Google çöktü mü? Google’a neden girilmiyor? İnternette erişim problemi

Dünyaca ünlü arama motoru Google’da erişim problemi yaşanıyor. Kullanıcılar, herhangi bir konu ile ilgili arama yaptığında ‘Bu siteye ulaşılamıyor’ uyarısı ile karşılaşıyor. Peki Google çöktü mü? Google’a neden girilmiyor? Tüm bilgiler karar.com’da…

İnternette herhangi bir arama yapmak isteyen kullanıcılar, erişim problemiyle karşılaşıyor. Google’a bir konu ile ilgili yazanlar, ‘www.google.com.tr ana makinesinin sunucu IP adresi bulunamadı.’ İbaresini görüyor. Peki Google çöktü mü? Google’a neden girilmiyor? İşte detaylar…

GOOGLE ÇÖKTÜ İDDİASI SOSYAL MEDYAYI SALLADI

Sosyal medyanın gündeminde yer alan 'Google'a neden girilmiyor?' sorusu, kullanıcılarca merak ediliyordu. Hemen hemen 1 saattir Twitter başta olmak üzere birçok sosyal mecrada Google servislerine erişim sağlanamıyor.

Bu uygulamaların başında Gmail, Youtube ve Whatsapp da geliyor. Konuyla alakalı resmi bir açıklama yapılmadı. Gelişmeleri geldikçe sayfamızda yer alacak.

İşte Google'ın uyarısı:

Bu siteye ulaşılamıyor
www.google.com.tr ana makinesinin sunucu IP adresi bulunamadı.

Aşağıdakileri deneyin:
Proxy, güvenlik duvarı ve DNS yapılandırmasını kontrol etme
Windows Ağ Teşhislerini Çalıştırma
DNS_PROBE_FINISHED_BAD_CONFIG
DNS ayarlarınızı kontrol edin.
Bunun ne anlama geldiğini bilmiyorsanız ağ yöneticinizle bağlantı kurun.

Güvenlik duvarı veya antivirüs ayarlarınızda Opera'nın ağa erişmesine izin verin.
Ağa erişmesine izin verilmiş bir program olarak zaten listeleniyorsa, listeden kaldırıp tekrar eklemeyi deneyin.

Proxy sunucu kullanıyorsanız…
Ara sunucunun çalıştığından emin olmak için ara sunucu ayarlarınızı kontrol edin veya ağ yöneticinizle iletişime geçin. Eğer bir ara sunucu kullandığınızı düşünmüyorsanız: Opera menüsü > Ayarlar > Proxy ayarlarını değiştir… > LAN Ayarları'na gidin ve "Yerel ağınız için Ara Sunucu kullanın" seçimini kaldırın.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Teknoloji Haberleri