Müze Kart nedir nasıl çıkartılır ve fiyatı ne kadar? Müze Kart başvuru ekranı

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından müze ve ören yerleri için Müze Kart uygulaması hizmete sunuluyor. Alındığı tarihten itibaren bir yıl geçerlilik süresi olan bu hizmetin fiyatı Türk vatandaşlar için 70 TL olarak hesaplandı. Peki Müze Kart nedir, nasıl çıkartılır? İşte başvuru ekranı…

Müze Kart uygulaması ile Kültür ve Turizm Bakanlığı ile KKTC’ye bağlı 300’den fazla müze ve ören yeri ücretsiz ziyaret edilebiliyor. Kart alındığı tarihten itibaren bir yıl geçerli olacak.. İşte müze Kart başvuru ekranı ve nasıl çıkartılacağına dair detaylar…

MÜZEKART NASIL ALINIR?

Müze Kart alabilmenin iki yolu vardır. Bunlardan ilki şu şekilde alınabilir. Müze Kart almak isteyen herkes, belirli kart basım istasyonlarından bu kartı temin edebilirler. Kart basımı için; Fotoğraflı TC kimlik kartı, Pasaport ya da Sürücü belgesi ibraz etmek gerekir. Bu suretle Müze Kartınız kısa süre içerisinde teslim edilecektir.

Diğer bir Müze Kart alma yolu da şu şekildedir. Online satış noktalarından www.muzekart.com adresinden istenen bilgileri girerek kredi kartı ödemesi yaparak kart sahibi olabilirler. Sisteme girişte istenilen bilgiler: (isim, soyisim, T.C. kimlik no, mail adresi, cinsiyet ve fotoğraf )

Bilgiler girilip sistem onaylandıktan sonra kartlar 5 gün içerisinde verilen adreslere gönderilir.

MÜZEKART ALMAK İÇİN TIKLAYIN

NEREDE KULLANILIR?

Müze Kart, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı müze ve ören yerleri ile KKTC’ne bağlı müze ve ören yerlerinde kullanılabilmektedir. Yaklaşık 300’ü aşkın müze ve ören yerini kapsamaktadır.

Not: Topkapı Sarayı içerisinde bulunan Harem Dairesi, Aya İrini Anıtı, Efes Örenyeri içerisinde bulunan Yamaçevler ve Göreme Açıkhava Müzesi içerisinde bulunan Karanlık Kilise’de geçerli değildir. Belirtilen bu yerler için ayrıca bilet almanız gerekmektedir.

MİLLİ SARAYLARDA DA GEÇERLİ OLACAK

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Milli Sarayların da yeni yıldan itibaren Müze

kart kapsamına alınacağını belirtti. Türk vatandaşların Müze Kart ile Milli Sarayları gezebileceklerini belirtti.

MÜZE KART KİMLERE ÜCRETSİZ?

· 18 yaş altı öğrencilere,

· Engelli vatandaşlara,

· Yükseköğretim kurumlarına bağlı üniversitelerde görev yapan öğretim görevlilerine,

· Ortaöğretim kurumlarında eğitim gören yabancı öğrenciler ile yükseköğrenim kurumlarında ön lisans, lisans veya yüksek lisans programlarına devam eden yabancı öğrencilere ve KKTC vatandaşı öğrencilere,

· Öğrenci kimliği ibrazı şartı ile 30 lira olan Müze Kart; 18 yaş altı öğrenci, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı öğretmenler ve 65 yaş üstü vatandaşlar için ücretsiz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Kütüphane etkinlikler tek kılavuzda
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcılığına Ahmet Misbah Demircan atandı
Mardin Müze Müdürü görevden alındı

Hayat Haberleri