Hasta sonu ne yapsak? Tek kişilik dev kadro ‘Eyvah Nadir’

Hasta sonu ne yapsak? Tek kişilik dev kadro ‘Eyvah Nadir’

ANKARA’DA POP ART MÜZE 

21 farklı oda konsepti ile kapılarını aralayan Rooms Ankara pop art müzesi, fotoğraf tutkunlarının sevdikleriyle farklı konseptlerde fotoğraf arşivi oluşturmasına katkı sağlıyor. Haftasonu arkadaşlarıyla, ailesiyle etkinlik planı yapanlar, önce bu müzeye uğrayıp, müzenin eğlenceli odalarında fotoğraf makinalarıyla unutulmaz ve ilginç anılar kaydedebilir.  

BERLİN FLORMANİ CRR’DE 

Berlin Filarmoni Orkestrası üyelerinden oluşan Berlin Filarmoni Piyanolu Dörtlüsü; yarın akşam (cumartesi) saat 20.00’de, Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu’nda müzikseverlerle buluşacak.Markus Groh (piyano), Luis Esnaola (keman), Matthew Hunter (viyola) ve Knut Weber’den (çello) oluşan dörtlü konserde, kendileri için yazılan ‘Piyanolu Dörtlü’ eserinin Türkiye prömiyerini gerçekleştirecek. Konserin 20-30-50 ve 80 TL olan biletleri CRR Konser Salonu gişesi ve Biletix’ten temin edilebilir  

İZMİR’DE TİYATRO FESTİVALİ 

TAKSAV’ın düzenlediği 8. İzmir Tiyatro Festivali 16 Aralık’a kadar devam ediyor. Bu yıl perdelerini ‘yaşamak’ temasıyla açan festivalde cumartesi günü ‘Kirtim Kirt-Sokak Oyunu’, Varyasyonlar, Sessizlik, Karagöz Salıncak pazar günü ise Penelope, Suçlu Kim, Düğün Ya da Davul ve Oyun Makinası oyunları sahnelenecek. Festival etkinliklerini ‘izmirtiyatrofestivali.org’ internet sitesinden takip edebilirsiniz.  

SUAVİ KEMAL YAZGIÇ ÇAPA’DA 

Şair-yazar Suavi Kemal Yazgıç, yarın saat 13.30’da Çapa Fen Lisesi’nde okurlarıyla buluşuyor. Yazgıç etkinlikte önce ‘Tövbe Gölgeliği’, ‘Dünyanın Çekmeceleri’, ‘Taş Suya Değince’, ‘Heves’, ‘Kırk Gri Hırka’ kitaplarının yazın sürecini, edebiyat hevesini anlatacak ardından kitaplarını imzalayacak.  

QUO VADİS, OCCIDENT? 

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Stratejik Araştırmalar Merkezince düzenlenen Doğu Batı Konferansları’nda 7 Aralık Cumartesi saat 14.00’da akademisyen Prof. Dr. Ayhan Çitil konuşmacı olacak. ‘Quo vadis, Occident? (Batı, Nereye): 20. Yüzyılda Dilbilim, Mantık ve Matematikte Elde Edilen Önemli Sonuçlar ve Yeni Metafizik’ başlıklı herkese açık konferans KCTAŞ Konferans Salonu’nda gerçekleşecek.  

1 OYUNCU 34 KARAKTER 

Devlet Tiyatroları oyuncusu Koray Karaca, tek kişilik sahne performansı ‘Eyvah Nadir’ isimli oyunda canlandırdığı 34 tiplemeyle İstanbul seyircisiyle buluşuyor. Pek çok şehirde sahnelenen ve Karaca’nın birbirinden farklı 34 karakteri büyük ustalıkla canlandırdığı oyun, 7-8 Aralık’ta Devlet Tiyatroları Zeytinburnu Sahnesi’nde tiyatro severlerin beğenisini sunuluyor. 

İstanbul’da ‘Dört Mevsim’ 

Arnold Wesker’in yazdığı Berrin Cumalı’nın Türkçe’ye kazandırdığı ‘Dört Mevsim’ oyununu Sercan Şekerci yönetiyor. Tiyatro Mundus’un sahneye koyduğu, Anıl Çalım ve Merve Ayteş’in rol aldığı oyunda mutlak aşka kavuşmayı arzulayan ve bunu yalnız birbirlerinde bulabileceklerini düşünen Beatrice ve Adam’ın hikayesini anlatıyor. Oyun, cumartesi günü 4. Levent’teki Kültüral Performing Arts’ta saat 20.30’da sahnelenecek. 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

İki efendinin kurnaz uşağı

Hayat Haberleri