Fatih Erbakan: Yaşlılar salgının sebebi değil mağdurlarıdır

Fatih Erbakan: Yaşlılar salgının sebebi değil mağdurlarıdır

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, koronavirüs salgınına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Unutmayalım ki aile büyüklerimiz, yaşlı amca ve teyzelerimiz tüm dünyanın maruz kaldığı ve mücadele ettiği pandeminin sebebi ve sorumlusu değil, mağdurlarıdır.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, yaptığı yazılı açıklamada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle alınan tedbirlere titizlikle uymanın son derece önemli olduğunu hatırlattı.

'PANDEMİNİN SEBEBİ DEĞİL MAĞDURLARIDIR'

Bazı yaşlıların salgının etkilerinden yeterince haberdar olmadığı veya yeteri kadar hassas davranmadığı için sokağa çıkma yasağına riayet etmediklerini ifade eden Erbakan, "65 yaş üzeri bazı büyüklerimizin bu tutumları, gençlerimizi büyüklerimize karşı sorumsuz ve saygısız davranmaya asla ve asla itmemelidir. Unutmayalım ki aile büyüklerimiz, yaşlı amca ve teyzelerimiz tüm dünyanın maruz kaldığı ve mücadele ettiği pandeminin sebebi ve sorumlusu değil, mağdurlarıdır." ifadelerini kullandı.

Yaşlılara virüsün kaynağıymış gibi davranmanın hem bilimsel olarak yanlış hem de "büyük bir ahlak yoksunluğu" olduğunu vurgulayan Erbakan, şunları kaydetti:

"Büyüklerimizi inciterek hayatta kaldığımız bu fani dünyada huzur bize haram olur, yaşadığımız hayattan bize de bir hayır gelmez. Hayat ancak her yaştan aile bireyleriyle birlikte yaşandığında mutluluk ve huzur verir.

Yaşlılarına hürmet etmeyen, onlara eziyet eden bir toplum olursak, bu virüsten daha büyük musibetlere de duçar oluruz, Allah muhafaza buyursun."

Erbakan, gençlere çağrıda bulunarak, aile büyüklerine en güzel şekilde hizmet etmeye ve ihtiyaçlarını karşılamak için seferber olmaya davet etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN