Fed'in faiz kararı paladyumu zirveye taşıdı

Fed'in faiz kararı paladyumu zirveye taşıdı

Fed'in merakla beklenen faiz kararının açıklanmasının ardından değerli metal fiyatları sıçrama yaptı. Paladyum fiyatları Mart 2020 düzeylerine yükselerek bir yılın zirvesine yerleşti.

Küresel emtia piyasalarında değerli metal fiyatlarındaki tırmanışta, ABD Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (Federal Open Market Committee. - FOMC) kararını açıklamasının ardından Dow Jones ve S&P 500 gibi önde gelen hisse senedi endekslerinin rekor düzeylerdeki kapanışları etkili oldu.

Fed Başkanı Jerome Powell, FOMC kararı sonrası yaptığı açıklamada, istihdam ve enflasyonda "önemli bir gelişme" olana kadar tahvil alımlarını sürdüreceklerini vurguladı.

PALADYUM FİYATLARI ZİRVEDE

Gelişmelerle, altın yüzde 0.20 artışla ons başına 1,748.41 dolara, paladyum yüzde 0.53 artışla ons başına 2,500 doları da aşarak 2,590.68 dolara, platin yüzde 0.17 artışla 1,217.20 dolara ve gümüş de yüzde 0.14 artışla 26.34 dolara yükseldi.

FED'İN FAİZ KARARI

ABD Merkez Bankası (Fed), beklentiler dahilinde politika faizini değiştirmeyerek yüzde 0-0,25 aralığında sabit bırakmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN