Fenerbahçe Üniversitesi açıldı mı? FBÜ Fenerbahçe Üniversitesi bölümleri ve taban puanlar 2020

Fenerbahçe Üniversitesi açıldı mı? FBÜ Fenerbahçe Üniversitesi bölümleri ve taban puanlar 2020

Fenerbahçe Üniversitesi eğitim hayatına başlıyor. 2020-21 eğitim sezonuyla beraber kapılarını öğrencilere açan FBÜ, 2020 YKS (TYT-AYT-YDT) sınavlarına giren üniversite öğrencisi adaylarını bekliyor. Fenerbahçe Üniversitesi'ni seçen her öğrenciye burs verileceğini açıklayan Başkan Ali Koç ve Rektör Prof. Dr. Mehmet Emin Arat, bu sezon eğitim verecek fakülte ve bölümlerini de tanıttı. İşte, 'Fenerbahçe Üniversitesi lisans ve önlisans bölümleri taban puanları, başarı sıralaması, yüzdelik dilimleri'...

'Fenerbahçe Üniversitesi açıldı mı?, 'FBÜ'de hangi bölümler var ve kampüsü nerede?' sorularının yanıtları ve 'Fenerbahçe Üniversitesi taban puanları' merak ediliyor. Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç, FBÜ için Medicana Sağlık Grubu ile ortaklık anlaşması yaptıklarını söyledi. Fenerbahçe Üniversitesi'nin tanıtım günlerine atılan Ali Koç, FBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Arat'a gösterdiği çabadan dolayı teşekkür etti. 5 fakülte ve 1 meslek yüksekokulu ile eğitim verecek FBÜ'de, 660 öğrencinin tamamına yüzde 100, yüzde 50 veya yüzde 25 burs verilecek. İşte, 'Fenerbahçe Üniversitesi 4 yıllık ve 2 yıllık taban puanlar'...

FENERBAHÇE ÜNİVERSİTESİ AÇILDI MI?

Fenerbahçe Spor Kulübü ile Medicana Sağlık Grubu iş birliği kapsamında, Fenerbahçe Üniversitesi açılıyor. FBÜ, 2020-2021 eğitim ve öğretim döneminde öğrenci kabulüne başlayacak.

Adaylara tercih danışmanlığı hizmetinin sunulduğu Ataşehir Kampüsü, her gün 09.30 - 18.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir. Fenerbahçe Üniversitesi ile ilgili bilgilere www.fbu.edu.tr adresindeki internet sitesinden ulaşılabilir.

ÖSYM AİS ÜNİVERSİTE TERCİH EKRANI İÇİN TIKLAYIN

FENERBAHÇE ÜNİVERSİTESİ NEREDE?

İstanbul'un Asya Yakası'ndaki Ataşehir ilçesinde kampüsü bulunan FBÜ, öğrencilerine 'şehir üniversitesi' konseptini yaşatmaktadır. İstanbul'un en nezih semtlerinden biri olan Ataşehir'in merkezinde, Ataşehir Bulvarı üzerinde konumlanan Fenerbahçe Üniversitesi; tüm çevre yollarına 10 dakikalık mesafede yer alarak öğrencilerine keyifli, güvenli ve kaliteli bir yaşam imkanı sunmaktadır.

Fenerbahçe Üniversitesi; Kadıköy-Tavşantepe metro istasyonuna 15 dakikalık, metrobüs durağına ise 20 dakikalık uzaklıktadır. Metro ve metrobüs duraklarına yakınlığı sayesinde FBÜ öğrencisi, İstanbul'un her iki yakasına kolaylıkla ulaşım sağlayabilmektedir.

Fenerbahçe Üniversitesi; Marmaray ile bağlantılı şekilde açılacak olan Göztepe-Ataşehir-Ümraniye metro hattının her iki durağına 10 dakikalık yürüme mesafesinde bulunmaktadır. Fenerbahçe Üniversitesi, Bostancı İskelesi'ne 20 dakikalık mesafede yer almaktadır. Atatşehir kampsüne deniz yolu ile ulaşacak olan öğrenciler için de avantajlı bir konumdadır.

GOOGLE HARİTALAR'DA GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN TIKLAYIN

FENERBAHÇE ÜNİVERSİTESİ ADRES

Atatürk Mah. Ataşehir Bulvarı, Metropol İstanbul, 34758, Ataşehir - İstanbul

FENERBAHÇE ÜNİVERSİTESİ'NDE HANGİ BÖLÜMLER VAR?

