Sigarayı bırakmak isteyene ücretsiz ilaç

Sigarayı bırakmak isteyen tiryakilere devletten destek adımı geldi. Cumhurbaşkanlığı kararıyla, bağımlılıktan kurtulma tedavisi görenlerin sosyal güvenceleri olup olmadığına bakılmaksızın ilaçları Sağlık Bakanlığı tarafından karşılanacak.

Sigarayı bırakmak isteyen bağımlılar, sayıları 300 bini geçmemek şartıyla, ‘Nikotin Replasman Preparatları ile Bupropion HCI’ ve ‘Vareniklin’ içerikli ilaçlardan ücretsiz faydalanacak. ‘4736 Sayılı Kanun’un 1’inci maddesinin 1’inci fıkrası hükmünden muaf tutulacakların tespitine ilişkin Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayınlandı. Karara göre, sigarayı bırakma tedavisi gören hastalar, sayıları 300 bini geçmemek kaydıyla herhangi bir sosyal güvenceleri olup olmadığına bakılmaksızın, Sağlık Bakanlığı'nca temin edilerek 1, 2 ve 3’üncü basamak sağlık kurum ve kuruluşlarına dağıtımı yapılacak Nikotin Replasman Preparatları ile Bupropion HCI ve Vareniklin içerikli ilaçlardan tütün bağımlılığı tedavi ve eğitim birimleri vasıtasıyla ücretsiz yararlanacak.

ANKARA/DHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Elektronik sigara, bırakmak isteyenler için sakız ve banttan daha etkili

Hayat Haberleri