR VERDİ

TRT’nin eğlence programlarında ve çeşitli yurtiçi ve yurtdışı konser organizasyonlarında boy gösteren Hakan Peker, Türk Sanat Müziği ve Halk Müziği dinlerdi. Ancak şarkıcılığını, dansçılığıyla da bütünleştirmek isteyen Hakan Peker’in sevdiği müzik türleri bunun için uygun değildi. O da Pop Müziği söyleme kararı aldı.

CAMDAN CAMA İLE ÜNE KAVUŞTU

1989’da ilk albümünü piyasaya çıkaran Hakan Peker, ‘Bir Efsane’ adını verdiği albümle aynı ismi taşıyan çıkış şarkısı hit oldu. 1990’da da çıkardığı ‘Camdan Cama’ adlı albümü, sanatçıya istediği başarıyı ve ünü getirdi. Albümlerinden elde ettiği başarıların arkasından, Hakan Peker kendi prodüksiyon şirketini kurarak kendi albümlerini bu şirketten çıkarmaya başladı ve yeni sanatçıların müziğe kazandırılmasına ön ayak oldu. Zafer Peker, Burak Kut, Ali Güven, Özlem Tekin ve Erhan Güleryüz ilk albümlerini Hakan Peker ‘in desteğiyle çıkardı. Peker’in ‘Hey Corç’, ‘Amma ve Lakin’ albümleri kendi şirketinden çıkardığı ve kariyerini sağlamlaştırdığı albümler oldu. 1995’te çıkardığı “Ateşini Yolla” albümü ile, albümdeki şarkıların klip yönetmenliklerini de üstlendi. 1998’de Dünden Bugüne Hakan Peker adlı albümü ile daha önce çıkardığı albümlerdeki hitlerden nostalji albümü oluşturdu. Bir Efsaneydi şarkısı bu albümle 2. kez hit olmuştur. “İllaki albümü ile Hakan Peker Karam adlı çıkış şarkısıyla 2000 yılının en çok satan albümü oldu ve zirveye oturdu. 2001 yılında dinlemekten zevk aldığı Türk Sanat Müziği şarkılarından oluşan Canım istedi adlı albümünü çıkardı. 2003 yılında Aşk Bana Lazım adlı albümünü çıkardıktan sonra; 2004 yılında ilk bir single çalışması olan Taş gibi adlı albümünü çıkardı. Daha sonra 2004 yılında Yak Beni ve 2006 yılında Gece Gözlüm adlı çalışmalarıyla müzikteki yolculuğunu devam ettirdi.

Hakan Peker’in oğlunun adı da Burak Peker’dir…

DİĞER GELİŞMELER İÇİN TIKLAYIN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Hayat Haberleri