Filistin, 15 yıl aradan sonra seçime gidiyor! AB'den gözlemci talebi

Filistin, 15 yıl aradan sonra seçime gidiyor! AB'den gözlemci talebi

15 yıl sonra ilk kez seçime giden Filistin yönetimi, Avrupa Birliği’ni ülkedeki başkanlık ve milletvekili seçimlerini izlemek üzere gözlemciler göndermeye davet etti.

KARAR.COM | DIŞ HABERLER

Hem Avrupa Birliği hem de Avrupa Parlamentosu’nun gözlemci göndermesi için daveti uzattığını belirten Filistin Merkez Seçim Komitesi Başkanı Hanna Nasır davetin, yerel AB temsilcisi Sven Kuhn von Burgsdorf’a gönderildiğini söyledi. Nasır, özellikle AB tarafından yapılacak uluslararası gözlemin seçim sürecinde önemli olduğunu belirtti. 

Filistinliler, seçimin şeffaf olmasını ve ayrıca İsrail’in işgal ettiği Doğu Kudüs’teki Filistinlilerin de oy kullanmasına izin vermesi için İsrail hükümetine baskı yapması umuduyla AB’den gelecek cevabı bekliyor. İsrail, Filistin’deki başkanlık ve milletvekili seçimleri için Doğu Kudüs’teki Filistinlilere izin verip vermeyeceği hakkında henüz bir açıklama yapmadı. 

Filistin’in AB davetine henüz bir cevap gelmezken, AB Filistin bürosu sözcüsü Shadi Othman, AB’nin Filistin’deki seçim sürecinin başarısı için mümkün olan her şeyi sağlamaya hazır olduğunu söyledi. Othman, “Önümüzdeki dönemde hedef Batı Şeria, Doğu Kudüs ve Gazze Şeridi’nden seçilmiş vekiller çıkaran bağımsız ve adil seçimlere kavuşmak için her türlü çabayı sarf etmektir” dedi. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN