Erdoğan: Provokatif döviz eylemi yapanlara bedelini ödeteceğiz

'Cumhur İttifakı' İstanbul Yenikapı'da ortak miting düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ''Şu anda aldığım resmi rakam 1 milyon 600 bin. 1 milyon 600 bin tek yürek olduk'' dedi. Döviz piyasasındaki hareketliliğe ilişkin de sert konuşan Erdoğan, ''Bu tür provokatif eylemlerin içine giriyorsanız bunun bedelini çok ağır ödeyeceksiniz. Hepinizin kimliğini biliyoruz. Hepinizin neler yaptığını biliyoruz'' ifadesini kullandı. Erdoğan'ın öncesinde konuşan MHP lideri Bahçeli de ''İstanbul, Cumhur İttifakı'nın hassasiyet ve haysiyet merkezidir'' ifadesini kullandı.

Yenikapı'da düzenlenen ortak mitingde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, döviz hareketliliğine ilişkin, "Ey finans sektörünün içinde olanlar, kalkıp da piyasadan dövizleri toplayıp, 'döviz yükselecek, şöyle, böyle olacak' bu tür provokatif eylemlerin içerisine giriyorsanız bunun bedelini çok ağır ödeyeceksiniz. Seçimin arifesinde bu tür eylemlerin içerisine girenlere sesleniyorum: Hepinizin kimliğini biliyoruz. Hepinizin neler yaptığını biliyoruz. Şu anda BDDK bazı adımlar attı. Ama şunu bilin ki seçim sonrası bunun faturasını size ağır keseceğiz. Bizim paramız Türk Lirası. Buna sahip çıkacağız. Bunların oyununa da gelmeyeceğiz ve bu faturayı da bunlara ödeteceğiz" diyerek tepkisini dile getirdi.

YENİKAPI'DA 1 MİLYON 600 BİN KİŞİYİZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile helikopterle Yenikapı Etkinlik Alanı'na geldi. Burada partililer tarafından karşılanan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan'la sahneye çıkarak vatandaşları selamladı. Erdoğan konuşmasında şu sözlere yer verdi:

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Cumhur İttifakı'nın Büyük İstanbul Mitingi için geldikleri Yenikapı'daki miting alanında vatandaşları selamladı.

 

 

"Sevda nedir bilmezsek sevdalandığım şehir; kubbeler arasında nakış gibi işlenen şehir, ey şehadetlerle şahlanan şehir; alemlere rahmet olarak gönderilen Efendimizin İslam alemine işaret ettiği şehir, asrı saadetten gelen misafirleriyle şereflenen şehir. Fetih fatih Sultan Mehmet Han’a nasip olan şehir; adaletin huzurun hakikatin hakim olduğu şehir. Her inançtan, her kesimden insanın güvenle yaşadığı eman şehir; herkesin gözü olduğu gözdesi olduğu İslam şehri. Seni yürekten selamlıyorum İstanbul.

Ayasofya'sı ile Sultan Ahmet Camisiyle en son Büyük Çamlıca Camisi ile… Kıtaları birleştiren İstanbul. Sizleri aşk ile selamlıyorum İstanbul. Yenikapı bugün bir başka güzel. İşte böylesi yürekler fethetmişti İstanbul’u. İşte böylesi bir iman, aşılmaz denilen surları yerle yeksan etmişti. İşte böylesi bir azim asırlarca İstanbul’a dünyayı yönettirmişti.

Dosta düşmana birliğimizi beraberliğimizi kardeşliğimizi göstermiştik. Yenikapı ruhu İstanbul’u fethedip bize emanet eden ruhun devamıdır. Bugün Bahçeli ile AK Parti’ye ve MHP’ye gönül vermiş kardeşlerimle Cumhur İttifakı’na inanan tüm kardeşlerimle işte bu İstanbul için bir kez daha Yenikapı’dayız. Şu an aldığım resmi rakam 1 milyon 600 bin. Demek ki 1 milyon 600 bin tek yürek olduk.

Cumhur İttifakı sadece iki partinin değil, tüm Türkiye’nin ittifakıdır. Türkiye’yi hedef alan herkes Cumhur İttifakı’na saldırıyor. Ne yaparlarsa yapsınlar boş. Biz Allah’ın izniyle, bir çağın kapanıp bir çağın açıldığı bu şehri kıyamete kadar bir İslam şehri Türk şehri olarak korumaya devam edeceğiz. Bu şehir Fatih Sultan Mehmet’in emanetidir, Yavuz Sultan Selim’in göz bebeğidir. Kanuni’nin nefesidir. Sultan Abdülhamit’in namusudur. Gazi Mustafa Kemal’in son nefesidir. Adnan Menderes’in hayalidir. Turgut Özal’ın rüyasıdır. Erbakan hocamızın duasıdır. Alpaslan Türkeş’in sevdasıdır. Hayalimiz, duamız her şeyimizdir.
 
