Netflix’e 25 milyon dolarlık dava

Netflix, interaktif yapımı Black Mirror: Bandersnatch'ta Chooseco adlı şirkete ait lisansın ihlal edildiğini iddia edildi. Chooseco şirketi, Netflix’e 25 milyon dolarlık dava açtı, söz konusu yapımdan edilen kârı da talep etti.

İzleyicilerin hikayenin akışını kendilerinin belirleyebildiği Black Mirror: Bandersnatch, Netflix’in başına bela açtı. İnteraktif çocuk kitabı serisinin yayıncısı Chooseco şirketi, kendilerin ait lisansın ihlal edildiğini öne sürdü ve Netflix’e 25 milyon dolarlık bir dava açtı.

Chooseco şirketi, Netflix’in 3 yıldır kendilerinden lisans almaya çalıştığını, ancak başarılı olamadığını, buna rağmen Black Mirror: Bandersnatch'i platformunda yayınlamayı tercih ettiğini açıkladı. Şirket, Bandersnatch lansmanından önce de Netflix'e bir mektup göndermiş, ancak sonuç alamamış.

Şirket, tüm bu iddialar kapsamında Netflix’e dava açtı ve 25 milyon dolarlık tazminat talep etti. Chooseco’nun diziden elde edilen kâra da talip olduğu ifade edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Netflix abonelik ücretlerine zam geliyor

Hayat Haberleri