Müşfik Kenter kimdir kaç yaşındadır ve aslen nerelidir?

Müşfik Kenter, ablası Yıldız Kenter’in ölümü ile bir kez daha akıllara geldi. Ablası gibi oyuncu ve tiyatrocu olan Müşfik Kenter, ablası ile aynı soy ismi taşıyan ‘Kenter Tiyatrosu’nu kurmuştu. Peki Müşfik Kenter kimdir, kaç yaşında öldü? İşte detaylar…

Usta oyuncu Müşfik Kenter, ablası Yıldız Kenter’in ölümünden sonra bir kez daha gündeme geldi. O da ablası gibi Devlet Tiyatrosu oyuncularındandı. İşte Yıldız Kenter’in küçük kardeşi Müşfik Kenter’in hayatıyla ilgili merak edilen her şey haberimizde…

MÜŞFİK KENTER KİMDİR?

Müşfik Kenter, 9 Eylül 1932 yılında İstanbul’da doğmuştur. Babası Türk diplomat Ahmet Naci Kenter ve annesi İngiliz kökenli Olga Cynthia (Nadide)'nin en küçük çocuğu olarak dünyaya geldi.

Eğitimine İltekin İlkokulu'nda okudur. Ortaöğrenimine Atatürk Lisesi'nde başlayıp yarıda bıraktı.

Müşfik Kenter, tiyatroya 1947'de Ankara Devlet Tiyatrosu Çocuk bölümünde başladı. Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nde eğitim gördü. Okulu 1955 yılında yüksek derece ile bitirdi ve devlet tiyatrosuna girdi. Sanat yaşamına, devlet tiyatrosunda oynadığı Oğuz Ata oyunu ile başladı.

İstanbul'da Muhsin Ertuğrul'la çalışan Kenter, ablası Yıldız Kenter ve Muhsin Ertuğrul ile birlikte Küçük Sahne'de oyunlarda rol aldı.

1960'larda İstanbul'da Kenter Tiyatrosu'nu ablası Yıldız Kenter ile birlikte kuran Müşfik Kenter, İngiliz Kültür Heyeti ve Rockefeller'den burslar alarak Amerika ve İngiltere'de tiyatro araştırmaları yaptı, İngiltere, Amerika, Fransa, Almanya, Yugoslavya, Kıbrıs gibi birçok ülkede oyunlarda rol aldı.

Tiyatro oyunculuğu yanı sıra sinemalarda da rol aldı.

Müşfik Kenter hayatı boyunca 5 evlilik yapmıştır. Evliliklerinde pek istikrarlı olduğu söylenemez.

Birinci evliliğini Oya Kenter ile yaptı. 23 Şubat 1963 tarihinde şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşandılar.

İkinci evliliğini 3 Mayıs 1965 tarihinde Esin Şerbetçi ile yaptı. Bu birliktelikten Elvan adında bir kız çocuğu oldu.

Üçüncü evliliğini Mehlika Kenter ile yaptı ve sonrasında ayrıldı. Bu evlilikten Melissa isminde bir kızı ve Mahmut isminde engelli bir oğlu oldu.

Dördüncü evliliğini Gülsüm Kamu ile yaptı. Fakat bu birliktelik çok kısa sürdü.

Beşinci evliliğini Kadriye Demirel ile 1976'da yaptı. Balam isminde bir oğlu oldu.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

ÖLÜMÜ

Müşfik Kenter 15 Ağustos 2012 yılında İstanbul’da hayatını kaybetmiştir. Müşfik Kenter'in tedavi gördüğü hastaneden yapılan yazılı açıklamaya göre ölüm nedeni olarak solunum ve dolaşım yetersizliğine işaret edildi.

FİLMLERİ

Dişi Kurt, Sessiz Harp, Dişi Örümcek, Murtaza, Şeytanın Kurbanları, Sevmek Zamanı, Bozuk Düzen, O Kadın, Üç Arkadaş, Seni Kalbime Gömdüm, Hayallerim Aşkım ve Sen, Kurtuluş, Dar Alanda Kısa Paslasmalar, Amerikalılar Karadeniz'de 2

 OYNADIĞI TV DİZİLERİ

Avrupa Yakası, Mevlana Aşkı Dansı, Sessiz Gemiler, Kapıları Açmak, Zümrüt, Şapkadan Babam Çıktı, Yasemince, Hayat Bazen Tatlıdır, Kurtuluş, Elveda Yabancı, Geçmiş Bahar Mimozaları, Ateşten Günler, Gecenin Öteki Yüzü, Emekli Başkan, Çöl Faresi.

ALDIĞI ÖDÜLLER

  1. Antalya Film Şenliği – En İyi Erkek Oyuncu – Bozuk Düzen (1966),

Olağanüstü Yorum Ödülü – Konken Partisi (1993),

  1. Afife Tiyatro Ödülleri – Muhsin Ertuğrul Özel Ödülü (1997),
  2. Afife Tiyatro Ödülleri – En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu (2002),
  3. Uluslararası Kukla Festivali Onur Ödülü (2005).

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Kuruluş Osman’da Nizamettin karakterini oynayan Uğur Aslan kimdir nerelidir ve kaç yaşındadır?
Yıldız Kenter kimdir? 91 yaşında yaşama veda etti
Orhan Veli Kanık kimdir ve kısaca hayatı | Orhan Veli Kanık eserleri ve şiirleri

Hayat Haberleri