Fenerbahçe-Konyaspor: 1-1 | Maç sonucu

Ligde bir türlü yüzü gülmeyen Fenerbahçe, bu sezon deplasmanda yendiği tek takım olan Konyaspor'a Kadıköy'de puan kaptırdı. Jahovic'in kızarması ile 33'te 10 kişi kalan rakibi önünde 36'da Fofana'nın şık golü ile geriye düşen Sarı-Lacivertli ekip, beraberliği 45+1'de Jailson ile kurtardı. Tarihinin en kötü ilk yarısına imza atan Kanarya, 2. devrede de 5 maçta 7 puan yitirdi.

Avrupa Ligi son 32 turunda Zenit'i 1-0 yenerek son 16 yolunda umutlanan Fenerbahçe, Süper Lig'deki kayıp halkasına Atiker Konyaspor beraberliğini de ekledi... Bu sezon ligde ilk kez 5 maçlık bir yenilmezlik serisi yakalayan ve bu serisi geçen hafta Kayseri'de son bulan Sarı-Lacivertli ekip, deplasmanda yendiği tek takım olan Konyaspor'a Kadıköy'de diş geçiremedi: 1-1. Sadık'a yaptığı faulün ardından 33'te kırmızı kart gören Jahovic'in atılmasından 3 dakika sonra 10 kişi oynayan rakibi önünde geriye düşen Kanarya, 45+1'de Jailson ile skoru eşitledi. Fenerbahçe, ikinci yarıda baskısını arttırmasına rağmen galibiyet golünü bulamadı. Taraftarına tarihinin en kötü ilk yarısını yaşatan Sarı-Lacivertli takım, sezonun ikinci devresinde de 7 puan kaybetti.
Maçta ilk tehlikeli atak 11. dakikada Fenerbahçe'den geldi. Zajc'ın ceza sahası içi sağ çaprazdan sol ayağıyla arka direğe şutunda kaleci Serkan topu son anda çeldi. 33'te taç çizgisine yakın bir noktada Sadık'ı yere indiren Jahovic, sonrasında da sol bacağına bastı. Pozisyon için VAR'a başvuran Fırat Aydınus, incelemesinin ardından Jahovic'i direkt kırmızı kart ile ihraç etti. 36'da Skrtel'in orta sahadaki hatasıyla topu kapan Milosevic, geriden hareketlenen Fofana'ya aktardı. Rakip yarı sahanın ortalarından aldığı topla savunmanın üzerine giden Fofana, Sadık'tan sıyrıldıktan sonra ceza alanı içi sol çaprazdan vurdu, topu ağlara gönderdi: 0-1. 43'te Valbuena'nın sağdan kullandığı kornerde altıpasta Slimani kafayı vurdu, çerçeveyi bulamadı. 45+1'de Dirar'ın sağdan ortasına ön direkte Jailson dokundu, meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 1-1. İlk yarı 1-1'lik eşitlikle sonuçlandı.
İkinci 45 dakikaya tempolu başlayan Fenerbahçe, 49'da gole yaklaştı. Valbuena'nın soldan son çizgiye kadar inip yaptığı ortada Moses vurdu, çerçeveyi bulamadı. 53'te Zuta'dan sıyrılan Moses sağdan ortasını yaptı. Slimani'den önce araya giren Ali Turan tehlikeyi uzaklaştırdı. 54'te Zajc'ın soldan ortasında Slimani'den önce ayak koyan Filipovic savunmasını rahatlattı. 60'ta ceza alanının solunda Zajc'ın pasında topla buluşan Valbuena, Hasan Ali'ye aktardı. Bu oyuncunun ortasında savunma tehlikeyi uzaklaştırdı. 69'da Dirar'ın sağdan ortasında Ayew bomboş durumda kafayı vurdu. Serkan müthiş bir refleks ile topu çelmeyi başardı. 71'de Milosevic'in ceza alanı dışından sert şutunda Volkan gole izin vermedi. 84'te Valbuena'nın ortasında kale ağzında dokunan Alper, topu ağlara gönderdi. Önce golü veren Fırat Aydınus, VAR incelemesinin ardından ofsayt gerekçesiyle iptal etti. 90 dakika 1-1 sona erdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Spor Haberleri