Tesla’nın açığını bulana 900 bin dolar

Tesla şirketi bir güvenlik konferensında otomobillerinin açığını bulanlara 900 bin dolar vadetti.

KARAR/ALMANYA
 
Tesla, Kanada’nın Vancouver kendinde yapılan CanSecWest isimli güvenlik konferansında otomobil piyasasına güvenlik konusunda  meydan okudu. Konferansta yer alacak Pwn2Own isimli yarışma bölümünde Tesla, araçlarında güvenlik açığı bulanlara  toplam 900 bin dolar ödeyecek. Yarışmacılar Tesla 3 modelinin  açıklarını bulmak için yarışacak.
 
SİSTEMİN HACKERLERLE İMTİHANI 
 
Yarışmayı kazanabilmek için yarışmacıların araç içinde bulunan W lan sistemine sızması, eğlence sistemini ya da auto pilot sistemine girmesi,  uzaktan kumanda ile araç pencerelerini açması ve aracın motorunu uzaktan çalıştırabilmesi gibi  şartlar bulunuyor.  Verilece ödüller ise saldırının zorluk derecesine göre belirlenecek.  20-22 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek CanSecWest konferasının en renkli bölümlerinden birisi de adı Tesla’nın yarışması olacak. 
 
İDDİALI ÖDÜLLER 
 
En büyük ödülü e otomobillerin  çalışması için en önemli unsurlardan olan Gateway sistemi, auto pilot ve VCSEC isimli alarm sistemine sızanlar alacak. Bu sistemlerden herhangi birini hacklamayı başaranlara 250 bin dolar ödül verilecek. Wlan ya da Bluetooth sistemlerini heclayanlar ise 60 bin dolar alacak. Tesla’daki herhangi bir sistem açığını bulan ilk kişiye ise yeni bir Tesla araç hediye edilecek. 
 
Tesla’daki güvenlik önlemleri yüksek derecede değerlendiriliyor. Güvenlik konusunda konulan bu yüksek standartlara rağmen bazı hackerler geçtiğimiz yıllarda sisteme sızmaya başarmıştı. Ancak bu sızmalar yarışmaya konu olan Tesla 3 modelinde değil diğer modellerde söz konusu olmuştu. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Teknoloji Haberleri