"CHP NE DEMEKTİR? ÇÖP, ÇUKUR VE ÇAMUR"

İstanbul 25 senede bu şehri sadece; CHP ne demektir? Çöp, çukur, çamur. Bunlardan kurtarmakla kalmadık. Bölgesinin ve dünyanın parlayan yıldızı haline getirdik. İstanbul’u yeniden dünyanın merkezi şehirlerinden biri yaptık. 31 Mart’ta gözleri hala sende olanlara cevabını vermeye hazır mısın? 31 Mart’ta hala senin camilerinden, minarelerinden dalga dalga yayılan ezanlarına, göklerinde nazlanan bayrağına tahammül edemeyenlere mesajını vermeye hazır mısın? Ey İstanbul, 31 Mart’ta İstanbul’un yönetimini değil, ülkemizin kazanımlarını hedefleyenlere derslerini vermeye hazır mısın?

İşte üç kıta, yeni iklime hükmeden İstanbul bu. İşte demokrasinin, milli iradenin kalesi İstanbul bu. Hanım kardeşlerimin şu cevvaliyeti var ya, kaleyi içerden fethedeceğiz. Zaten kale içerden fethedilir. İnşallah 1 Nisan’dan sonra, çok fazla uzatmadan bir de zaferin şenliğini yaparız. Biz İstanbul’a aşkla hizmet ettik. 1994 yılında bu kardeşinizi İstanbul’a Büyükşehir Belediye Başkanı yaptığınız andan itibaren, İstanbul’a yapılan her hizmetin bizzat takipçisi oldum. Şimdi size bir sürprizim var. Bakın burada ekranlar var. Video şöyle bir çalışsın bakalım.

Getirdiğin kişi İstanbul’un bir ilçesinin belediye başkanı. Bizim şu anda Belediye Başkan adayımız, yıllarca ülkemizde ulaştırma bakanlığı yapmış, İDO’nun Genel Müdürü, ondan sonra Başbakanlık, ondan sonra Meclis Başkanlığı; dolayısıyla İstanbul gibi bir yere rastgele bir isim yakışmazdı. Onun için İstanbul’a biz Binali Yıldırım kardeşimizi aday gösterdik.

"BAY KEMAL'İN ÖYLE BİR YÖNETİM KABİLEYETİ YOK"

Bizim adayımız Kayseri gibi bir büyükşehrin belediye başkanı olan, daha sonra Çevre Şehircilik Bakanlığı yapmış olan ve akabinde yeni yönetim sistemi sebebiyle onu genel başkan yardımcısı yaptığım Mehmet Özhaseki kardeşimizi de Ankara’ya büyükşehir belediye başkanı yaptım. Resmi rakamla Ankara’daki mitingimizde de 450 bin kişi var.

Ve İzmir’de oraya rastgele, kenar köşe oradan bir tane ilçe belediye başkan adayını getirdi, aday yaptı. Hakkındaki spekülasyonlar çok ileri. Öyle mi? Terör örgütüyle el ele iç içe geçmişi itibariyle ne yazık ki kirli. Böyle birisini İzmir’e layık gördüler. Büyükşehir belediye başkanlığı yapmış, milletvekilimiz, daha sonra Ekonomi Bakanımız olmuş Nihat Zeybekci’yi getirdik. Sıradan isimler olmaz. Ama Bay Kemal’in böyle bir yönetim kabiliyeti yok.

Kalbi kararmış olanlara, gönlü örümcek bağlamış olanlara bunların hiçbiri hiçbir şey ifade etmez. Bakanlıklarımız yanında büyükşehir belediyelerimiz, çok büyük hizmetlere imza attı. Toplu taşımada 94 öncesinde kaç tane otobüsü vardı biliyor musunuz? 1596. Hatırlayın, benim jenerasyon bilir. İkarus otobüsleri vardı Macarların. Bunun için de pislikten geçilmez. Kokudan durulmaz. Oturduğunuz yerden adeta tamamen o mazotların yağlarıyla kalkarsınız. Neydi bu CHP zihniyetiydi.

