Financial Times: Mansur Yavaş, 'İyilik Bulaşıcıdır' kampanyalarıyla sivrildi, 'sürpriz star' oldu

Financial Times: Mansur Yavaş, 'İyilik Bulaşıcıdır' kampanyalarıyla sivrildi, 'sürpriz star' oldu

Financial Times gazetesi, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın performansını inceledi ve dikkat çeken bir analiz-habere imza attı. Financial Times, koronavirüs (corona virüs) salgını sürecinde özellikle Yavaş'ın 'sürpriz star' olarak sivrildiğini yazdı. Haberde aktarılan verilere göre, Ankara halkının yüzde 65'i ve AK Parti seçmenin ise yarısı Yavaş'ın salgın performansını başarılı buldu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın, performansını inceleyen Financial Times gazetesi, Yavaş'ın 'yüksek seçmen onayı' aldığı belirtti, bu konuda 'İyilik Bulaşıcıdır' kampanyasının da aralarında bulunduğu sosyal yardımların önemli pay sahibi olduğunu yazdı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin öncülük ettiği 'İyilik Bulaşıcıdır' kampanyası ile koronavirüs salgınında maddi zorluğa düşen Ankaralıların market ve mağazalara olan borçlarının ödendiğini belirten FT, geçmişte buna benzer sosyal yardım kampanyalarına AK Parti'nin öncülük ettiğini ifade etti.

"SALGIN SIRASINDA HIZLI HAREKET ETTİ"

Araştırma şirketi Metropoll'un verilerine göre, koronavirüs salgınıyla birlikte sadece Erdoğan'a değil İmamoğlu ve Yavaş'a yönelik de seçmen onayında artış yaşandığını ifade eden FT, bu süreçte özellikle Mansur Yavaş’ın 'sürpriz star' olarak sivrildiğini belirtti. Haberde aktarılan verilere göre, Ankara halkının yüzde 65'i ve AK Parti seçmenin ise yarısı Yavaş'ın salgın performansını başarılı buldu.

ERDOĞAN YASAKLADI, YENİ KAMPANYA BAŞLATTI

Koronavirüsün Türkiye'de görülmesinden kısa süre sonra Yavaş’ın taksi şoförleri, gündelikçiler, kuaförler ve berberler gibi salgından en ağır etkilenen kesimlere yönelik destekleri devreye soktuğunu belirten FT, bu kesimlere Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne başvurmaları çağrısı yapıldığını kaydetti.

Erdoğan'ın büyükşehir belediyelerinin bağış kampanyalarını yasakladığını aktaran gazete, bunun üzerine 'İyilik Bulaşıcıdır' kampanyasının başlatıldığını vurguladı.

"İNSANLARIN HAYIRSEVERLİK DUYGULARINA DOKUNDU"

Mansur Yavaş'ın, hayırseverlerin internet aracılığıyla zordaki vatandaşların su ve doğal gaz ücretlerini ödemeleri ve nakit para yardımında bulunmalarına öncülük ettiğini de belirten FT, sadece bu kampanyada 28 milyon lira yardım toplandığını anlattı.

Kampanyaya yönelik ilgiyi yorumlayan Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yardım işleri yöneticisi Mustafa Ünsal "İnsanların hayırseverlik duygularına dokundu" yorumunda bulundu.

"POLİTİKACI GİBİ DEĞİL DEVLET ADAMI GİBİ DAVRANIYOR"

AK Parti tarafından Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin birçok projesinin de engellendiğini yazan FT, buna rağmen Mansur Yavaş’ın popülaritesinin azalmadığını, aksine tarafsız belediyeciliğin, ona geçmişte kuşkuyla bakanların fikir değiştirerek destekçileri arasına kattığını belirtti.

Düşünce kuruluşu Alman Marshall Fonu’nun Ankara ofisi yetkilisi Özgün Ünluhisarcıklı ise Yavaş'ın bir politikacı gibi değil de bir devlet adamı gibi davrandığını, bunun da ona Ankara’da büyük saygı kazandırdığını ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN