Binali Yıldırım'dan, "İstanbul'a daha çok vergi" ifadesine düzeltme

Hürriyet'e verdiği röportajda, "İstanbul’dan daha çok vergi almamız gerekir. Daha çok vergi alındıkça ülke kalkınacak, İstanbul kalkınacak. Yani hepsi birbiriyle zincirleme reaksiyon gibi" sözlerine düzeltme yaptı: Yanlış anlaşıldı.

AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkana adayı Binali Yıldırım’ın bugün Hürriyet gazetesinden Ertuğrul Özkök’e verdiği söyleşide “İstanbul’dan daha çok vergi almamız gerekir. Daha çok vergi alındıkça ülke kalkınacak, İstanbul kalkınacak. Yani hepsi birbiriyle zincirleme reaksiyon gibi” sözleri yansıdı. Ancak Yıldırım, sözlerinin yanlış anlaşıldığını vurgulayan bir açıklama yaparak "İstanbul’un toplanan vergilerden aldığı pay artmalıdır” dedi.

Yıldırım'ın seçim ofisinden yapılan açıklama şöyle:

"Kamuoyunun Bilgisine:

26 Mart 2019 tarihinde Hürriyet Yazarı Sayın Ertuğrul Özkök’ün röportajında 'İstanbul’dan daha fazla vergi toplamalıyız' başlıklı alanda yer alan ifadeler, yanlış anlaşılamalara yol açmıştır.

Doğru ifade şu şekildedir:
'İstanbul, Türkiye’de ödenen vergilerin yüzde 49’unu toplarken, bu gelirden yüzde 10’u pay almaktadır. İstanbul’un toplanan vergilerden aldığı pay artmalıdır.'

Aksi yönde yapılan tüm yorumlar gerçeği yansıtmamaktadır.

Kamuoyunun bilgisine sunarız."

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Binali Yıldırım YouTube kanalı açtı: İlk konuğu İlber Ortaylı oldu
Binali Yıldırım: Metro istasyonlarına kütüphane kuracağız

Seçim 2019 Haberleri