Galatasaray'da 'lise' krizi

Başakşehir ile şampiyonluk yarışına giren Galatasaray’da Mali Kongre depremi yaşanıyor. Başkan Mustafa Cengiz’in ikinci dönemini kapsayan faaliyetleri ibra edilemedi. Cengiz’e ‘güvensizlik’ anlamına gelen oylama seçimin yolu açıldı. ‘Liseliler’e fatura edilen ibra şokunun ardından tüzüğe göre 30 gün içinde seçim kararı alınması gerekiyor.

Galatasaray’ın önceki gün gerçekleştirilen olağan mali genel kurulunda eşine pek rastlanmayan bir şok yaşandı. Eski başkan Dursun Özbek yönetimi ile mevcut başkan Mustafa Cengiz yönetiminin 2018 yılı faaliyetlerinin ibrasının oylanmasından şok beklenmedik bir sonuç çıktı. Özbek yönetiminin 2018 yılının ilk 23 günündeki faaliyetleri mali ve idari olarak ibra edildi. Cengiz yönetiminin ilk dönemini kapsayan 23 Ocak-29 Mayıs süreci de idari ve mali açıdan oy çokluğu ile ibra edildi. Ancak Cengiz’in ikinci dönemini kapsayan 29 Mayıs’tan günümüze kadar olan süreç mali yönden ibra edilirken, idari yönden ibra edilmedi. Bu gelişme Sarı-Kırmızılı kulüpte derin sarsıntılara neden oldu.

İbra şoku kulüp içindeki “Liseliler”e fatura edildi. Konuyu değerlendirmesi istenen başkan, “Konuşacak mısınız?” şeklindeki soruya, “Taraftar ve camia konuşuyor. Yönetim kuruluyla bir araya gelip, sakin kafayla durum değerlendirmesi yapacağız” yanıtını veren başkan, mahkemeye gidip gitmeyeceği sorulduğunda ise “Bakacağız” demekle yetindi. Dün de Cengiz’in bugün bir basın toplantısı düzenleyerek gündemi değerlendireceği açıklandı. Duruma sosyal medya üzerinden tepki gösteren başkan Yardımcısı Yusuf Günay, “Şampiyon olmuş, var gücüyle çalışarak borçları azaltıp kulübü kâra geçirmiş bir yönetim, yeni bir şampiyonluğa koşarken, üye alımında tüzük hükümlerini uyguladı diye genel kurul toplantısında gün boyu organize bir grup tarafından hakarete uğramış ve ibra edilmemiştir” ifadelerini kullandı. Yine sosyal medya hesabında bir video paylaşan yönetici Mahmut Recevik de “İlk oylamada evet oyları, hayır oylarından fazlaydı. Divandakiler bunu görmezden gelip oylamayı tekrar ettirdiler. Galatasaraylılar bunu unutmaz” yorumunu yaptı.

Son seçimde Dursun Özbek’in listesinde yer alan İbrahim Ziyal, “Mustafa Cengiz’in ibra edilmemesi dengeleri bozacak. Sayın başkan ve yönetimi mali açıdan gelinden geleni yaptı. İletişim ve idari olarak zaman zaman hatalar da oldu. Ancak henüz 1 yılını doldurmakta olan bir başkan, yönetim kurulu ve denetleme kurulunun, bir suistimal olmadıkça ibra edilmemesi sıkıntı oluşturacak bir durum. Adnan Polat’tan bu yana hiçbir yönetim süresini dolduramıyor. Korkum bunun ilerleyen yıllara yansıması” değerlendirmesinde bulundu. Eski başkan adaylarından Ahmet Özdoğan, “Acaba Mustafa Cengiz, mayıs ayından mart ayına kadar olan döneme baksa kendisini ibra eder miydi? Sayın Cengiz 2 bin 525 oyla seçildi, 390 kişiyi de üye yaptı. Bunlardan en az 300’ü bire bir konuşarak üye yapıldı. İbra için ise 331 oy aldılar. Bunun nedenini kendilerine sormaları gerekiyor. Bu sayıya neden düştüklerinin sebebini kendileri bulacaklar” diye konuştu. GSYİAD eski başkanı Metin Öztürk ise “Cengiz ve yönetimi ibra edilmemeyi hak etti. Ancak bunun zamanlaması yanlış oldu. Ben de muhalifim ama takım şampiyonluğa gittiği için yönetimi ibra ettim” ifadelerini kullandı.

UltrAslan da ibra şokuna neden olanlara sert ifadelerle yüklendi. Grubun Twitter hesabından yapılan açıklamada şöyle denildi: “Dünya kulübü olma yolunda her imkana sahip Galatasaray camiası; bir kez daha kendisini lise duvarları içine hapsetmeye çalışan vizyonsuz ‘liseci zihniyet’ tarafından kaosa doğru çekildi. Dursun Özbek’i mali ve idari korkunç zararlarına rağmen liseci diye ibra eden genel kurul, onun bıraktığı enkazı devralma cesareti gösteren liseci olmayan Mustafa Cengiz yönetimini idari yönden ibra etmedi. Taraftar sayısı 10 milyonlarla ifade edilen bir camianın geleceğine sadece lise sevgisini Galatasaray sevgisi ve menfaatlerinden öne koyan 358 şahsın karar veriyor olması da sistemin bozukluğunu bir kez daha göstermiştir! Şunu kafanıza kazıyın; Galatasaray halkındır, lisecilerin değil. Kulübün önüne koyduğunuz hesabınız, kitabınız, rantınız, menfaatiniz, zihniyetiniz batsın.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Spor Haberleri