Biz gelince ne yaptık? Bizim milletimize; marka reklamı yapmış olacağım ama. Benim milletime İkarus otobüsler layık mı ya? Niçin Mercedes olmasın? Niçin MAN olmasın. BMC olmasın? Bunları getirmemiz lazım ve kaldı ki öbürlerinde tabi havalandırma falan yoktu. Ama bunlarda her şeyiyle bu otobüsler İstanbul’da sefere çıktı. Sayıyı nereye tırmandırdık? 6 bin 265 araçla 775 hat ile İstanbul’a hizmet etmeye başladılar.

"OTOPARK KAPASİTESİNİ 123 BİN ARACA ÇIKARACAĞIZ"

Ve şu anda günde ortalama 4 milyon İstanbulluyu bunlar yaşıyor. Otobüslerin yarısında ücretsiz internet hizmeti de veriliyor. 1994’te sadece 10 deniz otobüsü olan İstanbul’da 57 yolcu gemisi, 22 hat ve 110 iskelede deniz ulaşımı veriyoruz. Park sorununa da kalıcı çözümler getirdik. Yüzde 1000 artırarak 42 bin araç kapasitesine ulaştık. Hedefimiz 2023’e kadar otopark kapasitemizi 123 bin araca çıkartmaktır.

Haliç’te attığımız adım var ya, dünyada örnek bir adımdır. Ben bir Kasımpaşalıyım, ömrümün ciddi bir kısmı da o bölgede geçtik. Sandalla karşıdan karşıya geçmekte zorlanırdık. Hocalar bize ‘Haliç’i dolduracaksınız’ Dedik ki, nasıl burayı güzelim yeri biz kalkacağız hafriyatla dolduracağız? Olmaz dedik, çalışmaları uzattık. Sağ olsun anlaştığımız müteahhit firma da gayret etti ve biz Haliç’i temizlemeye başladık. Yaklaşık 2,5 metreküp oradan balçık çıkarttık. Bu balçığı 9,5 km uzaklıkta Alibeyköy’de bir taş ocağına, adeta bir petrol boru hattı gibi onunla pompalamaya başladık. Bu pompalamada çamur o ocakta kalıyor ama tülbent gibi bir sistem kurduk. Oradan süzülen su tekrar Haliç’e geri gönderiliyor. Ve bununla orada 650 bin metrekare alan kazandık. Şimdi orada ne var? Şimdi orada bir oyun parkı var, devasa. Onu kazanmanın ötesinde çevre de ona göre yerleşim alanı oluşmaya başladı.

KONGRE MERKEZLERİ YAPTIK

Aynen Haliç Kongre Merkezi de böyle oldu. İşte bunları yaparken dedik ki, Haliç Kongre Merkezi’ni de ele alalım. Eser muhteşem, orası Sütlüce’de kesim merkeziydi. Sakatatçılar vardı orada. Bilenler gayet iyi bilir. Ne oldu? O muhteşem Haliç Kongre Merkezi yapıldı etraf bir anda değişti. Bay Kemal geçen geldi orada aday tanıtımı yaptın ya. Senin İstanbul adayı diyor ki, “AK Partili belediyelerde kültür merkezi yok” diyor. Gel gez gör de nerelerde ne var öğren. Sen aday tanıtımını bile Haliç Kongre Merkezi’nde yaptın.

Sana bir örnek daha vereyim. Harbiye Kongre Merkezi’ni de CHP zihniyetini bize yaptırmak istemedi. Ve yerin altında orada da yine 3300 kişilik bir kongre merkezi yaptık. Yanındaki de Muhsin Ertuğrul. O tiyatroyu yıktık, büyüttük. Yapmazlar dediler, buraya cami yapar dediler. Bunların işi gücü yalan, başka işleri güçleri yok. Muhsin Ertuğrul’u yaptık, Harbiye Kongre Merkezi’ni yaptık. Bu plan, proje meselesi.

YASSIADA'NIN ADI DEMOKRASİ VE ÖZGÜRLÜKLER ADASI OLACAK

Yassıada'yı uluslararası toplantıların merkezi yapacağız. Adını demokrasi ve özgürlükler adası koyacağız. Seçimden kısa süre sonra açılışını yapacağız. Bak sana ben bir müjde daha vereyim Bay Kemal. Nasip olursa Atatürk Kültür Merkezi’ni de kısa zamanda bitireceğiz. Ama sizlerin yaptığı gibi Atatürk Kültür Merkezi gibi değil, dünyada parmakla gösterilen bir kültür merkezi yapıyoruz. Her yönüyle muhteşem şu anda hızla inşaat devam ediyor. Herhalde bitirdikten sonra orada bir konserimize gelirsin. Biz çağırırız, bizim nankörlüğümüz yok. Ankara’dakine gelemiyor. Külliyenin içerisinde biliyorsunuz muhteşem bir opera binamız var. inşallah 29 Ekim’de Fazıl Say’ın bir konseri olacak. Kendisinin inşallah bir bestesi olacak. Ya bizim derdimiz sen hangi zihniyettensin değil. Gelin, tek millet olalım.

"İSTANBUL'DA VAHŞİ ÇÖP DEPOLAMA MERKEZLERİ VARDI"

İstanbul’da vahşi çöp depolama merkezleri vardı. Aman yarabbi… İşte Ümraniye’de çöp depolama merkezinin o zamanki başkanı da CHP’liydi, İstanbul’da da CHP’li belediye başkanı vardı. Patladı, patlayınca 39 vatandaşımız rahmetli oldu. O gün bugündür hesabını veren yok. Sizin geçmişiniz işte. Modern bir depolama yapamadınız. Ama biz süratle modern depolamalara geçtik. Ve 18 atık yönetim tesisiyle modern, temiz ve sağlıklı bir metropole İstanbul’u çevirdik. Kemerburgaz Katı Atık Yakma ve Enerji Üretimi tesisinin yapımına başladık. Bir yılda 300 bin hanenin yıllık ihtiyacını karşılayacak kadar elektrik üretiyoruz.

Bugüne kadar 485 adet semt, bölge ve park ile mesire alanları yaptık. Biz geldiğimizde İstanbul’da sadece 4 spor salonu vardı. İstanbul’a 47 spor salonu kazandırarak herkes spor yapabilsin diye, park ve bahçeleri de spor aletleriyle donattık. 17 spor salonunun yapımı devam ediyor. Çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan korumak ve sporla buluşturmak için 223 okula kapalı spor salonu yaptık. İstanbul’a daha önce hiç olmayan 6 gençlik merkezi inşa ettik. İSMEK, 39 ilçedeki 242 kurs merkezinde 307 branşta 752 programla meslek ve sanat eğitimi veriyor. Bugüne kadar 3 milyon kişiye yakın mezun verdi. İBB Başkan adayımız Binali Yıldırım kardeşim, bugüne kadar elde ettiği tecrübesiyle bir defa İstanbul’a tecrübede bir abide olarak bütün deneyimlerini koyacak. Ve bütün bunlarla beraber çok ciddi çalışma noktasında da hırsı olan bir arkadaşımdır. Öyle gideyim erken yatayım, yok 8 saat mesai falan anlamaz. Gece geç saatlere kadar çalışır. Böyle de birisi. Öyle yürüdük bu yolda.

PENDİK, TUZLA VE BAYRAMPAŞA PROJELERİ

Dünyanın pek çok ülkesinde elde ettiği tecrübesi var. onları da İstanbul’a taşıyacak. Ve İstanbul’un bütün bu potansiyeline değer katmak için bir şey daha yapıyoruz. 6 katrilyon lira maliyeti olan Tuzla Biyoteknoloji Vadisi’ni kuruyoruz. Antikordan aşıya, lensten kemoterapi ilacına kadar katma değerli ilaç üretilecek, 20 bin istihdam sağlanacak. Bayrampaşa’da 1,5 katrilyon lira maliyeti olan bir teknoloji merkezi kuruyoruz. Tam kapasiteye eriştiğinde 6 bin 500 kişinin çalışacağı bir alan haline gelecek. Pendik’te 3,5 kat maliyetle teknoloji geliştirme merkezi kuruyoruz. Girişimcilerimizin altyapı sorunlarını çözmeyi temin edeceğiz.

Silivri bölgesinde termal ve günü birlik tesis yatırımları yapacağız. Sağlık turizminde İstanbul değerine değer katacak. Termal alandaki sıcak su, sera sulamasında kullanılarak tarım yatırımlarına da destek olacak. Turizmde Yenikapı Kruvazör Limanı ve Galataport Limanı da İstanbul’un gelirlerini artıracak projelerden biri. Buraya bu yanaştığı zaman bu ne demek biliyor musunuz? Galataport’u az önce söyledim Karaköy’deki tarihi eserler de yenilenerek modern bir yapıya dönüştürülmesiyle ortaya çıkacak. Restorasyon seferi başlatacağız.

"18 ALANDA SEYİR TERASLARI OLUŞTURACAĞIZ"

Buradaki Millet Bahçesi içinde dev bir fuar merkezi oluşturuyoruz. Pendik’te de fuar ve kongre merkezini hayata geçireceğiz. Hedefimiz Avrupa’nın 50 milyon ziyaretçiye sahip fuar pazarından yüzde 10 pay alarak, İstanbul’a 5 milyon ilave ziyaretçi getirmektir. Turizmde çekim alanı bir numara İstanbul, iki numara Antalya’dır. Bu ne demektir? Şehir ekonomisine fazladan 3 milyar dolar turizm geliri girecek demektir. Yeni fuar alanlarımızın gelecek 5 yılda, yıllık 5 milyar dolar, şehir ekonomisine 9,5 milyar dolar, ihracata 50 milyar dolar katkı sağlamasını bekliyoruz.

İstanbul’a dev bir film platosu kuracağız. Oyuncu köyü, dalga üretim sistemi, görsel sanatlar müzesi olacak. Harem’den Haydarpaşa Garı’na kadar olan bölgeye tasarım merkezini yapıyoruz. Evet burada kültür ve sanat merkezleri, konferans salonu sergi alanı gibi alanları şehrimize kazandıracağız.

İstanbul’da 20 koridor planladık. Yeşil koridorlar kesintisiz bisiklet ve yaya akslarını da içinde barındırarak, afet anlarında toplanma alanı da olacak. Toplamda 18 alanda seyir terasları oluşturacağız.

Denize kıyısı olan 22 ilçemizdeki kıyı şeridini düzenleyerek İstanbul halkının hizmetine sunacağız. İstanbul’a 22 yeni müze, 12 gençlik merkezi kuracağız. Sarayburnu’nda yolu yerin altına alarak şehrimize Gülhane Parkı ile denizi birleştireceğiz. Artık orada yol Gülhane Parkı ile denizi bölmeyecek. Şehrimize yeni bir meydan kazandırmış olacağız. Sirkeci - Yedikule arasındaki 8,5 km kıyı boyunca da sanat hattı oluşturacağız.

İSTANBUL'DA ULAŞIM PROJELERİ

Metro hatlarımızda kullanılan 1050 metro aracını yerli üretimden temin ederek bakım maliyetlerini azaltacağız. Ağır vasıta araçlarının şehir merkezine girmesini engelleyeceğiz. Londra’da normal araçlar bile belli saatler dışında şehir merkezine giremez. Belli bir bedeli vardır. Bu şehir merkezindeki trafiği rahatlatacak. Kuracağımız üç otogar ile şehirler arası otobüslerin merkeze girmeden ulaşım hizmeti vermesini sağlayacağız.

Aktarma merkezlerinin farklı ulaşım sistemlerinin kesiştiği noktaları belirliyoruz. Raylı sistem hatları ve diğer toplu ulaşım araçlarındaki entegrasyona tabii olacaktır. 241 noktasında kavşakları yeniden planlıyoruz. Tali yollardan ana yola girişimlerde akıllı kavşak sisteme geçeceğiz. 1000 km üzerinde bisiklet yolu yapacağız. Park etme problemlerini, kiralama ve paylaşma sistemiyle çözeceğiz.

Adalar’da 274 adet elektrikli faytonu devreye alarak bu konuda yaşanan kötü görüntüleri kökten çözeceğiz. Ben buradan Adalar’a sesleniyorum. Diyorum ki, gelin yıllar yılı sizi yönetenler belli. Ne yaptılar? Ya Adalar’a ne yaptıysak biz yaptık. Denizin altından doğal gazı biz getirdik. Ulaşımsa biz hallettik. Adalar’ın bütün görünülebilirliğini biz sağladık. Bu hafta sonu oraya gideceğim, ada halkıyla buluşacağım. Bunlar anlamaz, bunların size verebileceği bir şey yok. Adalar’daki kardeşlerim bunlara dikkat edelim.

Çıkmış Bay Kemal 17 yılda ne yaptınız diyor? Ne yapayım kalbin mühürlü. Öyle bir noktada ki inanın bana günler yetmez bu adamı anlatsın. Şimdi buradan Türkiye için İstanbul için diğer şehirlerimiz için en küçük bir hizmetleri yatırımları var mı? Şu anda İzmir Haliç gibi kokuyor. Niye temizlemiyorsun temizle. “Onların yaptıklarını biz kaldıracağız” diyor. Marmaray’ı engellemeye çalıştılar, Avrasya’yı engellemeye çalıştılar. Öyle atıp tutarak yok, kararlı olacak yapacağız.

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Yenikapı'da gerçekleştirilen Cumhur İttifakı'nın 'Büyük İstanbul Mitingi'ne katıldı. Yıldırım, mitinge katılan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile selamlaştı.

FİNANS SEKTÖRÜNE ÇOK TEPKİ: BU MİLLETİ SÖMÜREMEYECEKSİNİZ

Dövizi tırmandırmaya çalışıyorlar. Bakın bugün Yenikapı’dan onlara sesleniyorum. Ey finans sektörünün içinde olanlar, kalkıp da piyasadan dövizleri toplayıp, döviz yükselecek şöyle olacak böyle olacak bu tür provokatif eylemlerin içerisine giriyorsanız bunun bedelini çok ağır ödeyeceksiniz. Seçimin arifesinde bu tür eylemlerin içerisine girenleri sesleniyorum. Hepinizin kimliğini biliyoruz, neler yaptığınızı biliyoruz. BDDK bazı adımlar attı. Ama şunu bilin ki seçim sonrası bunun faturasını size ağır keseceğiz. Bu milleti sömüremeyeceksiniz.

Biz paramıza sahip çıkacağız. Bunların oyunlarına gelmeyeceğiz. Faturayı bunlara ödeteceğiz. Bütün çalışmalar Hazine ve Maliye Bakanlığımız tarafından yürütülüyor. İşte faturayı ödeyecekler. Lami cimi yok. Bu milleti sindiremeyecekler, öğrenecekler bunu. Bu milletin pusulasını bunlar saptıramayacak. Bizim burada istikametimiz doğrudur. Bugüne kadar nasıl başaramadıysalar, bundan sonra da başaramayacaklar. Asla oyunlara gelmeyeceğiz. Kırgınlık, dargınlık şu bu yok. MHP’ye gönül vermiş kardeşlerim, kırgınlık dargınlık yok. Yapmamız gereken ney? Şimdi birlik zamanı. Bir olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Ve sandıkları da 31 Mart’ta inşallah demokratik bir şekilde patlatacağız.

BAHÇELİ'DEN ÇOK SERT MESAJLAR

Yıldırım'ın ardından sahneye çıkan MHP lideri Bahçeli Yenikapı mitingde İstanbullulara hitap etti.

Bahçeli'nin konuşmasında satır başları şöyle:

''Mazlumların kulağı İstanbul'a çevriktir masumların kalbi İstanbul için çarpmaktadır. İstanbul, Kudüs'ün kardeşidir, Kerkük'ün kaderidir, Kaşgar'ın umududur. İstanbul demek Türkiye demektir. İstanbul, Cumhur İttifakı'nın hassasiyet ve haysiyet merkezidir. Şu anda Avrupa kıtasındayız, işte buradayız, Yenikapı'dayız. Ey katiller, gelin de görelim, gelin de dedeleriniz gibi sizi aynen yerin dibine indirelim. İstanbul tarihtir, medeniyettir, kardeşliktir, fetihtir nitekim dünyanın en büyük Türk İslam kentidir.

"KÜRDİSTAN DİYE BİR YER ASLA OLMAYACAKTIR"

Camilerimize, minarelerimize, ezanımıza, bayrağımıza, vatanımıza kem gözle bakan kim varsa ya o gözü oyarız ya da o gözün bulunduğu melanet bedeni harabe bina gibi yıkarız. Konstantinopolis diye bir yer yoktur. Bununla birlikte Kürdistan diye bir yer asla olmayacaktır. İstanbul, Müslüman Türk milletinin namus timsalidir, hilalimizin şerefidir. Zillet İttifakı beladır, Cumhur İttifakı bekadır. Konu vatansa, konu milletse, konu istiklal ve bekaysa nefsimize tutsak olamazdık, egolarımıza yenik düşemezdik, az kazandıran çok kaybeden çetelesi tutamazdık.

"İSTANBUL'DA FETÖ'YE MÜSAMAHA YOKTUR"

31 Mart beka seçimidir, İstanbul için bir kader seçimidir. Zillet şemsiyesi altında toplanıp Türkiye'nin kuyusunu kazanlara 31 Mart'ta izin ve icazet asla verilmemelidir. İstanbul'da PKK'ya geçit yoktur, İstanbul'da FETÖ'ye müsamaha yoktur. İstanbul'da sözde demokrasi gücü, sözde sandık ittifakı adı altında zilletin öne çıkmasına asla müsaade verilmemelidir. 

KÜRT SEÇMENLERE SESLENDİ

Helalleşme arzusu taşıdığım İP'e (İYİ Parti) oy veren kardeşlerim, gelin Cumhur İttifakı'nın millet ve devlet için yapmış olduğu ahlaklı tarihi ve milli mücadeleye destek verin. 31 Mart'ta başarmaktan başka seçeneğimiz yoktur. Kürt kökenli kardeşlerimiz bu hain planları alt üst eder, zilleti reddeder, PKK'nın siyasi aparatı HDP'ye şamarı indirir. Kökeni, yöresi, mezhebi, anasının dili ne olursa olsun her Türk vatandaşı, milli birliğimizin ve bin yıllık kardeşliğimizin ayrılmaz kutlu bir değeri, yeri dolmaz muazzam bir nişanesidir. Hiç kimse İstanbul'daki 3 milyon şerefli Kürt kökenli kardeşimin üzerine plan yapmasın, kirli oyun kurmasın, zillete ortak olacaklarını düşünmesin."

SAHNEYE İLK YILDIRIM ÇIKTI

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Yenikapı'da halka hitap etti.

Yıldırım'ın konuşmasından satır başları şöyle: 

"15 Temmuz'da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, liderliği ve dirayetiyle o gece hak ettikleri cevabı verdiklerinden, Cumhurbaşkanımızdan sonra ilk görüştüğüm lider Sayın Devlet Bahçeli oldu. Yenikapı'ya ruh veren 15 Temmuz İttifakı, Cumhur İttifakı esasında o gece kuruldu. Şimdi de beka için 'Milli Karar, Cumhur İçin İstikrar' diyen MHP Genel Başkanı Devlet Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, bu ittifakı, cumhurun ve İstanbul'un geleceği için devam ettiklerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum. 

"AYIRMAK YOK, ÖTEKİLEŞTİRMEK YOK"

1994'te bu mübarek şehri nasıl diriltip canlandırdıysak, Cumhuriyetimizin 100. yılında da İstanbul'u dünyanın yıldızı yapacağız. İstanbul hazır mısın? 31 Mart'ta evet diyor muyuz? İstanbul'u sükunetle, ortak akılla, ehliyetle, gönül birliğiyle tabii ki icraatla hem de yıldırım hızıyla herkesin mutlu olacağı bir kent yapacak, herkesin hakkını aldığı bir yönetimi mutlaka ortaya koyacağız. Bu muhteşem tablo 'İstanbul 1 Nisan'ı karşılamaya hazır' diyor. Yine bizi mahcup etmediniz. Bu meydanda Adalet ve Kalkınma Partisi'nin ışığı parlıyor. Bu meydanda Milliyetçi Hareket Partisi'nin üç hilali dalgalanıyor. Bu meydanda Cumhur İttifakı'nın gür sesi yankılanıyor. Bu muhteşem tablodan gurur duyuyor, güç alıyoruz. Şu ana kadar azimle, gayretle nasıl çalıştıysam, bundan sonra da öyle çalışacağım. Gelecek 5 yılda da sizin desteğinizle aziz İstanbul'a aynı heyecanla, aynı kararlılıkla hizmet edeceğime Yenikapı'da sizlerin huzurunda söz veriyorum. 'Bizden, sizden, o partiden, şu partiden' diye ayırmadan herkes için hizmet götüreceğiz. Herkes için çalışacağız. Çünkü bize yakışan sevgi ile çalışmak ve İstanbulluya hizmet etmektir. Eğer siz mutlu olursanız ben daha çok mutlu olacağım. Ayırmak yok, ötekileştirmek yok. İnancımızda, birlik, beraberlik, kardeşlik ve birlikte Türkiye olmak var. Türkiye'yi cennet yapan bu güzel duygulardır. İstanbul'u cennetten köşeye dönüştürmek, bu anlayışla mümkün olacak.

"TÜRKİYE İNSANLIĞI VE MERHAMETİN SON KALESİDİR"

İnsanların birbirini daha çok sevmesi ve daha çok kucaklaşmaları gerektiğinin altını çizen Yıldırım, "Daha çok kaynaşacağız. Sahip olduğumuz zenginlikleri hep hatırlayacağız. Etrafta terör var. Savaş, şiddet ve kötülük var. Bölmek, ayırmak isteyenler var. Ama bir de Türkiye ve İstanbul var. İşte burası Yenikapı. Yenikapı ruhu var. 15 Temmuz'da yenilmeyen Türkiye'nin ruhu burada. Siz bu meydanı doldurdukça ne hainlere yeniliriz ne de ekonomimize saldıranlara 'eyvallah' ederiz. Sizin, bu milletin kim olduğunu hala öğrenemediler. Bu millet, iyiliğin ve güzelliğin ta kendisidir. Sizler, mütevazi, samimi, çalışkan Anadolu insanlarısınız. Türkiye, insanlığın ve merhametin, son kalesidir.

Daha çok iş, daha çok aş, daha çok bereket, daha çok üretim demek. Daha rahat ve kolay bir ulaşım demek. Daha konforlu bir yaşam demek. Mühür sizde. Sandıkta kardeş İstanbul çıkacak buna var mısınız? Sandıktan güçlü, üreten İstanbul çıkacak buna var mısınız? Sandıktan, tecrübe çıkacak buna var mısınız? Sandıktan büyüyen, yükselen Türkiye çıkacak, buna hazır mısınız? Size daha mutlu, daha huzurlu, daha güvenli bir şehir, bir İstanbul sözü veriyorum. İşte bu söz, Yıldırım sözüdür. Kalbi İstanbul için atan, gönlü Türkiye sevdasıyla dolu kardeşlerim harikasınız. Hiç merak etmeyin. İçiniz rahat olsun. Işıl ışıl, yeşile doymuş, çiçekle ağaçla su ile hemhal olmuş, çok üreten, kazanan, kolay ulaşılan ve huzur içinde yaşanılan bir İstanbul hepimizin hakkı. Bu İstanbul'da trafik ve ulaşım çile olmaktan çıkacak.

"İSTANBULLULARI MUTLU EDECEK ÇOK GÜZEL PLANLARIMIZ VAR"

Binali Yıldırım, seçilmesi halinde hayata geçireceği projeler hakkında da bilgi vererek, "Kaldırımlar, sahiplerine verilecek. İstanbul'da birlikte yaşamanın tadını çıkaralım. 31 Mart'ta gönül belediyeciliğine hazır mısınız? Bunu yapmaya gücümüz var. Bilgimiz, birikimimiz, tecrübemiz, planlarımız, projelerimiz hazır. Cumhurbaşkanımız bazı projelerden bahsedecek. Ancak bütün İstanbulluları mutlu edecek çok güzel planlarımız var. Bu imkanları, adil bir şekilde hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Ben hazırım sizler de hazır mısınız? 31 Mart'ta Cumhur İttifakı'na İstanbul'da ve ilçelerinde rekor oyla sandıkta çıkarmaya var mısınız? 31 Mart'ta hep birlikte büyük ve kardeş İstanbul olalım. Finali Binali ile yapalım mı?"



'SAĞDUYUNUN BİRLİKTELİĞİ' SLOGANI

'Sağduyunun Birlikteliği' sloganıyla düzenlenen buluşma için İstanbul'un farklı ilçelerinden metro, Marmaray, vapur ve otobüslerle yola çıkan vatandaşlar, Yenikapı Meydanı'na geldi.

Miting alanına ellerinde Türk bayraklarıyla giren vatandaşlar, zaman zaman Cumhur İttifakı'na destek sloganları attı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Bahçeli, program öncesi sohbet etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, eski başbakanlardan Tansu Çiller ile AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım da programda yer aldı.

TANSU ÇİLLER DE YENİKAPI'DA

Yenikapı'daki Cumhur İttifakı'nın 'Büyük İstanbul Mitingi'ne katılan Eski başbakanlardan Tansu Çiller, gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Önümüzdeki 4,5 yılı nasıl geçireceğiz meselesi var sadece, istikrarsız bir Türkiye'de kısır döngülerle mi geçireceğiz bunu, yoksa istikrarla çözüme mi yöneleceğiz? Hep birlikte daha büyük bir Türkiye mi? Ben inanıyorum ki bugün, bir hafta sonra sandığa gidilecek ve o sandıkta Türkiye birlik ve beraberlik içinde yine istikrarına sahip çıkacak. Birlikte yürüyüşle Türkiye'yi gelecekteki nesillerin daha güzel Türkiye'sine, daha büyük Türkiyesi'ne birlikte taşıyacağız."  

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Bahçeli'den yeni beka çıkışı: Yeni sistemi boğmayı amaçlıyorlar
Erdoğan: Bir daha hiçbir güç Türkiye'yi terör örgütlerinin cirit attığı...
Binali Yıldırım YouTube kanalı açtı: İlk konuğu İlber Ortaylı oldu

Seçim 2019 Haberleri