‘Heyecan Dolu Bir Hayat’a buyrun

Bu yıl 22’nci kez düzenlenen Randevu İstanbul Uluslararası Film Festivali’nde kamera Rus sinemasına odaklanacak. 20-26 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek program kapsamında ‘Heyecan Dolu Bir Hayat’, ‘Rehber’ ve ‘7 Ayyaş’ gibi ödüllü 22 yapım izleyiciyle buluşacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı destekleriyl,e Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) tarafından gerçekleştirilen Randevu İstanbul Uluslararası Film Festivali, 22. kez sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. 20-26 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek festivalin bu yılki odağında Rus sinemasının son iki yılı var. Festivalde, ‘Rusya’ya Bak Dünyayı Gör’ ve ‘Rusya’dan Kısalar’ bölümleriyle seyirciyi selamlayacak olan 22 film Rus sinemacıların 2018 ve 2019 yıllarında çektikleri birbirinden özel ödüllü yapımları İstanbullu sinemaseverlerin beğenisine sunuyor. 


Rus Sapığı

Abigail

Festivalde yönetmen Sergey Kuznetsov’ın uluslararası prömiyerini 35. Varşova Film Festivali’nde yapan 7 avare karakterin ‘Kutsal Bar’ı aramak için koyuldukları yolun hikayesini anlatan ‘7 Ayyaş’, Alexander Boguslavsky’nin salgın bir hastalıktan dolayı dışarıyla bağı yıllar önce kesilmiş olan bir şehirde yaşayan Abby’nin, yaşadığı şehrin aslında sihir dolu bir yer olduğunu öğrenmesiyle gelişen olayları anlattığı fantastik filmi ‘Abigail: Sınırların Ötesinde’,  Andrey Myshkin’in küçük bir kasabada iki kişinin birbirine duyduğu ilginin hiç de tesadüfi olmayan bir dizi olaya sebep vermesini konu alan ‘Karşılaşmalar’, Anna Yanovskaya’nın, Yakut sinematografisinin arka planı hakkında, ironi ve metafizik dolu, Yakut ulusal adetlerinin tahmin edilemezliği üzerine kurgulanmış ve Sochi Uluslararası Film Festivali’nnde Jüri Özel Ödülü ve En İyi Erkek Oyuncu ödülleri kazanan ‘Heyecan Dolu Bir Hayat’, Aleksandr Veledinsky’in Paris’te düzenlenen Rus Film Haftası’nda ve 69. Berlin Film Festivali’nin Rus Filmleri Seçkisinde gösterilen, 90’lı yılların Soloviev ve Shakhnazarov filmlerinin ruhunda doğrusal olmayan bir anlatıya sahip sofistike filmi ‘Bir Zamanlar Cape Town Limanında’, Konstantin Fam’ın Jewish Film Festivali’nde gösterilen ve 77. Altın Küre Ödüllerine aday olan farklı dünyalardan gelen iki gencin, eski bir toplama kampı tutsağının ifadesiyle yüzleşmek zorunda kalması ve hayatlarının değişmesini konu alan ‘Dua’, Grigori Konstantinopolsky’e 29. Kinotavr Film Festivali’nde En İyi Yönetmen ödülü kazandıran ‘Rus Sapığı’, Ilya Maksimov’un 2018 Russian Resurrection Film Festival’de gösterilerek beğeni toplayan ilk uzun metraj filmi ‘Rehber’, Alexander Sukharev’in MMA hayranı olan ve yetimhanede büyüyen Alexander’ın hikayesini anlattığı ‘İzle Aşkım’ ve Boris Gouts’ın mockumentary formatında çekilmiş komedi-melodramı ‘Ölümde de Güzel’  uzun metraj filmleri izleyiciyle buluşacak. 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

The Irishman'in Netflix rekoru... Bir haftada 26 milyon kişi izledi

Hayat Haberleri