Eğitim hayatına bu yıl başlayacak Fenerbahçe Üniversitesi'nde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İletişim Fakültesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Spor Bilimleri Fakültesi olmak üzere 5 fakülte ve 17 program bulunuyor. Ayrıca Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'nda 10 bölümle hizmet veriliyor.

FBÜ'ye bu eğitim sezonu için 660 öğrencilik kontenjan verildi. Eğitim dili Türkçe ve İngilizce olacak. İlerleyen yıllarda Fenerbahçe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin de açılması planlanıyor.

2020 ÜNİVERSİTE TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

FENERBAHÇE ÜNİVERSİTESİ 4 YILLIK (LİSANS) BÖLÜMLERİN TABAN PUANLAR

FENERBAHÇE ÜNİVERSİTESİ 2 YILLIK (ÖNLİSANS) BÖLÜMLERİN TABAN PUANLAR

"EĞİTİMDE İDDİALIYIZ"

Medicana Grubu Yönetimi Kurulu Başkanı ve Fenerbahçe Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Hüseyin Bozkurt dev işbirliğini ve yapacaklarını anlattı. Eğitimin kendileri için bir sevda olduğunu belirten Bozkurt, merak edilenleri ve bu süreci şu şekilde sıraladı:

"Fenerbahçe Üniversitesi'nin açılmama durumu ortaya çıktığında Başkanımız Ali Koç'la görüştüm ve bir Fenerbahçe sevdalısı olarak bu işe talip olduğumuzu ve bütün mali yükü olmak istediğimi söyledim.

Ali Bey çok olumlu karşıladı. Sonra düşüncemin arkasında olup olmadığını sordu. Gelen tekliflerin içinde en iyisi bizimki olduğu için yola çıktık. Üniversitemizin adı Fenerbahçe. Adından çok memnunuz. Bu şekilde devam edecek. Herkes bunu bilsin. Fenerbahçe sadece bir spor kulübü değil. Bir sivil toplum kuruluşu, bir kulüpten çok öte. Başka şeyler de yapması lazım. Fenerbahçe adına yakışır bir eğitim kadrosu kurduk. Türkiye'nin en iddialı üniversitelerinden birisi olacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.

"300 MİLYON TL YATIRIM YAPACAĞIZ"

Fenerbahçe Üniversitesi'ne Medicana Grubu olarak 5 yıl içinde 300 milyon TL yatırım yapacağız. Sadece bu sene 100 milyon TL harcayacağız. Fenerbahçe'ye yakışacak bir üniversite olacak. Kulübün hiçbir kaybı olmayacak. Daha önce harcadığı paraları kulüp almış olacak. Fenerbahçe, bağlayıcı kira kontratları, öğretim üyeleri ve çalışanların maaşları da hesaba katıldığında hami üniversiteye devredileceklerle birlikte 200-250 milyon TL civarı bir ödeme zorunluğu ile karşı karşıya kalacaktı. Biz Fenerbahçe'yi bu yükten kurtardık.

"YILDIRIM VE KOÇ'A TEŞEKKÜR EDERİM"

Bu üniversitenin kurulmasında emeği geçen Aziz Yıldırım ve Ali Koç'a çok teşekkür ediyorum. Bu büyük göreve layık olmaya çalışacağız. Mütevelli heyetinde Medicana grubundan arkadaşlarımız, yüksek pan kurulu başkanımız Vefa Küçük ve yönetim kurulundan Turan Şahin var. Vakıf mütevellisi Başkanı da Sayın Ali Koç. Fenerbahçe kulübü üniversitede tabii ki söz sahibi olacak."

ÜNİVERSİTELERİN BAŞARI SIRALAMASI NE ANLAMA GELİYOR?

YÖK ATLAS TERCİH ROBOT EKRANI İÇİN TIKLAYIN

YKS SINAV SORU-CEVAP KAĞITLARI ERİŞİME AÇILDI

4 YILLIK ÜNİVERSİTE TABAN PUANLARI VE BAŞARI SIRALAMALARI İÇİN TIKLAYIN

YKS PUANI NASIL HESAPLANIR?

ÜNİVERSİTELERİN TABAN PUANLARI 2020

YKS 2020'YE KAÇ KİŞİ GİRDİ?

ÖSYM AİS FOTOĞRAFI NASIL DEĞİŞTİRİLİR?

ÖSYM ADAY İŞLEMLER SAYFASI İÇİN TIKLAYIN

ÖSYM 2020 SINAV TAKVİMİ İÇİN TIKLAYIN

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN