Filistin'den Mescid-i Aksa çağrısı: Kazı çalışmaları için komisyon kurulsun

Filistin'den Mescid-i Aksa çağrısı: Kazı çalışmaları için komisyon kurulsun

Filistin, İsrail'in Mescid-i Aksa'nın altında yürüttüğü kazı çalışmalarını araştırmak için komisyon kurulmasını talep etti. Kazıların tehlikeleri konusunda uyarıda bulunan Dışişleri Bakanlığı, İsrailli yetkililerin mutlaka yargılanması gerektiğini açıkladı.

Filistin Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Mescid-i Aksa'nın altında yürüttüğü kazı çalışmalarını araştırmak için komisyon kurulmasını istedi.

Bakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in, Mescid-i Aksa'nın altında sebebini belirtmeksizin geniş çaplı kazı çalışmaları yürüttüğü belirtildi.

"KAZILAR ULUSLARARASI HUKUKA AYKIRI"

Kazıların tehlikeleri konusunda uyarıda bulunulan açıklamada, bunun uluslararası hukuka yönelik bir suç olduğu ve konuyla ilgisi bulunan İsrailli yetkililerin mutlaka yargılanması gerektiği vurgulandı.

Açıklamada, kazıların felaket boyutundaki sonuçlarının, vatandaşların evlerinde ve iş yerlerindeki duvarlarda büyük çatlakların oluşması ve su sızması suretiyle, özellikle kış mevsiminde ortaya çıktığı dile getirildi.

İSRAİL'DEN SİVİLLERE BASKI

İsrail yönetimine bağlı Kudüs Belediyesi'nin, Mescid-i Aksa'yı çevreleyen bölgelerde Yahudi yerleşim projelerini uygulamayı amaçladığı kaydedilen açıklamada, toprak kayması ve duvarlarda çatlaklar oluşması gibi bahaneler öne sürülerek, sivilleri evlerini boşaltmaya zorladığı ifade edildi. 

Açıklamada, yollarda ve evlerin duvarlarındaki çatlakların, belediyenin ihmali nedeniyle oluştuğu aktarıldı. 

Açıklamada ayrıca, uluslararası toplumdan ve ilgili kurumlardan sorumluluk üstlenmeleri ve İsrail'i kazıları derhal durdurmaya zorlamaları istendi.

RAMALLAH/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN