Halsizlik nasıl geçer? Halsizliğine ne iyi gelir?

Halsizlik, günümüzde kadın erkek demeden herkesin başına gelebilen bir durumdur. Halsizlik, kişinin yaşam kalitesini düşürür hem sosyal hem de iş hayatında problemlere neden olur. Evde uygulayabileceğiniz doğal yöntemler bu soruna iyi gelecektir. İşte tüm bilgiler…

Halsizlik herhangi bir hastalık nedeniyle olmuyorsa önüne geçilebilir. Halsizliğin en büyük nedeni depresyon ve anksiyetedir. Kişinin hayatı olumsuz etkileyen bu durum basit yöntemlerle çözülebilir. Sizin için hazırladığımız önerilerle kendinizi daha iyi hissedeceksiniz. İşte bilmeniz gerekenler…

HALSİZLİK VE YORGUNLUK

Uzun süre çalışma, depresyon, anksiyete, düzensiz beslenme, hava kirliliği gibi nedenler halsizliğin en büyük nedenidir. Öte yandan halsizlik bazı hastalıkların sonucu da olabilir. Bu nedenle doğru tedavi edilmelidir. Halsizlik; fiziksel ve psikolojik olarak ayrılır. Kişide fiziksel halsizlik varsa normal zamanda yaptığı şeyleri yapamaz. Merdiven inip çıkmakta, yürüyüş yapmakta zorlanır. Psikolojik halsizlik de kişi dikkatini belli bir konuya veremez. İlerleyen zamanlarda günlük aktivitelerini yapmak istemez. Sürekli uyku halindedir.

NEDENLERİ

Yetersiz sıvı alma

Kafeinli içecekleri fazla tüketme

Aşırı alkol tüketimi

Yetersiz uyku ya da uyku apnesi

Düzensiz ve sağlıksız beslenme

Ağır yağlı yiyecekleri tüketme

Hormon bozukluğu

Stres

Obezite

Çeşitli hastalıklar

İdrar yolu enfeksiyonu

Bazı ilaçların kullanımı

Aşırı egzersiz

BELİRTİLERİ

Uyku sonrası ağrı çekme

Geçmeyen baş ağrıları

Cildin renginin sarı olması

İdrar renginin koyuluğu

Şeker hastalığı

Ciltte kuruluk

Böbrek ağrısı

NASIL GEÇER?

Sigara ve alkol, vücutta enerji hücrelerine zarar verir. Sigara ve alkolden uzak durun. Sigara içilen ortamlarda da bulunmayın.

Bol sıvı tüketin. Çay ve kahve alışkanlığınıza dikkat edin. Aşırı kafeinli içecekleri tüketmek halsizliğe neden olur.

Şeker kullanımınıza dikkat edin. Aşırı şekerli yiyecekler yemeniz kan şekerinizin bir anda düşmesine neden olur. Böylece halsizlik oluşur.

Uyku düzeninizi oluşturun. Uyku düzeni ile halsizlik ortadan kalkacaktır.

Sadece karbonhidrat ya da protein ağırlıklı beslenmeyin. Sağlıklı beslenmeye özen gösterin. B12 ve demir ağırlıklı besinlerle beslenin. Gün içerisinde yiyeceğiniz meyve veya kuru yemiş enerjinizi yükseltecektir.

SAĞLIKLA İLGİLİ DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

Sürekli televizyon başında vakit geçirmeyin. Gün içerisinde yapacağınız kısa yürüyüşler halsizliğinize iyi gelecektir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Bronşit nasıl geçer? Bronşit belirtileri
Düşük tansiyon nasıl geçer? Düşük tansiyona ne iyi gelir?
Mide ağrısı nasıl geçer? Mide ağrısına ne iyi gelir?

Hayat Haberleri