Hamilelikte mide bulantısı nasıl geçer? Hamilelikte mide bulantısına ne iyi gelir?

Hamilelikte mide bulantısı, hamileliğin ilk 3 ayında görülen ve kişinin yaşam kalitesini düşüren bir rahatsızlıktır. Hamilelikte mide bulantısı, hamile kadınların çoğunda görülür. Bu durumu evde uygulayabileceğiniz basit yöntemlerle çare bulabilirsiniz. İşte bilmeniz gerekenler…

Hamilelikte mide bulantısı, hamileliğin ilk belirtilerindendir ve hamile kadını zorlayan, yaşamını olumsuz etkileyen bir durumdur. Hamilelikte mide bulantısı gebeliğin ilk haftalarında görülür ve genellikle sabah meydana gelir. Bu rahatsızlığı basit yöntemlerle tedavi edebilirsiniz. İşte tüm bilgiler…

HAMİLELİKTE MİDE BULANTISI

Hamileliğin ilk haftalarında vücuttaki beta HCG ve östrojen hormonunun yükselmesi mide bulantısına neden olur. Hamile kadınların bazılarında bu durum görülürken bazıları hiç mide bulantısı yaşamaz. Genellikle bu durum hamileliğin 6.haftasında başlar ve 14. Haftaya kadar devam eder. Bulantıyı önlemek için kullanılan ilaçlar vardır ancak hamilelik döneminde bu ilaçlar doktor kontrolünde kullanılmalıdır. Bulantı sonucu oluşan kusmalar, dişlere ve diş etlerine zarar verir. Bu nedenle gebeler kusma sonrası diş bakımlarını yapmalıdır.

NEDENLERİ

Hormonlar,

Yorgunluk,

Hareket eksikliği,

Stres,

Kabızlık,

Vitamin eksikliği,

Çok tatlı ya da ağır yiyecekler,

Uzun süre açlık hali,

Keskin kokular,

Sindirim sistemindeki değişiklik.

NASIL GEÇER?

Uzun süre aç kalmayın. Sık sık ama küçük miktarlarda yiyin. Kusma sonrası sıvı kaybı yaşandığı için bol miktarda sıvı alın. Taze sıkılmış meyve suları midenizi rahatlatır ve sıvı ihtiyacınızı giderir. Kafeinli içeceklerden uzak durun.

Rahatsız olduğunuz kokulardan uzaklaşın. Hamilelik döneminde kadınlarda kokulara karşı hassasiyet oluşur ve bazı kokular mide bulantısına neden olur. Sizi rahatsız eden kokuyu biliyorsanız o kokuyu önlemeye çalışın.

Hareketsizlik mide bulantısına neden olur. Gün içerisinde açık havada yapacağınız yarım saatlik bir yürüyüş bulantılarınızı önleyecektir.

NE İYİ GELİR?

Kraker: Hamilelikte mide bulantıları genellikle sabahları meydana gelir. Uyandığınızda birkaç tane kraker yemeniz mide asidini bastıracak ve bulantılarınızı önleyecektir.

Nane: Bazı kokular hamilelikte mide bulantısına neden olur. Ancak nane, bulantılarınızı önler. Bir mendil ya da pamuğa süreceğiniz nane yağı, bulantılarınızı önleyecektir.

Zencefil: 1 bardak kaynamış su içerisine 1 çay kaşığı zencefil katın ve günde 2 bardak için. Zencefil, midenizi rahatlatacak ve bulantılarınızı önleyecektir.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Diz ağrısı neden olur? Diz ağrısı nasıl geçer?
Bronşit nasıl geçer? Bronşit belirtileri
Düşük tansiyon nasıl geçer? Düşük tansiyona ne iyi gelir?

Hayat Haberleri