Final oynamak bizim geleneğimizde var

Final oynamak bizim geleneğimizde var

THY EuroLeague’de 2019 yılını şampiyonluk ile noktalayan CSKA Moskova’nın takım kaptan Kyle Hines ve İtalyan oyun kurucusu Daniel Hackett, merak edilenleri KARAR okurları için cevapladı. Rusya temsilcisinin yıldızları, CSKA için gelenek haline gelen Final Four’a ulaşıp, şampiyonluk unvanını korumak istediklerini dile getirdi.

OĞULCAN ÇOKSAYAR

THY EuroLeague’in son şampiyonu CSKA Moskova’nın takım kaptanı Kyle Hines ve Rusya temsilcisinin başarılı oyun kurucusu Daniel Hackett, yeni formatın rekabeti katladığı Avrupa’da şampiyonluk yarışının nabzını tuttu. Sözü fazla uzatmadan Hines ve Hackett ile CSKA Moskova’nın başarı sırrını konu edindiğimiz, Rus ekibinin yeni sezondaki hedefleri ve temislcilerimiz Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko’nun THY EuroLeague’deki performanslarını değerlendirdiğimiz bölüme geçelim...

20-01/05/a2.jpg
Kyle Hines, CSKA Moskova’da geçirdiği en iyi sezonun, 2019 yılında kupa kaldırdığı sene olduğunu dile getirdi

CSKA Moskova Final Four’un köklü ekiplerinden biri olduğunu çok kez kanıtladı. Takımın kaptanı olarak cevaplamanı istesem, bu başarıyı sürdürmek için bir sonraki adım ne olmalı? 

Kyle Hines: CSKA Moskova, bir geleneğe ve standarda sahip olan bir takım. CSKA’da Final Four oynamak, bu standardın içinde olan bir şey. Bir sezona başlarken öncelikli hedefimiz her zaman Final Four’a kalan bir ekip olabilmek. Bunu da EuroLeague tarihinde 17 defa Final Four oynamamız kanıtlıyor. CSKA’da bu başarının devam etmesi için her sene en iyi oyuncular ve koçla bir takım kuruluyor. Sanırım bu başarıyı sürdürülebilir yapan şey bu. Biz her zaman yaptığımızı yaparak yeteneklerimizi parkeye yansıtıp, başarıyı standart hale getirmeyi sürdürmeliyiz. 

Geçen sezon şampiyonluk ipini göğüsleyen ekip olarak bu sezon için hedefleriniz neler? 

KH: Bizim takım olarak hedefimiz her gün daha iyi olmak. Her antrenmanda daha iyi olmak, her maçta daha iyi olmak… Takımca her gün daha iyiye doğru gitmek için çok çaba sarf ediyoruz. Takımca birçok hedefimiz var ve bunlardan biri de EuroLeague şampiyonu olmak! Şampiyonluk unvanını korumak için her gün çok daha fazla çalışıyoruz.  Ama öncelikle normal sezonu en iyi şekilde noktalayıp play-off’lara avantajlı bir başlangıç yapmayı umuyoruz. Geçen sezon yazığımız başarı hikayesini bu sezon da sürdürebiliriz. 

Fenerbahçe Beko’nun kötü günler geçirdiğini söylemek yerinde olacaktır. Bu gidişatın sebebi sence nedir? Anadolu Efes’in son iki sezonluk performansı için de düşüncelerini alabilir miyim? 

KH: Fenerbahçe Beko çok güçlü bir takım ve bununla beraber çok iyi oyunculara ve çok iyi koça sahipler. Fenerbahçe’deki önemli oyuncuların sakatlanması, gidişatı kötü etkileyen etmenlerden. Ve sakatlıkların takım geç dahil olması Fenerbahçe Beko’nun EuroLeague’e neden kötü başlangıç yaptığını açıklıyor. Ama herkes biliyor ki Fenerbahçe Beko hala çok güçlü bir takım ve bu süreci atlatırsa yeniden zirveye oynayabilecek güce sahip. 

Anadolu Efes’ gelirsek... Efes geçen seneki başarısını bu sene de sürdürüyor. Hala daha çok iyi oyunculara sahipler ve geçen seneden çok daha iyi oynuyorlar. Yakaladıkları uyum yabana atılır türden değil. Sezonun favori ekiplerinden biri olduklarını söylemek mümkün. 

20-01/05/44.jpg

CSKA’daki en iyi sezonun ve EuroLeague’deki en iyi sezonun hangisi? 

KH: CSKA Moskova’daki en iyi sezonum geçen sezon diyebilirim. Esasında her sezon daha da tecrübe katıyor ve daha iyi oynuyorsunuz. CSKA’da oynadığım süreçte geçen her sezon da daha da iyi oynuyorum diyebilirim.  Geçen sezonun en iyi sezonum olduğunu söylememin sebebi, kazandığımız EuroLeague şampiyonluğu. Hak ettiğimiz bir zaferdi ve yeri çok başka. 

