Filistin, Arap Birliği Konseyi’nin bu yılki başkanlığından çekildi

Filistin, Arap Birliği Konseyi’nin bu yılki başkanlığından çekildi

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn'in İsrail ile normalleşme anlaşması imzalamasının ardından Filistin, Arap Birliği Konseyi'nin bu yılki başkanlığından çekildi.

Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki, Filistin’in Arap Birliği Konseyi’nin bu yılkı başkanlığından çekildiğini duyurdu.

Filistin Dışişleri Bakanı Riyad El-Maliki, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn’in geçtiğimiz günlerde İsrail ile ilişkilerin normalleştirilmesi adına anlaşmasının imzalamasının ardından, Filistin'in Arap Birliği Konseyi’nin bu sene gerçekleştirilecek oturum başkanlığından çekildiğini açıkladı.

BAHREYN VE BAE'YE TEPKİ

El-Maliki, “Filistin, Bahreyn ve BAE'nin İsrail ile imzalanan normalleşme anlaşmasına bir tepki olarak Arap Birliği Konseyi'nin bu seneki oturumuna başkanlık etme hakkından vazgeçti" dedi. El -Maliki konseydeki ülkelerinin anlaşmayı kınamamasını da eleştirerek Filistin’in Arap Birliği Konseyi’ndeki üyeliğini bırakmayacağını vurguladı. “Filistin Devleti, Arap Birliği Konseyi’nin bir üyesi olarak uzun zamandan beri varlığını güçlendirmeye çalıştı. Filistin bu hassas dönemde Arap Birliği Konseyi’ndeki üyeliğinden vazgeçmeyecek. Vazgeçeceksek farklı senaryolar üretebilecek” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN