FED'in faiz kararı sonrası dolar, euro ve altında günün ilk rakamları

FED'in faiz kararı sonrası dolar, euro ve altında günün ilk rakamları

FED'in faizi sabit tutması kararının ardından gözlerin çevrildiği piyasada, dolar/TL yeni güne 6,96 TL, euro/TL de 8,20 TL'den başladı. Gram altın ise 439 TL'den alıcı buluyor.

Dün, gün içerisinde 7 lira sınırına yaklaşan dolar/TL bugün 6,96'dan işlem görüyor. Euro/TL de yüzde 0,2 artışla 8,20'den satılıyor.

Üst üste 7 işlem günü süren düşüşünü dün sonlandıran ve 94,0 seviyesinin üzerini test eden dolar endeksi, yüzde 0,1 azalışla 93,6 seviyesinde dengelendi.

Euro/dolar paritesi ise yüzde 0,2 artışla 1,1740 seviyesinden işlem görüyor.

ALTIN KIRMIZI ÇİZGİDE

Gram altın 439 lira seviyelerinde. Çeyrek altın ise 703 liradan satılıyor.

MERKEZ ENFLASYON TAHMİNİNİ ARTIRDI

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Murat Uysal, yılın üçüncü enflasyon raporuna ilişkin sunum yapıyor. TCMB yıl sonu enflasyon tahminini 1,5 puan yükselterek yüzde 8,9'a çıkardı.

FED FAİZ KARARINI VERDİ

ABD Merkez Bankası Fed faizi değiştirmedi ve yüzde 0 ile yüzde 0.25 arasında sabit tuttu. Fed bu kararı oy birliğiyle aldı. Fed, abd ekonomisini desteklemek için tüm araçları kullanma taahhüdünü tekrarladı. Fed, koronavirüsün ekonomik aktivite, istihdam ve enflasyon üzerinde ağır baskı yaratacağını açıkladı. Orta vadede koronavirüs pandemisinin ekonomik görünüm için kayda değer riskler yarattığını açıklayan FOMC, fiyat istikrarını korumaya çalışacağını da duyurdu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN