FED politika faizini sabit tuttu

FED politika faizini sabit tuttu

ABD Merkez Bankası (FED) politika faizinin yüzde 0-0,25 aralığında sabit tuttu. Bankadan yapılan açıklamada ABD ekonomisinin gidişatının salgına bağlı olduğu belirtildi.

Fed, Temmuz ayı politika toplantısında federal fonlama faizinde değişikliğinde gitmedi. Buna göre Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC), koronavirüs pandemisinin etkilerini hafifletmek için gösterge faizi 15 Mart'tan bu yana bulunduğu yüzde 0 ila yüzde 0.25 hedef bandında tutma kararı aldı. Kararın oy birliğiyle alındığı belirtildi.

ABD ekonomisinin gidişatının virüse bağlı olduğunu belirten Fed, ekonominin iyileştiğine emin olana dek faizlerin çok düşük seviyede tutulacağını belirtti. Repo ve swap hatlarının da 31 Mart 2021 tarihine kadar uzatıldığı duyuruldu.

Fed'in oy birliğiyle aldığı karar sonrasında ABD 10 yıllık tahvilleri 0.58 seviyesinde kalırken borsalar pozitif seyretti. Dolar endeksi ise deper kaybını sürdürdü ve 93.5 altına inerek 93.3 seviyesine geldi. Dolar/TL cephesinde ise anlamlı bir değişim olmadı ve kur 6.98 seviyesinde.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN