2019 Beşiktaş'ın kaçıncı kuruluş yıl dönümü? Beşiktaş ne zaman kuruldu?

Beşiktaş kuruluş tarihi ne zaman? Beşiktaş Jimnastik Kulübü 100 yılı aşkın zamandır aktif olarak spor hayatında. Dört büyüklerden birisi olan Beşiktaş ile ilgili paylaşımlar ve 2019 Beşiktaş'ın kaçıncı yılı olduğuna dair detaylar haberimizde. Peki Beşiktaş Jimlastik Kulübü ne zaman kuruldu? 9 Mart Dünya Beşiktaşlılar gününde Beşiktaş ile ilgili merak edilen detaylar haberimizde...

2019 Beşiktaş'ın kaçıncı kuruluş yıl dönümü? Beşiktaş ne zaman kurulduğuna dair bilgileri detaylı olarak haberimizde bulabilirsiniz. Bugün 19 Mart Dünya Beşiktaşlılar gününü. Türk futbolunun en köklü ve en başarılı kulüplerinden olan Beşiktaş, milyonlarca taraftarı bu günü kutluyor.  Futbolcular, teknik ekip, çalışanlar, futbolcular ve milyonlarca taraftarıyla birlikte 19 Mart Dünya Beşiktaşlılar Günü büyük bir coşkuyla kutlanıyor. İstanbul'da Bereket Jimnastik Kulübü olarak kurulan takımı daha sonra Beşiktaş Osmanlı Jimnastik Kulübü adını almıştır. Peki 2019 Beşiktaş'ın kaçıncı kuruluş yıl dönümü? Beşiktaş ne zaman kuruldu? 19 Mart 2019 Beşiktaş'ın kaçıncı doğum günü? Detaylar haberimizde...

BEŞİKTAŞ'IN KAÇINCI KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ?

Beşiktaş Jimnastik Kulübü, 1903 yılında İstanbul'da kurulan spor kulübüdür. Bereket Jimnastik Kulübü adıyla kurulan kulüp, 26 Ocak 1911 tarihinde Beyoğlu Mutasarrıfı Muhittin Bey'in teşvikiyle Beşiktaş Osmanlı Jimnastik Kulübü, adıyla tescil edilen ilk Türk spor kulübü oldu. Daha çok futbol şubesiyle tanınan kulüp, Türkiye'de futbolun profesyonelleşmesinden sonra şampiyon olma başarısı gösteren 5 kulüpten birisidir. Kulübün genel başkanı Fikret Orman'dır.

Beşiktaş, güncel olarak futbol (erkek ve kadınlarda), basketbol (erkek ve kadınlarda), voleybol (erkekler ve kadınlarda) ve hentbol dallarında birinci lig düzeyinde temsil edilmektedir. Bu dalların yanında atletizm, bedensel engelliler, boks, briç, güreş, jimnastik, kürek, masa tenisi, satranç ve elektronik spor dallarında faaliyetlerini sürdürmektedir. Beşiktaş Futbol Takımı, şampiyon olan 5 takımdan birisidir. Ayrıca, futbol takımı armasında yıldız olanb 4 Türk takımından biridir. Armasında Türk bayrağı amblemi taşıma hakkını elde etmiş az sayıda takımdan biridir.

Beşiktaş, kurulduğu 1933 yılından bu yana Türkiye Basketbol Ligi'nde toplam 2 defa şampiyon olmuştur. Bunun dışında 1'er kez 2. Lig, Türkiye Kupası ve Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kazanan takım, 2011-12 sezonunda EuroChallenge'ı kazanarak tarihinde ilk kez bir Avrupa şampiyonluğu elde etmiştir. Beşiktaş (kadın basketbol takımı), Kadınlar Basketbol Süper Ligi'ni toplamda 3 defa müzesine götürürken, 1 kez de Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda mutlu sona ulaşmıştır. 2003 yılında kurulan Beşiktaş (tekerlekli sandalye basketbol takımı) ise 2 kez Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Lig'i kazanma başarısı gösterirken, 1 kez Andre Vergauwen Kupası ve 1 kez de Willi Brinkmann Kupası'nda şampiyonluk elde etmiştir. Faaliyetlerine 1961 yılında başlayan Beşiktaş (kadın voleybol takımı), 1'er kez Türkiye Bayanlar Voleybol Şampiyonası, Federasyon Kupası'nda şampiyon olmuştur. Kadınlar Voleybol Balkan Kupası'nda ise toplam 3 kez şampiyon olmuştur. 2013-14 sezonunda CEV Challenge Kupası'nda final oynama başarısı göstermiştir. 1986 yılında kurulan Beşiktaş (erkek voleybol takımı) ise İstanbul Erkekler Voleybol Ligi ve Federasyon Kupası'nda 1'er kez şampiyon olmuştur. 1986 yılında kurulan Beşiktaş Erkek Hentbol Takımı, 10 kez ile Türkiye Erkekler Hentbol Süper Ligi'ni en çok kazanan takımdır. Bunun dışında 9 kez Türkiye Kupası ve 10 kez de Süper Kupa'da şampiyon olmuştur.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Resimli şampiyon Beşiktaş görselleri Whatsapp, Instagram, Facebook gönder
Beşiktaş'ın en çok dinlenen marşları ve sözleri

Spor Haberleri