HDP'den Öcalan'ın çağrısına ilk açıklama: Desteğimiz İmamoğlu'na

İmralı'nın HDP'ye 23 Haziran seçimlerinde tarafsız olun çağrısına partiden ilk tepki geldi. HDP'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada İmamoğlu'na desteğin süreceği vurgulandı.

23 Haziran seçimlerine iki gün kala teröristbaşı Öcalan'ın HDP'ye "tarafsız olun çağrısı" ile devreye girmesine partiden açıklama geldi. HDP İmamoğlu'na desteğini yeniledi. 

Doç. Dr. Ali Kemal Özcan, İmralı'da Öcalan'la yaptığı görüşmeyi ve yazdığı mektubu kamuoyu ile paylaştı. Anadolu Ajansı, "İmralı Cezaevi'nden açıklama yapan teröristbaşı Öcalan, HDP'ye İstanbul seçimlerinde tarafsızlık çağrısında bulundu." ifadeleriyle haberi duyurdu.

HDP'nin resmi twitter hesabından yapılan açıklamada ise "31 Mart'ta oylarımızı koruyarak demokrasiye kazandırmıştık, şimdi yine demokrasi ve halk iradesinin kazanması için sandık başına gidecek, oylarımızı demokrasi, barış ve eşitlikten yana kullanacağız. Doğa talanına, rant çarkına ve insan kayırmacılığa karşı 23 Haziran’da oylarımız demokrasi, barış ve özgürlükleredir. İstanbul’u rant cennetine çevirip palazlanmak isteyenlere dur de" denildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Doç. Dr. Ali Kemal Özcan, teröristbaşı Öcalan'a 'yerli ve milli' deyince yayından alındı
Erdoğan'dan Öcalan'ın çağrısına ilk yorum: Öcalan-Demirtaş arasında iktidar savaşı var
Doç. Dr. Ali Kemal Özcan kimdir? Öcalan'la görüşen Ali Kemal Özcan'ın biyografisi

Seçim 2019 Haberleri