Fenerbahçe'de teknik direktör Ersun Yanal ile yollar ayrıldı

Fenerbahçe'de teknik direktör Ersun Yanal ile yollar ayrıldı

Süper Lig'de şampiyonluk yarışından hızla uzaklaşan Fenerbahçe'de teknik direktör Ersun Yanal ile yollar ayrıldı. Kulüpten yapılan açıklamada, hafta içi Türkiye Kupası'nda oynanacak Trabzonspor maçında tecrübeli teknik adamın son kez takımın başında olacağı belirtildi. 2013-14 sezonunun nisan ayında sarı-lacivertli takımla Süper Lig şampiyonluğu yaşayan tecrübeli teknik adam, taraftarın gönlünde taht kurmuştu. Geçen sezon Phillip Cocu'dan boşalan teknik direktörlük koltuğuna taraftarın büyük desteği ile gelen Yanal, ikinci Fenerbahçe döneminde beklentileri karşılayamadı.

Fenerbahçe Spor Kulübü, resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada, Ersun Yanal ile karşılıklı anlaşarak yolların ayrıldığını duyurdu.

Yapılan açıklamada Ersun Yanal'ın, son olarak salı günü Trabzonspor ile deplasmanda oynanacak kupa maçında takımın başında olacağı belirtildi.

Fenerbahçe’den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kulübümüz, Teknik Direktörümüz Ersun Yanal hocamızdan gelen talep üzerine, kendisi ile karşılıklı anlaşarak yolların ayrılmasına karar vermiştir.

Hocamız Ersun Yanal, Yönetim Kurulumuz ile yapılan istişare doğrultusunda Ziraat Türkiye Kupası'nda oynanacak yarı final deplasman maçında takımımızın başında yer alacaktır.

Değerli hocamız, Kulübümüzün zor bir döneminde görev almayı kabul ederken, Fenerbahçeliliğini ve Fenerbahçe değerlerini her zaman kendi kişisel menfaatlerinden üstünde tutmuştur. Anlaşma aşamasında olduğu gibi bu ayrılık sürecinde de aynı örnek yaklaşımı sergilemiştir.

Bu doğrultuda camiamız adına kendisine teşekkürlerimizi iletiyor, bugüne kadar kulübümüze verdiği hizmet ve katkılar için şükranlarımızı sunuyoruz.

Değerli hocamızın kariyerinin bundan sonraki aşamalarında kendisine başarılar dileriz.

Fenerbahçe Spor Kulübü"

İKİNCİ ERSUN YANAL DÖNEMİ HAYAL KIRIKLIĞIYLA SONUÇLANDI

İlk döneminde Fenerbahçe ile şampiyonluk yaşayan Ersun Yanal, ikinci Fenerbahçe döneminde toplamda 53 maçta 27 galibiyet elde etti. Ersun Yanal, 13 kez sahadan beraberlikle ayrıldı ve 13 mağlubiyet aldı. Ersun Yanal'ın öğrencileri bu 53 maçta 94 gole imza attı, kalesinde 59 gol gördü.

Süper Lig'de ise bu sürede 42 maçta görev yapan Ersun Yanal, 19 kez üç puanın sahibi oldu, 13 beraberlik elde etti, 10 kez sahadan puansız ayrıldı.

Ersun Yanal, ikinci Fenerbahçe döneminde ligde 1.67 puan ortalaması tutturdu.

Süper Lig'de zirveden uzaklaşan Fenerbahçe, son olarak Kadıköy'de 21 yıldır yenilmediği ezeli rakibi Galatasaray'a 3-1'lik skorlu mağlup olarak camiadan büyük tepki almıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN