Fatma Şahin'den 'kişisel puanlama' tepkisi: Öyle bir derdimiz yok

Fatma Şahin'den 'kişisel puanlama' tepkisi: Öyle bir derdimiz yok

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yeni geliştirilen 'Benim Şehrim' isimli dijital uygulama ile kişisel puanlama veya sosyal kredi puanlaması yapıldığı yönündeki iddialara tepki gösterdi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 2020 yılında hayata geçirdiği "Benim Aklım Benim Şehrim" projesine katkıda bulunmak amacıyla KoçSistem WorkPlace ile güçlerini birleştirdi. Belediye ile Gazianteplileri ortak bir dijital platformda buluşturarak aktif ve hızlı iletişimin yolunu açmayı planlayan proje, dijital basın toplantısı ile tanıtıldı. 

Projeye ilişkin konuşan Başkan Şahin, "Belediyemizin tüm hizmetleri Gaziantepliler için 7/24 erişilebilir olacak" dedi. 

Sosyal medyada uygulamanın “kişisel puanlama" ya da “sosyal kredi puanlaması" için geliştirildiği iddiaları yer aldı.  

ŞAHİN: ÖYLE BİR DERDİMİZ YOK

Konuya ilişkin Twitter hesabı üzerinden açıklama yapan Şahin, “Öyle öne sürüldüğü gibi ‘sosyal kredi puanlaması’ vs. derdimiz yok. Anlamayız öyle şeylerden! Tek derdimiz #BenimŞehrim uygulamasının Gaziantepliler arasında yaygınlaşmasını, böylece iyi kullanıcıların bazı belediye hizmetlerinden indirim almasını sağlamak” dedi. 

 

 

BÜYÜKŞEHİR: İDDİALARA AILSIZDIR

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nden de iddiaların asılsız olduğu yönünde açıklama yapıldı.  

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:  

Bazı kişiler tarafından sosyal medyada dolaşıma sokulduğu gibi vatandaşlara “kişisel puanlama" ya da “sosyal kredi puanlaması" gibi bir durum kesinlikle söz konusu değildir. Planlanan uygulamanın tek hedefi Gaziantep’in kullanacağı akıllı şehir uygulamalarından birinin daha fazla kullanımını, yaygınlaşmasını sağlamaktır. Bunun dışındaki yorumlar mesnetsiz ve asılsızdır." 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN