İmamoğlu'ndan 'Sorular önceden verildi' iddiasına cevap

Ortak yayın öncesi moderatör İsmail Küçükkaya ile görüştüğü ve bu görüşmede kendisine soruların verildiği iddiasına CHP adayı Ekrem İmamoğlu'ndan açıklama geldi. Görüşmeyi kabul eden İmamoğlu "Oturduk, konuştuk. Sorular konusunda da 'Sizin ne soracağınıza karışmam ama konunun çemberi belli' dedim" ifadelerini kullandı.

Ortak yayın öncesi moderatör İsmail Küçükkaya ile görüştüğü ve bu görüşmede kendisine soruların verildiği iddiasına CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'ndan açıklama geldi. İmamoğlu "Oturduk, konuştuk. Sorular konusunda da "Sizin ne soracağınıza karışmam ama konunun çemberi belli. İstanbul konuşulmalı, tamam ama İstanbul'da ikinci seçime niçin gidildiği de konuşulmalı. Sorular, özel detaylar gibi konulara asla girmedim" dedi.

Habertürk'e konuşan İmamoğlu, ortak yayın öncesi İsmail Küçükkaya'yla ilgili bir otelde buluşmasına ilişkin şunları söyledi: 

"Tabii ki. Bana geldi, zaten, "Sizinle görüşeceğim, ardından Sayın Binali Yıldırım’ı ziyaret edeceğim" dedi. Gizli görüşme derken, kameraların önünde değildi ama gizli de değildi. Oturduk, konuştuk. Sorular konusunda da, "Sizin ne soracağınıza karışmam ama konunun çemberi belli. İstanbul konuşulmalı, tamam ama İstanbul’da ikinci seçime niçin gidildiği de konuşulmalı. Bu en önemli mesele "dedim. Normal bir seçim değil ki bu. 31 Mart'ta bir seçim yaptık, 23 Haziran’da niçin bir seçim daha yapıyoruz? Niye bu ülke 3 ay daha seçimle boğuşuyor? Bunu millete anlatmamız gerektiği konusunda talebimi ilettim. Sorular, özel detaylar gibi konulara asla girmedim. "Siz aklınıza gelen her şeyi sorabilirsiniz" deyip, kendilerini uğurladım."

YILDIRIM NE DEMİŞTİ?

İmamoğlu- Küçükkaya görüşmesine ilişkin rakibi Binali Yıldırım da şunları söylemişti: "Rakibimizin danışmanlarıyla birlikte yapılacak programın moderatörüyle programdan önce bir araya gelmiş olması gayri ahlaki bir durum. Bunun gizlenmesi ise felakettir. Madem bir yayın var; beraber bir yayın var. İki aday var. Bir adayla görüşüp konuşulması, diğer adaydan bunun esirgenmesi, konuşulmamasının ne anlama geldiğini kamuoyunun takdirine bırakıyorum.

Bana Küçükkaya'dan yüz yüze görüşme talebi gelmedi. Önemli olan orada görüşülmesi, bana bir teklif gelmemesi ve bunun gizlenmesi açıkça bir eşitsizlik ve gayri ahlaki bir durumdur. Ben buradan Ekrem İmamoğlu'na, rakibime soruyorum; Böyle bir görüşmeyi neden benimle ve kamuoyuyla paylaşmadınız? Bunun cevabını rakibimden bekliyorum. İkincisi moderatör bu görüşme için 2-3 dakika sürdü dedi. Gerçekte ne kadar sürdü onun da cevabını bekliyorum."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Bahçeli: CHP adayı ile otel buluşması iyi niyetle izah edilemez
FOX TV, The Marmara otele dava açıyor
Binali Yıldırım: Bu millet kimin kim ile yürüdüğünü çok iyi biliyor

Seçim 2019 Haberleri