EuroLeague’deki en iyi sezonum da ilk kupa zaferi yaşadığım sezondu. O zaman Olympiakos’ta oynuyordum ve Final Four, İstanbul’daydı. Benim için unutulmaz bir andı. Zorlu geçen bir sezondu ve bizim için gerçekten masalsı bir finale konu oldu. Asla unutamayacağım türden bir sezondu. Finaldeki o tutkuyu tarif etmem pek mümkün değil. Yaklaşık 20 sayılık bir farktan geri dönmeyi başardık ve zafere ulaştık. Benim ilk EuroLeague şampiyonluğum olduğu için de ayrı bir yeri var. 

EuroLeague’deki format değişikliği hakkında neler söylemek istersin? 

KH: EuroLeague uzun ve oldukça zorlu bir sezona start verdi. Bir şeyler başarabilmek için en iyimizi ortaya koymalıyız. Mental olarak odaklanmalı ve her gün hem fiziksel hem de mental olarak maçlara hazırlanmamız gerekiyor. Her maç için ayrı bir odaklanma ve çalışma gerekiyor. NBA’e benzer bir değişim oldu demek yerinde olabilir. Sezon uzadı, 2 ekip daha eklenerek rekabet arttı, çift maç haftalarımız sıklaştı. Tabii ki buna bağlı ufak tefek bazı sorunlar da olmadı değil. Bazı maçlar yoğunluktan ötürü ikinci plana atılabiliyor ama esasen her maç maç play-offlar için final niteliği taşıyor. 

20-01/05/55.jpg
DANİEL HACKETT 

CSKA Moskova’nın uzun yıllardır yakaladığı başarılı süreci nasıl değerlendirirsin? 

Daniel Hackett: CSKA Moskova için başarı, her daim finaller oynamak ve ortada olan kupanın en büyük adayı olmaktır. Uzun yıllardır üst üste Final Four gören bir ekibe katıldığım ilk yıl şampiyonluk ipini de göğüsledim. CSKA için final oynamak standart bir şey. Eğer Final Four’a kalamazsanız işte o zaman durumlar karışabilir. Ancak biz yakalanan istikrarı sürdüreceğimize eminiz. Her yıl kurulması hedeflenen harika kadrolar Itoudis gibi bir koçun eline teslim edilince bize yeteneklerimizi sergilemek kalıyor. Biz bu istatistiği sürdürerek, CSKA’nın büyüklüğünü göstermeye devam edeceğiz. 

Bu sezonki EuroLeague hakkında düşüncelerin neler? Tekrar EuroLeague şampiyonluğuna ulaşabilecek misiniz?  

DH: Bu sezon EuroLeague’de inanılması güç bir rakbet ortamı var. Tam anlamıyla savaş yaşanıyor. Takım sayısı önceki sezonlara göre fazla ve bu takımların bir çoğu harika isimlerden kurulu. Takımlar sezon öncesinde çok iyi hamleler yaparak, sıkı takımlar kurdu, bazıları ise iskeleti koruyup nokta atışı yaptı. Bu sezon her maçta son saniyeye pes etmeyen olağanüstü takımlar ile mücadeleler veriyoruz. Takım olarak bu sezon unvanımızı korumaya odaklandık. CSKA’nın EuroLeague’deki standardının şampiyonluk olduğu biliyoruz. 

Bu sezon EuroLeague’deki format değişiminin mental ve fiziksel etkisinden biraz bahseder misin?  

DH: EuroLeague’de gerçekten güçlü ekipler var ve uzun bir sezon bizi bekliyor. Bu sebeple her maça hazır olmanız gerekiyor. Çift maç haftalarında bir sonraki maça hazırlanmak için fazla süreniz de olmuyor. Her maçta en iyi performansımızı koymak istemememiz fiziksel ve mental açıdan zorlayıcı olabiliyor. Bu yüzden takımlar kadrolarında her zamankinden daha çok, iyi oyunculara ihtiyaç duyuyor. Geçtiğimiz sezonlara göre daha kaliteli takımlar oluşması bunun bir sebebi. EuroLeague uzun bir maraton ve her maç ayrı zorluk seviyesinde. Sezonun sonunda kürsüde olmak için gerçekten yardıma ihtiyacınız oluyor.  

Fenerbahçe Beko’nun yaşadığı düşüş ve  Anadolu Efes’in performansı için düşüncelerin neler? 

DH: Fenerbahçe Beko, son yılların yorgunluğunu yaşıyor olabilir. Aslında çok güçlü bir takımlar ve Zeljko Obradovic gibi bir şansları var. Yaşadıkları sakatlıklar ve sakatlık yaşayan isimlerin takıma geç katılası, hazırlık aşamalarını olumsuz etkilemiş olabilir. Ama şöyle de bir gerçek var, Fenerbahçe Beko hala zirvenin en güçlü adaylarından biri. Kısa zamanda toparlanacaklardır. Anadolu Efes’in yükselişinden bahsedersek... Anadolu Efes, geçen seneki kadrosunu koruyarak başarısını bu sene de sürdürüyor. Yaptıkları takviyelerle farklı bir seviyeye ulaştılar. Çok iyi oyunculara sahipler ve geçen seneden çok daha iyi oynuyorlar. Yakaladıkları uyumu sezona yaymaları durumunda, bu yılın favorileri arasına onları da yazmamız gerekecektir. 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN