FIBA Kadınlar Avrupa Ligi final heyecanı İstanbul'da!

FIBA Kadınlar Avrupa Ligi final heyecanı İstanbul'da!

FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final heyecanı, İstanbul'da başlayacak. Kadın basketbolunda Avrupa'nın kulüpler düzeyinde 1 numarasının belli olacağı organizasyonda Fenerbahçe Öznur Kablo da yer alıyor.

FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final organizasyonu, yarın İstanbul Volkswagen Arena'da gerçekleştirilecek. Kadın basketbolunda Avrupa'nın kulüpler düzeyinde 1 numarasının belli olacağı organizasyonda Fenerbahçe Öznur Kablo'nun yanı sıra Rusya'dan UMMC Ekaterinburg, İspanya'dan Perfumerias Avenida ve Macaristan'dan Sopron Basket mücadele edecek.

Volkswagen Arena'da gerçekleştirilecek Dörtlü Final'in ilk gününde yarın saat 16.00'da Fenerbahçe Öznur Kablo-UMMC Ekaterinburg ve saat 21.00'de Perfumerias Avenida-Sopron Basket maçları oynanacak.

bas.jpg

Yarı final müsabakalarını kazanan takımlar, 18 Nisan Pazar günü 2020-2021 sezonunun en büyüğü olmak için kozlarını paylaşacak, kaybeden ekipler ise aynı gün üçüncülük maçında karşı karşıya gelecek.

FENERBAHÇE, 3 KEZ FİNAL OYNADI

Fenerbahçe, FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde daha önce 3 kez final oynamasına rağmen şampiyonluğa adını yazdıramadı.

Sarı-lacivertli basketbolcular, Rusya'nın Ekaterinburg kentinde 2013 ile 2014 yıllarında gerçekleştirilen Sekizli Final ve 2017'de düzenlenen Dörtlü Final turnuvalarında finale yükselerek önemli bir başarı elde etti.

Fenerbahçe, 2013'te Rusya'dan UMMC Ekaterinburg'a 82-56, 2014'te Türkiye'de büyük bir rekabet içinde olduğu Galatasaray'a 69-58 ve 2017'de ise Rusya'dan Dinamo Kursk'a 77-63 mağlup olarak ikincilikle yetindi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN