Federasyonun açtığı kurs tepki çekmişti... Ertelendiği açıklandı

Federasyonun açtığı kurs tepki çekmişti... Ertelendiği açıklandı

Türkiye Dans Sporları Federasyonu, 56 saatlik “bale antrenörlüğü” programı tepkiler nedeniyle ertelendi.

Türkiye Dans Sporları Federasyonu, 56 saatlik “bale antrenörlüğü” programı açması ve Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın baleyi spor ilan etmesi tepkilere neden oldu.

"FEDERASYONA PARA KAZANDIRMAK İÇİN YAPTILAR"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, “Sanatçılar ve akademisyenler bale eğitimi verebilecek bir yeterlilik için en az 14 yıl eğitimin gerektiğinin altını çiziyorlar. 56 saatlik antrenör eğitimi ile ne olabilir?” açıklamasında bulunarak, “Federasyona para kazandırmak için baleyi spor yaptılar” sözleriyle karara tepki gösterdi.

"BALE SPOR DEĞİL SANATTIR"

Bale Sanatçıları Derneği Başkanı Ayfer Tarlak da Bale Sanatçıları Derneği olarak yürütmeyi durdurma kararı için mahkemeye başvuracaklarını söyledi. Dernek ayrıca, “Bale spor değil sanattır!” diyerek imza kampanyası başlattı.

Öte yandan sosyal medyada da birçok kullanıcı “Bale spor değil sanattır” etiketiyle paylaşım yaptı.

TEPKİLER ÜZERİNE KURSLAR ERTELENDİ

Türkiye Dans Sporları Federasyonu, tepkilerin ardından bir açıklama yayımlayarak “bale antrenörlüğü” kurslarının ertelendiğini duyurdu. Açıklamada şöyle denildi:

“Federasyonumuzca yapılması planlanan Bale ve Modern Dans branşları kursları, Antrenör Eğitim Talimatı’nda yapılması planlanan değişiklikler nedeniyle ileri bir tarihe ertelenmiştir. Kamuoyuna ve camiamıza saygılarımızla duyurulur.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN