Mars'a nasıl isim yazdırırım? Mars bileti nasıl alınır? (Türklerden Mars'a yoğun ilgi)

Mars’a nasıl isim yazdırırım ya da Mars bileti nasıl alınır? soruları Türkiye’de özellikle sıkça sorgulanmaya başladı. NASA’nın Mars 2020 projesi kapsamında başlattığı projenin ardından Mars’a ismini yazdırmak isteyenlerde özellikle Türkiye’den büyük artış yaşanıyor, ki dünya ülkeleri arasında Türkiye bu alanda ilk sırada bulunuyor. Yani en çok Mars’a isim yazdıranlar Türk halkı. Mars’a isim yazdırıp dijital olarak Mars biletinin verildiğini gören henüz bu kampanyaya dâhil olmayan kullanıcılar da Mars’a nasıl isim yazdırırım ya da Mars bileti nasıl alınır? sorularına yanıt arıyor. İşte detaylar…

Mars’a isim yazdırma çılgınlığı tüm dünyada devam ederken, Türkiye ve Türk halkı bu uygulamaya bir hayli ilgi gösterdi. Öyle ki Mars bileti almak isteyenler, Mars’a ismini yazdırmak isteyen Türk vatandaşları, milyonluk nüfusa sahip ülkeleri bile geride bırakarak bu alanda birinci oldu. NASA’nın Mars bileti için açtığı siteye giriş yaparak gerekli bilgileri doldurduktan sonra saniyeler içerisinde kayıt işlemini tamamlayabiliyorsunuz. Bu şekilde hem isminiz 2020’de Mars’a gitmiş oluyor hem de size temsili bir bilet verilmiş oluyor. Bu bilet yaşam boyu saklandığı takdirde güzel bir anı olarak hatıralarda yer alıyor. Peki Mars’a isim nasıl gönderilir Mars bileti nasıl alınır? İşte detaylar…

Mars bileti nasıl gönderili ve Mars’a ismimi nasıl yazdırırım?

https://mars.nasa.gov/participate/send-your-name/mars2020/ adresinde girerek isim, soy isim, ülke, posta kodu ve mail adresi girerek Mars’a isim yazdırılıyor. Çıkan ekrandaki elektronik bilette isim ve soy isminiz yer alıyor. Sağ alt tarafta bulunan indirme kısmından da Mars’a isminizin yazdırıldığı dijital bileti alıp, hatıra diye saklayabilirsiniz.

Biletin görseli şu şekilde:



Mars’a isim yazdırmak için son başvuru tarihi ne zaman?

İsimler, Mars 2020 uzay aracında yer alan çiplere işlendikten sonra Mars'a gönderilecek. Öte yandan ismini kaydedenlere NASA tarafından elektronik bir hatıra biniş kartı da takdim ediliyor. O bileti indirip saklayabilirsiniz. İsim kayıtları 30 Eylül 2019 tarihine kadar sürecek.

MARS BİLETİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN

Türkiye’den yoğun ilgi

Bilet bastırma işleminin ülkelere kıyasla katılım bilgilerini paylaşan NASA, en fazla katılımın Türkiye'den olduğunu duyurdu.

İşte o tablo:

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

NASA Mars 2020 bileti nasıl alınır: NASA Mars 2020 nedir? NASA’dan ismini Mars’a gönder kampanyası
'İsmini Mars'a Gönder' kampanyasına Türklerden yoğun ilgi: 308 bin 454 kişi başvuru yaptı

Hayat Haberleri