Figen Çalıkuşu: Hukuksal zulüm kanıtlandı, Ahmet Altan beraat edecek

Figen Çalıkuşu: Hukuksal zulüm kanıtlandı, Ahmet Altan beraat edecek

Yargıtay, FETÖ'ye 'yardım' iddiasıyla hapis cezası alan Ahmet Altan hakkındaki hükmü bozdu. Şu an cezaevinde bulunan Altan'ın avukatı Figen Çalıkuşu, kararı KARAR'a değerlendirdi: Ahmet Altan, 3 yıl önce Mehmet Altan'ın durumu neyse bugün o noktada. Mehmet Altan gibi Ahmet Altan da beraat edecek.

MELEK GEDİK | KARAR

AİHM'in hak ihlali kararının ardından Yargıtay da FETÖ'ye 'yardım' iddiasıyla hapis cezasına çarptırılan Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak hakkındaki hükmü bozdu.

Her iki sanık hakkındaki hükmü bozan Yargıtay 16. Ceza Dairesi, tutuklu sanık Altan'ın, bozma gerekçesi ve tutuklulukta geçirdiği süreyi dikkate alarak tahliyesine de karar verdi. 

"TANIYIP TANIMAMASI GİBİ BİR ŞEY YOK"

Ahmet Altan'ın avukatı Figen Çalıkuşu, Yargıtay'ın kararını KARAR'a değerlendirdi. Yargıtay'ın kararının uygulanıp uygulamayacağı yönündeki soruya Çalıkuşu, şu cevabı verdi: 

"Tanıyıp tanımaması gibi bir şey yok. Burada Ahmet Altan'a 4 yıl 7 aydır uygulanan hukuksal zulmün, bomboş bir dosya ile yapıldığı kayıt altına alındı. 

15 Temmuz yargısının, hukukunun nasıl yalpaladığı AİHM dün tescil etti. Yargıtay önüne gelen bu hak ihlali dosyasını, AİHM'in kararını dikkate alması gerekiyordu. Ve Yargıtay, çok isabetli bir şekilde, derhal dikkate aldı.

"MEHMET ALTAN İLE AYNI NOKTADA"

Ben zaten dün başvurmuştum. Hem tahliye hem beraati yönünde karar istedim. Ahmet Altan, 3 yıl önce Mehmet Altan'ın durumu neyse o noktada. Mehmet Altan gibi Ahmet Altan da beraat edecek."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN