Adil Rami kimdir? Fenerbahçe'ye transfer ediliyor

Adil Rami Fenerbahçe'ye transfer edilecek. Görüşmeler için İstanbul'a gelen Rami ile 2+1 yıllık sözleşmenin imzalanması planlanıyor. Fransız stoperin katıldığı bir TV şovunda çamur güreşi yaparken kendini sakatlaması nedeniyle Marsilya tarafından sözleşmesi feshedilmişti. İşte "Adil Rami kimdir?" sorusunun yanıtı ve tüm detaylar...

Fenerbahçe Fransız savunma oyuncusu Adil Rami hakkında yaptığı açıklamada, Rami'nin yarın sağlık kontrollerinin gerçekleşeceğini ardından da transfer görüşmelerine başlanacağını duyurdu. Fransız futbolcu Adil Rami ile anlaşma sağlanırsa 2+1 yıllık sözleşme imzalanacak.

Peki Adil Rami kimdir? Hangi takımlarda oynadı? İşte yanıtı..

ADİL RAMİ GEÇTİĞİMİZ SEZON MARSİLYA FORMASINI GİYDİ

Adil Rami, 27 Aralık 1985 tarihinde Fransa'nın Bastia kentinde dünyaya geldi. 33 yaşındaki Rami, geçtiğimiz sezon Marsilya formasıyla çıktığı 16'sı lig toplam 21 maçta 1 gol atıp, 1 asist yaptı.

FRANSA MİLLİ TAKIMI'NDAYDI

Fransa Milli Takımı'nın 2016 FIFA Dünya Kupası'nı kazandığı kadroda da yer alan stoper, Lille, Valencia, Milan ve Sevilla formalarını da kariyerinde terletti.

Stoper mevkisinde forma giyen ve sağ ayağına hakim olan oyuncu, 1,90 boya sahiptir.

RAMİ 9 YAŞINDA FUTBOLA BAŞLADI

Futbola 9 yaşında bir çocukken ES Fréjusienne takımında amatör olarak başlayan Adil Rami, 2006 yılında Fransız Lille takımının B kadrosunda forma giymeye başladı.

2007 ile 2011 yılına kadar Lille as kadrosunda forma giyen Rami, 2011 yılında İspanyol Valencia takımına 6 milyon euro bedelle transfer oldu.

3 yıl boyunca burada top koşturan Adil Rami, 2013 yılında İtalyan kulübü Milan'a 400 bin euro bedelle kiralandı.

Milan tarafından oyun stili beğenilen Adil Rami, 2014 yılında 4 milyon 250 bin euro bedelle Milan'a transfer oldu.

1 yıl boyunca Milan'da oynayan oyuncu, 2015 yılında 3 milyon 500 bin euroya İspanyol kulübü Sevilla'nın yolunu tuttu.

MARSİLYA NEDEN ADİL RAMİ İLE SÖZLEŞMEYİ TEK TARAFLI FESHETTİ?

Fransız futbolcunun 2 yıllık İspanya macerası, 6 milyon euro bedelle ülkesinin takımı Marsilya'ya dönmesi ile son buldu. Marsilya, 2019-2020 sezonu için Adil Rami ile sözleşme yenilemedi.

Fransa Ligue 1 ekiplerinden Marsilya'nın, savunma oyuncusu Adil Rami'nin sözleşmesini tek taraflı feshetmesinin nedeni ortaya çıktı. Fransız stoperin katıldığı bir TV şovunda çamur güreşi yaparken kendisini sakatlaması ayrılığın gerekçesi oldu...

ADİL RAMİ'NİN SÖZLEŞME FESHİNE NEDEN OLAN ÇAMUR GÜREŞİ 

  

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Fenerbahçe Beko sezonu açıyor
Fenerbahçe, Adil Rami'yi İstanbul'a getiriyor
Fenerbahçe, Diego Reyes ile yollarını ayırdı

Spor Haberleri